Weber Saint-Gobain - Official website of the company

Kahi-kylpyhuonejärjestelmä

Ratkaisun edut

  • Sertifioitu vedeneristysjärjetelmä
  • Kustannustehokas tapa tehdä vedeneristys
  • Raskaiden kuormien kiinnittäminen vaivatonta
  • Harkkojen valmiit reiät helpottavat pystynousujen tekoa
  • Stabiili laatoitusalusta
  • Pieni laasti- ja tasoitemenekki

Asuin- ja oleskelutilojen vedeneristäminen ja laatoitus.

Tuotetiedot

Soveltuvat laatat

Sisätiloihin tarkoitetut kaakeli- ja klinkkerilaatat.

Dokumentit

Työohjeet

Käyttökohteet

Asuntojen ja hotellihuoneiden pesu- ja WC-tilat sekä kodinhoitohuoneet

Alusta

Lattia: Betoni tai sementtipohjainen tasoite, sisältää tarvittavat kallistukset

Seinät: Kahi-harkko

Työohjeet

Alustan käsittely

Alustojen tulee olla lujia, tasaisia, puhtaita ja liikkumattomia ja läpivientien kiinteästi paikoillaan ja ilman sekä kaikkien materiaalien lämpötilan tulee olla yli +15˚C. Pesuhuoneessa käytetään runsaasti vettä, joten lattiakallistukset on syytä tehdä huolellisesti. Kallistusvalu tehdään aina ennen vedeneristämistä. Minimikaltevuus märkätilassa on 1:00 mutta varsinkin kaivon kohdalla on kallistuksen oltava tätä reilusti suurempi.

Seinien pohjustus ja vedeneristys

Aloita seinän vedeneristäminen pohjustamalla 1:1 ohennetulla weber.vetonit MS Kosteussululla . Tee toinen käsittely ohentamattomalla Kosteussululla ensimmäisen kerroksen kuivuttua.

Nurkkien vahvistaminen

Tee Kuitukangasvahvistus seinän sisä- ja ulkonurkkiin, limittämättömiin saumoihin sekä kohtiin, joissa alustamateriaali vaihtuu. Kiinnitä Kuitukangas Vedeneristysmassalla.

Läpivientien eristäminen

Tee läpivienteihin sopivat vahvistuskappaleet Kuitukankaasta ja kiinnitä ne Vedeneristysmassalla. Ennen eristämistä varmista, että läpivienti, esim. hanakulmarasia, on täysin kiinteästi ja liikkumattomasti asennettu!

Seinän laatoitus ja saumaus

Kiinnitä seinälaatat weber.vetonit RF Saneerauslaastilla. Anna seinälaatoituksen kovettua 1 – 2 vrk. ennen saumausta weber.vetonit DECO Laattasaumalla.

Lattian pohjustus

Pohjusta betonilattia weber.vetonit MD 16 Lattiadispersiota, joka ohennetaan normaalisti 1:3 (MD 16:vesi). Anna kuivua vähintään 2 tuntia ennen jatkotöitä.

Nurkkien vahvistaminen

Tee Kuitukangasvahvistukset myös lattian ja seinän rajaan.

Lattiakaivon eristäminen

Käytä kaivon eristämisessä kahta Kuitukangaspalaa jotka kiinnität reilulla määrällä Vedeneristysmassaa. Noudata kaivon eristämisessä suurta huolellisuutta!

Lattian vedeneristäminen

Levitä weber.vetonit WP Vedeneristysmassaa runsaasti koko lattian alalle. Levitä toinen kerros ensimmäisen kerroksen kuivuttua. Lattioissa kuivakalvon paksuuden pitää olla vähintään 0,5 mm ohuimmasta kohdasta mitattuna. Samat kalvopaksuudet kuin Vetonit vedeneristysjärjestelmässä.

Lattian laatoitus ja saumaus

Kun eristys on täysin kuivunut kiinnitä laatat weber.vetonit RF Saneerauslaastilla. Anna lattialaatoituksen kovettua vähintään 2 vrk ennen saumausta weber.vetonit PROF Laattasaumalla.

Viimeistely

Saumaa nurkkasaumat, seinä- ja lattialaatan välinen sauma, läpivientien ympärykset ja mahdolliset liikuntasaumat weber.vetonit SSL Silikonilla.

Käytännön neuvoja

Ennen työn aloittamista tutustu huolellisesti weber.vetonit Vedeneristysjärjestelmän työohjeeseen, jossa työvaiheet on kokonaisuudessaan esitetty.