Weber Saint-Gobain - Official website of the company

Vetonit Vedeneristysjärjestelmä

Ratkaisun edut

  • Tutkitusti yhteensopivat ja käyttöturvalliset tuotteet
  • ETA-12/0115 hyväksyntä
  • VTT sertifikaatti 142/00

Asuntojen märkätilojen vedeneristys ja laatoitus.

Tuotetiedot

Käyttökohteet

Asuntojen ja hotellihuoneiden pesu- ja WC-tilat sekä kodinhoitohuoneet. Soveltuu ainoastaan jatkuvasti lämpimänän olevien tilojen vedeneristykseen.

Soveltuvat laatat

Sisätiloihin tarkoitetut kaakeli- ja klinkkerilaatat.

Dokumentit

Työohjeet

Käyttökohteet

Asuntojen ja hotellihuoneiden pesu- ja WC-tilat sekä kodinhoitohuoneet. Soveltuu ainoastaan jatkuvasti lämpimänän olevien tilojen vedeneristykseen.

Alusta

Lattiassa betoni tai sementtipohjainen tasoite, sisältää tarvittavat kallistukset (puurakenteisissa välipohjissa on varmistuttava rakenteen jäykkyydestä), seinissä lisäksi tasoitettu Kahi-harkko tai -tiili, Leca-harkko sekä märkätilaan soveltuvat rakennuslevyt. Alustan suhteellinen kosteus saa arviointisyvyydellä olla enintään 90% RH. Mittauksessa noudatetaan ohjetta RT 14-10984.

Työohjeet

Työolosuhteet

Alustojen tulee olla lujia, tasaisia, puhtaita ja liikkumattomia ja läpivientien kiinteästi paikoillaan ja ilman sekä kaikkien materiaalien lämpötilan tulee olla yli +15 °C. Pesuhuoneessa käytetään runsaasti vettä, joten lattiakallistukset on syytä tehdä huolellisesti. Kallistusvalu tehdään aina ennen vedeneristämistä. Minimikaltevuus märkätilassa on 1:00, mutta varsinkin kaivon kohdalla on kallistuksen oltava tätä reilusti suurempi.

Seinien tasoitus

Tasoitettaessa on alustan, tasoitteen ja huoneen lämpötilan oltava yli +10 °C. Tasoite levitetään tasoiteruiskulla tai käsin teräsliipillä. Osittain tasoituksessa käytetään n. 30 cm leveää teräslastaa. Ylitasoitettaessa käytetään n. 80 cm pitkää teräsliippaa. Ylimääräinen tasoite otetaan talteen ja käytetään uudelleen. Useampia päällekkäisiä tasoitekerroksia vedettäessä on varmistuttava siitä, että edellinen tasoitekerros on täysin kovettunut (n. 1-2 vrk) ennen seuraavan tasoitekerroksen vetoa. Kuivunut tasoite hiotaan tarvittaessa hiontapaperilla jokaisen tasoituskäsittelyn jälkeen. Työvälineet ja laitteet pestään vedellä heti työn päätyttyä.

Seinien vedeneristyksen pohjustus

Aloita seinän vedeneristäminen pohjustamalla 1:1 ohennetulla weber.vetonit MS Kosteussululla tai 1:3 ohennetulla weber.vetonit MD 16 Dispersiolla (massiiviset kivirakenteet). Käsittele kosteutta kestämättömät levyrakenteet lisäksi toiseen kertaan ohentamattomalla Kosteussululla. Mikäli alustana on puhdas kipsikartonkilevy, voidaan ensimmäinen, ohennettu Kosteussulku-käsittely jättää tekemättä.

Nurkkien vahvistaminen

Tee Kuitukangasvahvistus seinän sisä- ja ulkonurkkiin, limittämättömiin saumoihin sekä kohtiin, joissa alustamateriaali vaihtuu. Kiinnitä Kuitukangas Vedeneristysmassalla.

Läpivientien eristäminen

Tee läpivienteihin sopivat vahvistuskappaleet Kuitukankaasta ja kiinnitä ne Vedeneristysmassalla. Ennen eristämistä varmista, että läpivienti, esim. hanakulmarasia, on täysin kiinteästi ja liikkumattomasti asennettu!

Seinien vedeneristys

Levitä weber.vetonit WP Vedeneristysmassaa runsaasti esim. telalla. Tee toinen käsittely ensimmäisen kerroksen kuivuttua. Seinillä kuivakalvon paksuus pitää olla vähintään 0,4 mm ohuimmasta kohdasta mitattuna.

Seinälaattojen kiinnitys

Kiinnitä seinälaatat weber.vetonit RF Saneerauslaastilla.

Seinälaattojen saumaus

Anna seinälaatoituksen kovettua 1-2 vrk. ennen saumausta weber.vetonit DECO Laattasaumalla.

Lattian tasoituksen pohjustus

MD 16 dispersio ohennetaan vedellä tuotekortissa tavalla. Seos harjataan pehmeällä harjalla tai ruiskutetaan alustaan. Ruiskulla levitetty dispersioseos tulee myös harjata alustaan. Dispersiota ei saa jättää lammikoiksi. Kalvon annetaan kuivua läpinäkyväksi (2-4 tuntia). Kuivat ja voimakkaasti imevät alustat (esim. paikallavaletut betonilattiat) käsitellään kahteen kertaan.

Lattian tasoitus

Tasoite levitetään teräslastalla tai hammastetulla lastalla. Levitystä jatketaan taukoamatta, kunnes koko tasoitettava alue on tehty. Työvälineet puhdistetaan vedellä heti käytön jälkeen. Kovettunut tasoite poistetaan työvälineistä mekaanisesti.

Lattian vedeneristyksen pohjustus

Levitä vedellä 1:1 ohentamasi weber.vetonit MS Kosteussulku lattiaan harjalla. Käytä hankalissa paikoissa, kuten nurkissa, apuna sivellintä. Kuivumisaika vähintään 30 minuuttia. Massiivisilla betonilattioilla voit käyttää pohjusteena vaihtoehtoisesti weber.vetonit MD 16 Dispersiota, joka ohennetaan normaalisti 1:3 (MD 16:vesi). Käsittele puu- tai teräsrankarakenteen päälle valettu betoni- tai tasoitelattia toiseen kertaan ohentamattomalla Kosteussululla. Levitä Kosteussulku harjalla tai telalla. Anna kuivua vähintään 2 tuntia ennen jatkotöitä.

Nurkkien vahvistaminen

Tee Kuitukangasvahvistukset myös lattian ja seinän rajaan.

Lattiakaivon vahvistaminen

Käytä kaivon eristämisessä kahta Kuitukangaspalaa jotka kiinnität reilulla määrällä Vedeneristysmassaa. Lattiakaivon kohdalla vedeneristeen kalvonpaksuuden tulee kaivotyypistä riippuen olla vähintään 1,2 mm. Riittävä kalvonpaksuus on edellytys liitoksen tiiveydelle. Noudata kaivon eristämisessä suurta huolellisuutta!

Lattian vedeneristys

Levitä Vedeneristysmassaa runsaasti koko lattian alalle. Levitä toinen kerros ensimmäisen kerroksen kuivuttua. Lattioissa kuivakalvon paksuuden pitää olla vähintään 0,5 mm ohuimmasta kohdasta mitattuna.

Lattialaattojen kiinnitys

Kun eristys on täysin kuivunut kiinnitä laatat weber.vetonit RF Saneerauslaastilla.

Lattialaatoituksen saumaus

Anna lattialaatoituksen kovettua vähintään 2 vrk ennen saumausta weber.vetonit PROF Laattasaumalla.

Viimeistely

Saumaa nurkkasaumat, seinä- ja lattialaatan välinen sauma, läpivientien ympärykset ja mahdolliset liikuntasaumat weber.vetonit SSL Silikonilla.

Käytännön neuvoja

Alustojen tulee olla lujia, tasaisia, puhtaita ja liikkumattomia ja läpivientien kiinteästi paikoillaan. Ilman sekä kaikkien materiaalien lämpötilan tulee olla yli +15°C. Kallistusvalu tehdään ennen vedeneristämistä. Minimikaltevuus märkätiloissa on 1 : 100. Lattiakaivon lähellä kallistuksen tulee olla selvästi suurempi. Puurakenteisissa lattioissa on varmistuttava rakenteen jäykkyydestä.

Videot