Weber Saint-Gobain - Official website of the company

Leca® sora maanrakentamisessa

Leca®-kevytsoraa on käytetty geoteknisissä sovelluksissa vuosikymmenien ajan ja on nykyään tavallinen ratkaisu yhteiskunta rakentamisessa. Kevytsoraa on käytetty monissa menestyksekkäissä hankkeissa eri maissa, ja se on ratkaissut erilaisia geoteknisiä haasteita.

Leca® Geotekniikan käsikirja on sähköinen tietopankki, joka sisältää helppoja ratkaisuja vajoamisen, vakauden ja maanpaineen aiheuttamiin ongelmiin.

Pankista löytyy materiaaliparametreja ja laskentaesimerkkejä hankkeiden suunnittelun ja toteuttamisen avuksi. Useat tapaustutkimukset eri puolilta Eurooppaa kuvaavat erityyppisiä geoteknisiä sovelluksia, kuten tie- ja rautatiepenkereitä, täytemaata, lisäperusteita, tunneleita ja rakennuselementtejä sekä laitureita. 

Materiaali

Kevytsoraa - Leca®- on käytetty täytemateriaalina geoteknisissä sovelluksissa ympäri Eurooppaa jo vuodesta 1958.

Kevytsoran ominaisuudet voivat ratkaista useita ongelmia yhtä aikaa, ja se tarjoaa kevyitä ratkaisuja moniin geoteknisiin haasteisiin. Matala tiheys ja hyvä kantavuus yhdessä käytännöllisen käsittelyn kanssa tekee  Leca® kevytsorasta kilpailukykyisen tuotteen.

Leca® kevytsora on myös luonnollisesti kestävä materiaali. Ihmiset ovat käyttäneet poltettua savea eri tarkoituksiin useiden tuhansien vuosien ajan. Se kestää kylmää ja kemikaaleja sekä ajan hammasta. Leca® kevytsora voidaan poistaa ja käyttää uudelleen uusissa geoteknisissä sovelluksissa.