Weber Saint-Gobain - Official website of the company

MonoRoc suunnittelijan kannalta

MonoRoc edut:

  • Hyvät suunnittelun apuvälineet
  • Laaja värivalikoima
  • Kestävyys
  • Hyvä lämmön- ja ääneneristävyys
  • Yli kymmenen vuoden ja yli miljoonan julkisivuneliön kokemus

Miltä näyttää mielikuviemme kaupunki? Asfalttia, ruutukaava, umpikorttelit, rapatut talot... Niin, erityisesti ne rapatut talot. Ne ovat niitä kivoja taloja, joissa halutaan asua, jotka näyttävät ajattoman tyylikkäiltä vuosikymmenestä – ja -sadasta – toiseen.

Rapattua julkisivua pidetään yleisesti kauniina. Ei liene sattumaa, että kaupunkien halutuimpia ja arvokkaimpia osia hallitsevat juuri rapatut talot. Ne ovat talojen klassikoita: aikaa kestäviä, aina muodissa, aina ajankohtaisia. Urbaania kansallismaisemaa parhaimmillaan.

Rapattu julkisivu on ajaton: se sopii yhtä hyvin modernille asuinalueelle kuin vanhaan historialliseen miljööseen. Rappauksella on muita vaihtoehtoja helpompi toteuttaa yksinkertaisella tavalla kauniita ja selkeitä julkisivuja. Myös elementtijulkisivuihin halutaan yhä useammin yhtenäinen rappauspinta, ja eristerappauksella tämä on mahdollista toteuttaa. Myös korjausrakentamisessa eristerappaus tarjoaa esimerkiksi vanhoissa elementtitaloissa mahdollisuuden kiinteistön ulkonäköä oleellisesti parantavaan saumattomaan rapattuun julkisivuun ja rakennuksen energiatehokkuuden parantamiseen samalla kertaa.

Kun luomme rakennettua ympäristöä, otamme samalla kantaa moniin isoihinkin kysymyksiin. Estetiikan lisäksi on kyse energiankulutuksesta ja päästöistä siinä missä viihtyvyydestä, elämänlaadusta ja koko kaupungin vetovoimasta ja kehityksestä.