Weber Saint-Gobain - Official website of the company

webervetonit AK

Antiikkilaasti karkea

webervetonit AK
webervetonit AK

Tuotteen edut

  • Vaalea väri
  • Takkojen ja hormien pinnoittamiseen
  • Elävä hiertopinta

Valkoinen sementtisideaineinen ohutpinnoite betoni-, tiili- ja harkkopinnoille sekä sementtipohjaisilla laasteilla oikaistuille alustoille.

Tuotetiedot

Käyttökohteet

Kiviaineisten alustojen pinnoittamiseen sisätiloissa, erityisesti muurien ja kuorellisten tulisijojen pinnoittaminen.

Rasitusluokka

RL 01…05

Menekki

4-6 kg/m² (kaksi käsittelykertaa)

Tuotehyväksynnät

  • CE
  • M1

Dokumentit

Ominaisuudet

Tuotekuvaus

Menekki 4-6 kg/m² (kaksi käsittelykertaa)
Vedentarve n. 4,0-4,8 l/20 kg
Käyttölämpötila Pinnoitettaessa sekä 2 vrk tämän jälkeen on alustan, massan ja ilman lämpötilan oltava vähintään +5 °C
Sideaine Valkosementti
Runkoaine Murskattu kalkkikivi, raekoko 1,5 mm
Paloluokka A1, Palamaton (EN 13501-1)
Rasitusluokka RL 01…05
Maalaustuoteryhmä 2012 316 Sisäseinien ja sisäkattojen vesiohenteiset koristemaalit ja pinnoitteet RL 01…03
Kestävyys Vedenkestävä
Värisävy Valkoinen
Säilyvyysaika n. 18 kk valmistuspäivämäärästä (avaamaton pakkaus, kuiva tila)
Pakkaus 20 kg:n säkki
Tuotehyväksynnät CE, M1

 

Työohjeet

Käyttökohteet

Kiviaineisten alustojen pinnoittamiseen sisätiloissa, erityisesti muurien ja kuorellisten tulisijojen pinnoittaminen. Soveltuvat alustat ovat tiili-, betoni-, kevytbetoni- ja Leca® harkkopinnat sekä sementtipohjaisilla laasteilla esim. webervetonit 410 Ohutrappauslaastilla tai webervetonit 137 Oikaisulaastilla oikaistut alustat. Alustana voi olla myös sementtipohjaiset tasoitteet, esim. webervetonit MT Märkätilatasoite tai webervetonit TT+ Täyttötasoite.

Alusta

Alustan tulee olla puhdas, luja ja kiinteä. Tartuntaa heikentävät aineet kuten suolat, sementtiliima, pöly ja ruoste on poistettava. Laastia ei saa levittää märälle, imukyvyttömälle tai jäätyneelle alustalle. Kuivumisaika sementtipohjaisilla rappaus- ja tasoitelaasteilla on n. 1-3 vrk ennen pinnoitusta Antiikkilaastilla. Kuivat alustat kostutetaan vedellä sumuttamalla ennen pinnoitusta. Pinnoitettaessa alustan on oltava tasaisesti kostea, mutta kuitenkin vettä imevä.

Sekoitus

Säkillinen (20 kg) laastijauhetta sekoitetaan 4,0-4,8 litraan puhdasta vettä. Sekoitukseen käytetään nopeaa laastisekoitinta, esim. porakoneeseen kiinnitettyä vispilää. Sekoitusaika on n. 3 min, minkä jälkeen massaa seisotetaan n. 10 min. Kevyen uudelleen sekoituksen jälkeen laasti on käyttövalmis. Käyttöaika on enintään 3 tuntia veden lisäyksestä. Värin tasaisuuden kannalta massan notkeuden ja sekoitusajan on oltava sama sekoituserästä toiseen. Sekoitusastioiden ja työvälineiden on oltava puhtaita ja ruosteettomia.

Työohjeet

AK Antiikkilaasti soveltuu kuorellisten tulisijojen ja hormien pinnoittamiseen. Alusta suositellaan oikaistavaksi webervetonit 410 Ohutrappauslaastilla ennen pinnoitusta. Pinnoitettaessa sekä 2 vrk tämän jälkeen on alustan ja pinnan lämpötilan oltava vähintään +5 °C. Antiikkilaasti levitetään käsin teräslastalla, solukumilastalla tai ruiskutetaan esim. suppiloruiskulla. Tuore laasti tasoitetaan terälastalla ja hierretään esim. teräväreunaisella muovilastalla. Tarvittaessa toinen pinnoituskerta tehdään aikaisintaan seuraavana päivänä. Pinta voidaan jättää myös ruiskupinnaksi. Valmis pinta voidaan maalata sementin alkalisuutta kestävällä maalilla. Näkyvien työsaumojen välttämiseksi pinnat kannattaa jakaa pienempiin kokonaisuuksiin, jotka aina pinnoitetaan yhdellä kerralla. Liian läheltä ruiskutettu pinta tulee epätasaiseksi ja pintaan ilmestyy helposti kiiltoläikkiä. Ruiskutuksen on tapahduttava kohtisuoraan pintaa vasten pyörivin liikkein. Työvälineet ja laitteet pestään vedellä heti työn päätyttyä.

Jälkihoito

Rappauspintaa on hyvä kostuttaa vesisumutuksella 2-3 vrk:n ajan pinnoituksesta, jolla varmistetaan laastin kovettuminen.

Huom!

Suositellaan tulisijan lämmittämistä ennen pinnoitusta, jotta ylimääräinen kosteus saadaan poistettua, ja halkeamia aiheuttava rakenteen liikkuminen saadaan minimoitua. Pinnoitus tehdään jäähtyneeseen ja kostutettuun pintaan. Antiikkilaastia ei voida käyttää maalipintojen, vesiliukoisten tasoitepintojen, kuten webervetonit L Pohjatasoite tai heikkojen kalkki- tai kalkkisementtirappausten päälle.

Tuotekoodit

Tuotekoodit

EAN-koodi Pakkauskoko Pakkausyksikkö Pakkausta/lava
6415910020965 20 kg Säkki 48