Weber Saint-Gobain - Official website of the company

UKK Lattiat

Olemme keränneet tähän vuosien varrella toistuneita kysymyksiä vastauksineen. Jos et löydä täältä vastausta kysymykseesi, ota yhteyttä palautelomakkeella tai puhelinneuvontaamme.


Käsitasoitus

Saako weber.vetonit 3300 Remonttitasoitekerroksen päälle laittaa uuden kerroksen ja vaatiiko se lattiaprimerin ennen uuden kerroksen asennusta?

weber.vetonit 3300 Remonttitasoitteen päälle voi tehdä uuden tasoituksen tasoitteen kuivuttua. Ennen tasoitusta tarvitaan primerointi weber.vetonit MD 16 Dispersiolla.

Onko weber-vetonit 4100 Vaateri Plus sopiva tuote lattian kallistuksen tekoon pesuhuoneessa? Tällaisen tuotteen neuvoi K-raudan myyjä. Jos ei niin mikä sitten olisi parempi vaihtoehto? Mielestäni 4100 Vaateri Plus on vain lattian tasoitukseen.

weber.vetonit 4100 Vaateri Plus on helposti leviävä tuote, joka ei sovellu kallistusten tekoon. Kallistusten tekoon soveltuvat weber.vetonit 5000 Karkea lattiatasoite, weber.vetonit 5400 Lämpölattiatasoite ja weber.vetonit 6000 Lattiamassa. 5000 ja 5400 voidaan vedeneristää suoraan, 6000 voidaan myös vedeneristää suoraan jos vesimäärää kasvatetaan hieman 0,25 l / 25 kg säkki. Ennen tasoitusta pohja primeroidaan weber.vetonit MD 16 Dispersiolla.

Teollisuuslattiat

Vanha märkätilalattia on akryylibetonia ja sen päälle on tarkoitus laittaa lattialämmitysmatto ja ohut tasoite. Onko teillä tuotetta jolla saisi tasoitteen pysymään akryylibetonissa? Toimisiko MD16 dispersio ja weber tasoite 5-15 mm kerroksena?

Kuten puhuimme, akryylibetoniin lattiatasoitteet eivät tartu. 

Vaihtoehdot ovat akryylibetonin poistaminen tai lattiatasoitekerroksen tekeminen uivana.

Tässä tapauksessa käytettävät tuotteet ovat:

weber.floor 4940 Erotuskangas tai vastaava valusuoja, muovin käyttöä en tässä tapauksessa suosittele. weber.floor 4960 Reunanauha weber.vetonit 5400 Lämpölattiatasoite teräsverkolla vahvistettuna, tasoitekerroksen paksuus 25 mm

Weber.vetonit 5400 voidaan vedeneristää Vetonit-vedeneristystyöohjeiden mukaan.

Design-lattiat

Olisin kiinnostunut lattiapinnoitteesta kodinhoitohuoneeseen ja tuulikaappiin. Kodinhoitohuoneessa on lattiakaivot ja myös mm. betonilaatan lävistäviä putkia sekä kaapeleita. Soveltuuko Casa-design käyttötarkoitukseen?

weber.floor CASA Design on suunniteltu kuivien asuintilojen pinnoitteeksi, joten kodinhoitohuoneeseen se ei sovellu. Kodinhoitohuoneen lattia on ohjeiden (RIL 107-2012 Rakennusten veden- ja kosteudeneristysohje) mukaan vedeneristettävä. Alustana olevan betonin tulee olla luja sekä puhdas tartuntaa haittaavista aineista. Alusta tasoitetaan soveltuvalla weber.vetonit lattiatasoitteella ja vedeneristetään liitteenä olevan Vetonit-vedeneristystyöohjeen mukaan. Vedeneristetty lattia laatoitetaan.

Ajattelin laittaa weberin Casa-lattiatuotteita omakotitaloni yläkerran lattiapintoihin. Lattiamateriaalina minulla on lattiakipsilevy. Tuotetta on ilmeisesti mahdollisuus käyttää kipsilevyn päällä? Voiko tätä tuotetta käyttää myös märkätilo

CASAa voi käyttää kipsilevyn päällä seuraavia ohjeita noudattaen: Levysaumojen ja liitoskohtien tiiveys tarkistetaan, jotta pinnoitetta ei pääse valumaan niistä läpi jättäen tasoitepintaan valumajälkiä. Mikäli alusta on liikkuva, kasvaa halkeiluriski. Tiivistäminen voidaan tehdä silikonilla tai esimerkiksi weber.vetonit 3400 Viimeistelytasoitteella. Minimikerrospaksuus CASA-pinnoitteelle on 5 mm. CASAa ei voi käyttää märkätiloissa.

Tasoitelattian pinnoitus

Olen tasoittamassa vanhaa betonilattiaa ja asiakas haluaa siihen kulutusta kestävän pinnan tasoitteella millä tuotteella lattia kannattaisi tasoittaa ja mahdollisesti maalata tai lakata?

Kuivissa ja lämpimissä tiloissa, joissa kulutus on vähäistä (esim. varastot), voidaan käyttää seuraavia maalattavia lattiatasoitteita: weber.vetonit 3100, weber.vetonit 3300, weber.vetonit 4100, weber.vetonit 4400 ja weber.vetonit 5400. Maalina voidaan käyttää vesiohenteisia epoksimaaleja. Kuiviin asuintiloihin pinnoitteeksi sopii värillinen weber.floor CASA Design-lattia.

Voiko MD16 dispersiota käyttää betonilattiaan, joka maalataan betoni maalilla.

Emme ole testanneet maalin kiinni pysymistä weber.vetonit MD 16 Dispersion päällä. Takeita kyseisen ratkaisun kulutuksen kestävyydestä ei myöskään ole. Neuvoja betonipinnan käsittelystä ennen maalausta kannattaa kysyä maalin valmistajalta.

Maalattavia lattiatasoitteita etsin?

Seuraavat tasoitteet ovat maalattavissa vesiohenteisella epoksimaalilla: weber.vetonit 3100 Hienotasoite weber.vetonit 3300 Remonttitasoite weber.vetonit 4100 Vaateri Plus, weber.vetonit 4400 Pikatasoite weber.vetonit 5400 Lämpölattiatasoite. Maalia voi käyttää näiden tasoitteiden pinnoitteena vähäisen kulutuksen alaisissa tiloissa esim. lämpimät varastot, joissa liikutaan kävellen.

Olen tasoittanut autotallin lattian weber.vetonit 4400 Pikatasoitteella. Tarkoitus olisi pinnoittaa lattia maalaamalla tai epoksipinnoitteella. Tuotesivulla ei ollut mainintaa näistä menetelmistä. Ovatko vaihtoehdot toimivia ko.tasoitteen kanssa?

weber.vetonit 4400 on maalattavissa vesiohenteisella epoksimaalilla valmistajan ohjeiden mukaan. Ratkaisu toimii myös autotallissa mutta sen kestävyys riippuu luonnollisesti täysin kulutuksesta.