Weber Saint-Gobain - Official website of the company

Comfort Lämpölattia

Comfort Lämpölattian myötä saat yhdellä kertaa mm. askeläänieristyksen ja lattialämmityksen. Lämpö jakautuu tilassa tasaisesti, eikä lämpöpattereitakaan ratkaisun myötä enää tarvita.


Comfort Lämpölattia – mukavuutta jalkojesi alla

Comfort-lämpölattia on meidän toimistolle hyvinkin tuttu ja toimiva järjestelmä, josta on hyviä kokemuksia monista suunnittelemistamme hankkeista. Asunnot ovat selkeitä, kun lämpöpatterit jäävät pois, ja Comfort-järjestelmän hyvin toimiva ja nopeasti säätyvä lattialämmitys sopii hyvin asuinkerrostaloon. Ratkaisua puoltaa myös sillä saavutettu positiivinen vaikutus energialaskentaan tavallisiin lämpöpattereihin verrattuna.” – rakennusarkkitehti Jukka Salonen, Arkkitehtitoimisto Neva Oy

Comfort Lämpölattia on markkinoiden ainoa tyyppihyväksytty askeläänieristys- ja lattialämmitysjärjestelmä. Kelluvana rakenteena erinomaisesti askelääniä eristävä ja miellyttävän tuntuinen Comfort-lämpölattia parantaa asumismukavuutta, säästää energiaa ja on kustannustehokas. Se vähentää vedon tunnetta, ja erityisesti rakenteeseen sijoitetun lattialämmityksen vuoksi se on jaloille erityisen miellyttävä.  

Ratkaisussa yhdistyy monta eri toimintaa, kuten askeläänieristys, lattialämmitys tasaisella lämmöllä sekä luja, ohut ja kerralla suora pintalaatta Weberin kuituvahvisteisesta tasoitteesta. Ratkaisun myötä lämpöpattereita ei enää tarvita, joten sisustus helpottuu ja hyötyneliöt lisääntyvät. Ratkaisu soveltuu uudisrakentamiseen ja saneerauksiin sekä kaikenlaisiin rakennuksiin asuinkerrostaloista pientalo-, toimisto- ja julkisiin rakennuksiin. 

Tutustu ratkaisusivuun


Sopii myös viilennykseen

Lämpölattiaratkaisua voidaan käyttää myös viilennykseen. Lattiaviilennyksessä, kuten lattialämmityksessäkin, käytetään hyväksi suurta lattiapinta-alaa. Tästä syystä koti viilenee ilman, että lattiapinnan lämpötila laskee alle +20 °C.

Viilennystarve vaihtelee suuresti huoneen sijainnin mukaan. Kesäajan viilennyksessä huonetermostaatit säätävät viilennystä samalla tavalla kuin talvella lämmitystä. Käyttömukavuuden takaamiseksi ja kuivumisen nopeuttamiseksi kosteita tiloja ei jäähdytetä.

Ei häiritseviä kopinoita

Kelluva lattiarakenne mahdollistaa kaikkien lattianpinnoitteiden, kuten keraamisen laatan, käytön ilman pelkoa siitä, että alakertaan kuuluu häiritsevää kopinaa.

Ratkaisu tuo kerrostaloihin pientalon asumismukavuutta varmistaen jokaiselle oman rauhan ja täyttäen nykyiset ja tulevat askeläänitasolukuvaatimukset, joissa matalat, alle 100 Hz:n, taajuudet otetaan huomioon. Comfort Lämpölattialla alitetaan reilusti tämä vaatimus erilaisilla lattianpäällysteillä ja myös ohuimmilla ontelolaatta- tai paikallavaletuilla välipohjilla.


Parempaa asuinmukavuutta ja pienempää energiankulutusta

Comfortin avulla sisälämpötila pysyy tasaisena, vaikka ulkoilmassa tapahtuisikin nopeita lämpötilavaihteluita. Lisäksi lattia luovuttaa lämpöä huonekohtaisesti silloin kun tarvitaan, eikä useiden tuntien viiveellä.

Lämmönjaon hallitsemisella voidaan pitää noin 1–2 °C alhaisempi keskilämpötila kuin patterilämmityksellä. Tämä merkitsee noin 10 % säästöä lämmityskuluissa. Alumiini johtaa lämpöä noin 400 kertaa paremmin kuin tasoite, joten lämpö levittäytyy tehokkaasti ensin sivusuunnassa. Tällöin paljas jalka ei tunne lämpötilaeroja putken kohdalla tai niiden välissä edes kivipinnoitteella. 

Oheisessa kuviossa näkyy alumiinilevyn tuoma vaikutus lattiapinnan lämpötilaan. Mallissa oletettu laattapaksuus on 30 mm. Kuvaajassa on esitetty 600 mm leveä Comfort Lämpölattia -malli, jossa kahden 17 mm:n putken keskellä on pistemäinen teho 20 W/m.

 

Mallissa on adiabaattiehto (reuna on ns. jatkuva, eli kun lämpöä johdetaan, se ei jää rakenteeseen vaan jatkuu). Y-akselilla on esitetty tasaantuneen pintarakenteen lämpötiloja. Punainen käyrä esittää ilman alumiinilevyä olevan lämpölattian pinnan lämpötiloja, ja sininen käyrä esittää alumiinilevyillä varustetun lämpölattian pintarakenteen lämpötiloja.

Kuten kuvaajasta nähdään, alumiinilevyllä varustettu lattiaeristelevyn maksimi- ja minimilämpötilaero on alle 3 °C ja ilman alumiinia olevan lattiaeristelevyn maksimi- ja minimilämpötilaero on jopa 9 °C. Mallissa oletettu lämmönjakoputkien ero on 300 mm (sisäpinnan pintavastus on 0,13 m2K/W ja ulkopinnan 0,04m2K/W). 


Nopea ja vaivaton asentaa

Comfort Lämpölattian nerokkuus perustuu huolellisesti suunniteltuun rakenteeseen. Vesikiertoiset lattialämmitysputket voidaan asentaa kätevästi levyjen uriin, jonka ansiosta pintalaatta voidaan tehdä ohuimmillaan vain 25 mm:n kerroksena Plaano-lattiatasoitteella. Plaano-tasoite on nopea levittää ja kuivuu jo 2–4 viikossa.

Kuivuminen pinnoituskuivaksi voidaan varmistaa weberfloor Kosteudenhallintapalvelulla, jossa tasoitekerroksen sisään asennetaan etäluettavat kosteusanturit. Lämpölattia voidaan päällystää lähes millä vain, kuten parketilla tai kokolattiamatolla. 

Comfort Lämpölattian tilaaminen hoituu vaivattomasti, sillä toimitukseen kuuluu sekä lämmitysjärjestelmä että pinnoitusvalmis, todella luja ja kerralla suora lattia. Saat meiltä kokonaistarjouksen koko Lämpölattiasta aina suunnittelusta pinnoitusvalmiiseen pintalaattaan asti.

Comfort Lämpölattian lisäksi olemme kehittäneet myös kevyemmän version, Comfort Lite Lämpölattian. Se soveltuu kohteisiin, joissa haetaan ainoastaan askeläänivaatimuksia täyttävää rakennetta.

Lisätietoa Comfort Lämpölattiasta sen suunnittelu- ja työohjeesta:

Weber Tasoitelattia Suunnitteluohje 8–21

Comfort Lämpölattia Työohje 8–26