Weber Saint-Gobain - Official website of the company

MonoRoc-eristerappaus

Ratkaisun edut

  • Paksurappaus-eristejärjestelmällä saadaan paras ääneneristävyys kaikista eristerappauksista
  • Järjestelmä hylkii vettä, minkä ansiosta rakenne pysyy kuivana
  • Hyvä vesihöyrynläpäisevyys
  • Tasavärinen, lukuisia väri- ja pintavaihtoehtoja
  • Erittäin hyvä iskunkestävyys, palamaton
  • Pitkäikäinen ja kestävä ratkaisu

MonoRoc on moderni ja tasavärinen paksurappaus-eristejärjestelmä. Järjestelmässä on kiinnitetty erityistä huomiota rappauksen suojaavaan vaikutukseen.

Tuotetiedot

Käyttökohteet

Asuin-, liike- ja julkisten rakennusten julkisivut. Hyvän säänkestävyyden ansiosta järjestelmä soveltuu myös rantarakentamiseen.

Palonkestävyys

A1, Palamaton (EN 13501-1)

Värivaihtoehdot

Vakioväreinä Serpo-värikartan 36 sävyä, lisäksi Classic- ja Modern-värikarttojen vakiosävyt. Tilauksesta myös muita sävyjä.

Eristepaksuus

50-160 mm, jos > 160 mm käytetään EE-kiinnikepakettia

Dokumentit

Työohjeet

Käyttökohteet

Asuin-, liike- ja julkisten rakennusten julkisivut. Hyvän säänkestävyyden ansiosta järjestelmä soveltuu myös rantarakentamiseen.

Alusta

Kaikki seinärakenteet

Työohjeet

Alustan esikäsittely

Kaikki työtä haittaavat esteet seinän vierustalta ja työn kohteena olevalta seinältä poistetaan ennen töiden aloittamista. Seinään tuleville kiinnityksille järjestetään rakennesuunnitelmien mukainen kiinnitysalusta.

Kiinnikkeiden ja eristeiden kiinnitys

Mineraalivillalevyt kiinnitetään alustaan MonoRoc-järjestelmään kuuluvilla kiinnikkeillä.

Rappausverkon asennus

Weber Teräsverkko levitetään eristelevyjen päälle ja kiinnitetään alustaan järjestelmään kuuluvilla kiinnikkeillä.

Rappaus

Pohjarappaus tehdään koneellisesti kuituvahvisteisella webervetonit 414 Unirender -laastilla. Myös täyttörappaus tehdään koneellisesti 414 Unirenderillä aikaisintaan 1–3 vrk:n kuluttua pohjarappauksesta.

Pinnoitus

Pintarappaus tehdään koneellisesti tai käsin värillisellä weber Silcopinnoite+:lla, aikaisintaan 5 vrk:n kuluttua täyttörappauksesta. Silcopinnoitteen pohjusteena käytetään saman värisävyn weber Silcomaalia. Silcopinnoitteella on lähes rajaton värivalikoima ja sillä saavutetaan vettä hylkivä ja tasavärinen pinta.

Käytännön neuvoja

Näkyvien työsaumojen välttämiseksi seinäpinnat jaetaan pienempiin kokonaisuuksiin, jotka pinnoitetaan yhtäjaksoisesti. Lisäksi on kiinnitettävä erityistä huomiota yhdenmukaisiin sekoitus- ja työolosuhteisiin sekä alustan tasaiseen imukykyyn. Työolosuhteet on kuvattu tuotekorteissa.

Huom!

Monoroc-eristerappausjärjestelmässä pinnoitteen sävyn valonheijastusarvon tulee ylittää 10 %. Pintarappausvaiheessa tulee pinnat suojata sadeveden valumilta. Valumat saavat aikaan näkyvät jäljet tuoreeseen rappaukseen.

 

Huolto-ohje

Erityistä huomioita tulee kiinnittää jo suunnitteluvaiheessa veden johdatuksiin. Jatkuvat veden valumat julkisivuille saavat aikaan rumentavia jälkiä ja aiheuttavat materiaalien heikkenemistä ja enneaikaisia vaurioita. On tärkeää johtaa sadevedet suunnitellusti pois julkisivuilta ja aukaista säännöllisesti kourujen ja putkien tukkeumat.

Vaihtoehtoiset tuotteet

Tuote Käyttö
weber Ruuvisarja Betoni Kiinnikepaketin ankkurointi betoniin
weber Ruuvisarja Puu Kiinnikepaketin ankkurointi puuhun
weber EE Kiinnikepaketti Eristeiden ja verkon kiinnitys, kun eristepasuus > 160 mm

Videot