Weber Saint-Gobain - Official website of the company

SerpoMin-eristerappaus

Ratkaisun edut

  • Käytetty Suomessa jo yli kahdenkymmenen vuoden ajan
  • Pieni vedenimu ja vettähylkivä ominaisuus, jonka ansiosta rakenne pysyy kuivana
  • Hyvä vesihöyrynläpäisevyys takaa rakenteen hengittämisen ja kuivumisen
  • Sopii keveytensä ansiosta heikommillekin alusrakenteille ja on nopea asentaa
  • Palamaton
  • Silikonihartsipinnoite on tasavärinen ja sitä on saatavana lukuisina väri- ja pintavaihtoehtoina

SerpoMin-ohutrappaus-eristejärjestelmä soveltuu pien-, rivi- ja kerrostalojen julkisivuihin sekä uudis- että korjauskohteissa.

Tuotetiedot

Käyttökohteet

Betoni- ja kevytbetonijulkisivujen sekä metallirankaseinien eristerappaus

Palonkestävyys

A1, Palamaton (EN 13501-1)

Värivaihtoehdot

Vakioväreinä Serpo-värikartan 36 sävyä, lisäksi Classic- ja Modern-värikarttojen vakiosävyt. Tilauksesta myös muita sävyjä.

Eristepaksuus

50-240 mm

Dokumentit

Työohjeet

Käyttökohteet

Betoni- ja kevytbetonijulkisivujen sekä metallirankaseinien eristerappaus

Alusta

Kahi-Runkoponttiharkko, paikalla valettu betoni, betoniele-mentti, betoniharkko, kevytbetoni, kevytsoraharkko, metallirankaseinä

Työohjeet

Liikuntasaumat

Rungon rakenteellisten liikuntasaumojen kohdalle tulee yleisesti tehdä liikuntasauma myös rappaukseen. Liikuntasaumojen paikoista on tehtävä erillinen suunnitelma ja ne on esitettävä julkisivupiirustuksissa. Muut liikuntasaumat eivät yleensä ole tarpeellisia SerpoMin-menetelmässä ja niiden käyttämistä harkitaan tapauskohtaisesti. Liikuntasauma ulottuu rappauskerroksien läpi eristeeseen, ja sen vähimmäisleveys on n. 10 mm. Rappauspinnan ja räystäsrakenteiden väliin on jätettävä vähintään 5 mm:n levyinen liikuntasauma sekä vaaka- että pystysuunnassa. Liikuntasaumassa käytetään ennen rappausta asennettavaa liikuntasaumalistaa / saumamassaa.

Eristeiden asennus

Eristeiden asennus aloitetaan kiinnittämällä seinän alaosaan weber Sokkeliprofiili tarvikkeineen. Mineraalivillaeriste esim. (LINIO 15 tai LINIO 80) liimataan alustaan webervetonit 408 Liimalaastilla. Eristeiden kiinnityksessä käytetään SerpoMin-järjestelmään kuuluvia kiinnikkeitä; weber STR U, weber H1 eco, weber STR JT3 tai weber STR H. Osa kiinnikkeistä viedään tarvittaessa verkon läpi (esim. korkeissa rakennuksissa yläosan reuna-alueilla). Jos eristeet ovat yli 2 viikkoa ilman rappausta, ne suojataan heti webervetonit MD 16 Dispersio-vesiseoskäsittelyllä (1:5, dispersio:vesi).

Rappaus ja verkotus

Ikkuna- ja ovikarmeihin kiinnitetään weber Ikkunaprofiilit joihin kiinnitetään ikkunoiden ja ovien suojamuovit. Aukkojen pielet ja ulkokulmat vahvistetaan laastilla alustaan kiinnitettävällä weber Lasikuituverkon kaistaleilla. Eristeen pintaan levitetään kerros (3–5 mm) webervetonit 410 Ohutrappauslaastia. Tuoreeseen laastikerrokseen painetaan Lasikuituverkko siten, että se on kokonaan laastin peitossa ja mahdollisimman keskellä laastikerrosta. Toinen kerros (3–5 mm) 410 Ohutrappauslaastia levitetään ensimmäisen kerroksen kovetuttua riittävästi.

Pinnoitus

Pintarappaus tehdään weber Silcomaalilla ja weber Silcopinnoite+:lla, joissa on lähes rajaton värivalikoima ja joilla saavutetaan vettä hylkivä ja tasavärinen pinta.

Käytännön neuvoja

Näkyvien työsaumojen välttämiseksi seinäpinnat jaetaan pienempiin kokonaisuuksiin, jotka pinnoitetaan yhtäjaksoisesti. Lisäksi on kiinnitettävä erityistä huomiota yhdenmukaisiin sekoitus- ja työolosuhteisiin sekä alustan tasaiseen imukykyyn. Työolosuhteet on kuvattu tuotekorteissa.

Huom!

SerpoMin-eristerappauksissa pinnoitteen sävyn valonheijastusarvon tulee ylittää 20 %.

 

Vaihtoehtoiset tuotteet

Tuote Käyttö
weber STR H  Puu- tai metalliranka, uppoasennus
weber H1 eco Kivialusta, pinta-asennus
Paroc LINIO 80 Lämmöneriste