Weber Saint-Gobain - Official website of the company

SerpoTherm-eristerappaus

Ratkaisun edut

  • Sopii keveytensä ansiosta heikommillekin alustoille
  • Etuoikaisun tarve on pieni, koska eristeen pinta voidaan hioa. Tämän ansiosta järjestelmä on nopea asentaa
  • Järjestelmällä on pieni vedenimu ja se hylkii vettä jonka ansiosta rakenne pysyy kuivana
  • Silikonihartsipinnoite on tasavärinen ja siitä on saatavana lukuisia väri- ja pintavaihtoehtoja

SerpoTherm-ohutrappaus-eristejärjestelmässä eristeenä käytetään siihen hyväksyttyjä EPS-levyjä, jotka kiinnitetään laastilla ja tarvittaessa kiinnikkeillä alustaan. Rappaus on muovipinnoitetulla lasikuituverkolla lujitettu kaksikerrosrappaus.

Tuotetiedot

Käyttökohteet

Kiviaineisten rakennusten julkisivut uudis- ja korjauskohteissa.

Palonkestävyys

B-s2

Värivaihtoehdot

Vakioväreinä Serpo-värikartan 36 sävyä, lisäksi Classic- ja Modern-värikarttojen vakiosävyt. Tilauksesta myös muita sävyjä.

Eristepaksuus

50-240 mmA1

Dokumentit

Työohjeet

Käyttökohteet

Kiviaineisten rakennusten julkisivut uudis- ja korjauskohteissa.

Alusta

Kahi-Runkoponttiharkko, paikalla valettu betoni, betonielementti, betoniharkko, kevytbetoni, kevytsoraharkko

Työohjeet

Liikuntasaumat

Rungon rakenteellisten liikuntasaumojen kohdalle tulee yleisesti tehdä liikuntasauma myös rappaukseen. Liikuntasaumojen paikoista on tehtävä erillinen suunnitelma ja ne on esitettävä julkisivupiirustuksissa. Muut liikuntasaumat eivät yleensä ole tarpeellisia SerpoMin-menetelmässä ja niiden käyttämistä harkitaan tapauskohtaisesti. Liikuntasauma ulottuu rappauskerroksien läpi eristeeseen, ja sen vähimmäisleveys on n. 10 mm. Rappauspinnan ja räystäsrakenteiden väliin on jätettävä vähintään 5 mm:n levyinen liikuntasauma sekä vaaka- että pystysuunnassa. Liikuntasaumassa käytetään ennen rappausta asennettavaa liikuntasaumalistaa / saumamassaa.

Eristeiden asennus

Eristeiden asennus aloitetaan kiinnittämällä seinän alaosaan weber Sokkeliprofiili tarvikkeineen. THERMISOL EPS 60S SEINÄ- tai Platina Rappari -eristelevyt liimataan alustaan webervetonit 408 Liimalaastilla, minkä lisäksi kiinnityksessä käytetään tarvittaessa SerpoTherm-järjestelmään kuuluvia kiinnikkeitä: weber STR U tai weber H1 eco.

Rappaus ja verkotus

Ikkuna- ja ovikarmeihin kiinnitetään weber Ikkunaprofiilit joihin kiinnitetään ikkunoiden ja ovien suojamuovit. Aukkojen pielet ja ulkokulmat vahvistetaan laastilla alustaan kiinnitettävällä weber Lasikuituverkon kaistaleilla. Eristeen pintaan levitetään kerros (3–5 mm) 410 Ohutrappauslaastia. Tuoreeseen laastikerrokseen painetaan Lasikuituverkko siten, että se on kokonaan laastin peitossa ja mahdollisimman keskellä laastikerrosta. Toinen kerros (3–5 mm) 410 Ohutrappauslaastia levitetään ensimmäisen kerroksen kovetuttua riittävästi.

Pinnoitus

Pintarappaus tehdään weber Silcomaalilla ja weber Silcopinnoite+:lla, joissa on lähes rajaton värivalikoima ja joilla saavutetaan varmasti tasavärinen pinta.

Käytännön neuvoja

Näkyvien työsaumojen välttämiseksi seinäpinnat jaetaan pienempiin kokonaisuuksiin, jotka pinnoitetaan yhtäjaksoisesti. Lisäksi on kiinnitettävä erityistä huomiota yhdenmukaisiin sekoitus- ja työolosuhteisiin sekä alustan tasaiseen imukykyyn. Työolosuhteet on kuvattu tuotekorteissa.

Huom!

Pintarappausvaiheessa tulee pinnat suojata sadeveden valumilta. Valumat saavat aikaan näkyvät jäljet tuoreeseen rappaukseen.

Huolto-ohje

Erityistä huomioita tulee kiinnittää jo suunnitteluvaiheessa veden johdatuksiin. Jatkuvat veden valumat julkisivuille saavat aikaan rumentavia jälkiä ja aiheuttavat materiaalien heikkenemistä ja enneaikaisia vaurioita. On tärkeää johtaa sadevedet suunnitellusti pois julkisivuilta ja aukaista säännöllisesti kourujen ja putkien tukkeumat.

Vaihtoehtoiset tuotteet

Tuote

Käyttö

weber STR H

Metalliranka, uppoasennus

weber H1 eco

Kivialusta, pinta-asennus