Weber Saint-Gobain - Official website of the company

webercal 249

Kulttuurikalkkimaali

webercal 249
webercal 249

Tuotteen edut

  • Perinnemaali julkisivuihin
  • Perinteisiä värivaihtoehtoja
  • Kalkkirappausten pintamaali

Valmiiksi sekoitettu, kuivasammutettuun kalkkiin perustuva julkisivumaali rappauspinnoille.

Tuotetiedot

Käyttökohteet

Soveltuu kalkkilaastilla, hydraulisella kalkkilaastilla tai heikoilla kalkkisementtilaasteilla (KS 65/35/600 ja tätä heikommilla KS-laasteilla) rapatuille pinnoille sekä aikaisemmin kalkkimaalilla maalatuille pinnoille. Ei sovellu betonipinnoille eikä hyvin sementtipitoisille rappauspinnoille.

Värivaihtoehdot

Serpo värikartta, 36 sävyä
sekä osa MD- ja CL-sävyistä

Maalaustuoteryhmä 2012

411 Kalkkimaalit RL 11…13

Menekki

n. 1 kg/m² siveltäessä (kaksi käsittelyä)

Sideaine

Kuivasammutettu kalkki

Tuotehyväksynnät

-

Dokumentit

Ominaisuudet

Tuotekuvaus

Menekki n. 1 kg/m² siveltäessä (kaksi käsittelyä)
Sideaine Kuivasammutettu kalkki
Runkoaine Murskattu kalkkikivi,
raekoko 0-0,25 mm
Lisäaine Epäorgaaniset pigmentit
Paloluokka A1, Palamaton (EN 13501-1)
Maalaustuoteryhmä 2012 411 Kalkkimaalit RL 11…13
Värisävy Serpo värikartta, 36 sävyä
sekä osa MD- ja CL-sävyistä
Säilyvyysaika n. 12 kk valmistuspäivämäärästä (avaamaton pakkaus, lämmin tila). Varastoitava ja kuljetettava lämpimässä!
Pakkaus 15 kg:n astia

 

Työohjeet

Käyttökohteet

Soveltuu kalkkilaastilla, hydraulisella kalkkilaastilla tai heikoilla kalkkisementtilaasteilla (KS 65/35/600 ja tätä heikommilla KS-laasteilla) rapatuille pinnoille sekä aikaisemmin kalkkimaalilla maalatuille pinnoille. Ei sovellu betonipinnoille eikä hyvin sementtipitoisille rappauspinnoille.

Alusta

Alustan tulee olla puhdas, kiinteä, riittävän luja sekä pakkasenkestävä. Tartuntaa heikentävät aineet kuten suolat, sementtiliima, pöly ja ruoste sekä orgaaninen maali on poistettava esimerkiksi vesihiekkapuhalluksella. Tarvittaessa alusta paikataan webercal -kalkki- tai -kalkkisementtilaasteilla. Paikkauskohtien kovettumisen jälkeen ne sivellään 249 Kulttuurikalkkimaalilla ennen varsinaista maalausta.

Sekoitus

Maali sekoitetaan huolellisesti porakoneeseen kiinnitetyllä vispilällä 3-4 min. Maaliin voi tarvittaessa lisätä vettä sopivaan maalaavuuteen, maks. 0,5 litraa = 10 %. Värin tasaisuuden kannalta massan notkeuden ja sekoitusajan on oltava sama sekoituserästä toiseen! Suurempia pintoja maalattaessa on värierojen välttämiseksi sekoitettava kerralla suurempi annos maalia, jota säilytetään sekoittajalla varustetussa astiassa. Sekoitettu maali on käytettävä saman päivän aikana.

Työohjeet

Maalattaessa sekä vähintään 2 vrk tämän jälkeen on alustan ja pinnan lämpötilan oltava vähintään +5 °C. Suositeltavin sää on pilvipoutainen, lämpötilan ollessa +10...+20 °C. Maalausta suorassa auringonvalossa tai voimakkaalla tuulella tulee välttää. Ennen työn aloittamista on tarkistettava, että tuote on tilatun mukainen. Halutun värisävyn ja kuvioinnin varmistamiseksi tulee tehdä mallipinta! Maalattaessa alustan on oltava tasainen ja tasaisesti vettä imevä. Kalkkimaalia ei saa levittää märälle tai jäätyneelle alustalle. Vanha orgaaninen maali tulee poistaa täysin ennen maalausta. Sateen jälkeen on odotettava alustan imukyvyn palautumista ja kosteuden tasaantumista. Kosteuden vaihtelut alustassa saattavat aiheuttaa laikukkuutta lopullisessa pinnassa. Ennen maalausta tulee puu-, lasi- ja metallipinnat suojata. Katolta ja julkisivun kaikkien ulkonevien osien yläpuolelta valuva vesi on johdettava pois rappauspinnalta työn aikana ja sen jälkeen. Jo suunnitteluvaiheessa on huomioitava, että sadevedet tulee johtaa hallitusti pois julkisivuilta ja ikkunoilta. Jatkuvat veden valumat saavat aikaan rumentavia jälkiä ja aiheuttavat materiaalien heikkenemistä ja ennenaikaisia vaurioita.

249 Kulttuurikalkkimaali levitetään käsin harjalla tai kalkkihakkurilla. Käsittely on tehtävä vähintään kahteen kertaan ohuina, tasaisina kerroksina. Voimakkaampia värejä käytettäessä kolmas käsittely saattaa olla tarpeellinen. Pinnoituskertojen välillä maalin on annettava kuivua ainakin vuorokauden. Valmiin pinnan värisävyyn vaikuttavat muun muassa alustan imukyky, pinnan kuviointi ja karkeus sekä maalaustapa. Näkyvien työsaumojen välttämiseksi seinäpinnat kannattaa jakaa pienempiin kokonaisuuksiin, jotka aina maalataan yhtäjaksoisesti. Työsaumat sijoitetaan vähiten näkyviin kohtiin, kuten esimerkiksi nurkkiin tai syöksytorvien taakse. Tasaisen pinnan saavuttaminen edellyttää nostokoria tai telineitä, jotka antavat hyvän liikkumismahdollisuuden ja ovat riittävän kaukana seinäpinnasta. Työvälineet ja maaliroiskeet puhdistetaan välittömästi vedellä.

Mikäli maalauksen jälkeen sataa voimakkaasti tai alusta on erityisen kostea, julkisivupinnassa saattaa, etenkin tummia värejä käytettäessä, esiintyä sementissä olevien vesiliukoisten suolojen aiheuttamaa värjäytymistä. Pintojen suojaaminen sateelta ja valuvalta vedeltä vähentää värjäytymistaipumusta. Tämä on ulkonäöllinen ongelma eikä sillä ole mitään vaikutusta pinnoituksen lujuuteen tai säilyvyyteen.

Käytännön neuvoja

Hyvän ja suunnitelman mukaisen lopputuloksen saamiseksi tulee rappaustyössä käyttää rappaamisen osaavaa urakoitsijaa. Tarvittaessa Weberin tekninen neuvonta avustaa rappaamiseen liittyvissä kysymyksissä.

Huolto-ohje

Maalipinta voidaan puhdistaa varovasti painepesulla. Tarvittaessa voidaan uudelleen pinnoittaa vastaavalla materiaalilla. Puhdistus vesipesulla ennen uudelleenpinnoitusta.

Vastuuvapauslauseke

Tuotteen käyttöön liittyvät rajoitukset: katso tarkemmat tiedot suunnittelu- ja työohjeista sekä yleisistä toimitusehdoista.

Tuotekoodit

Tuotekoodit

Värisävy EAN-koodi Pakkauskoko Pakkausyksikkö Pakkausta/lava
T001 6415990344999 15 kg Astia 33
Serpo värikartta 6415910013646 15 kg Astia 33
MD värikartta 6415910013622 15 kg Astia 33
CL värikartta 6415910013615 15 kg Astia 33
Tilausväri 6415910013639 15 kg Astia 33