Weber Saint-Gobain - Official website of the company

webervetonit SilcoMaali

webervetonit SilcoMaali
webervetonit SilcoMaali

Tuotteen edut

  • Vettä ja likaa hylkivä, silti hyvin vesihöyryä läpäisevä tuote
  • Lähes rajaton väriskaala, 216 vakio värisävyä
  • Kirkas ja tasasävyinen julkisivu

Vesiohenteinen, silikonihartsipohjainen maali kiviaineisille julkisivuille.

Tuotetiedot

Käyttökohteet

Soveltuu sementtirappausten, korjauslaastien ja yleensä betonipintojen maalaamiseen sekä pohjusteeksi värillisen webervetonit SilcoPinnoitteen alle. Voidaan käyttää myös aikaisemmin orgaanisilla pinnoitteilla maalattujen betonijulkisivujen huoltomaalaukseen. Huoltomaalauksessa maalauksen kestävyys on riippuvainen aikaisemman pinnoituksen ja betonialustan kunnosta.

Värivaihtoehdot

Classic-värikartta
Modern-värikartta
Serpo-värikartta

Maalaustuoteryhmä 2012

415 Silikoniemulsiomaalit RL 11…13

Menekki

0,3-0,45 kg/m² 2 käsittelyä
0,2-0,3 kg/m² 1 käsittely

Sideaine

Silikonihartsiemulsio

Tuotehyväksynnät

  • M1

Dokumentit

Värit

Classic värikartta

Serpo värikartta

Modern värikartta

Ominaisuudet

Tuotekuvaus

Menekki • 0,3-0,45 kg/m² 2 käsittelyä
• 0,2-0,3 kg/m² 1 käsittely
Menekit ovat ohjeellisia ja vaihtelevat alustan ja työtavan mukaan
Sideaine Silikonihartsiemulsio
Runkoaine Murskattu kalkkikivi ja dolomiitti
Lisäaine Varastointikestävyyttä ja työstettävyyttä parantavat aineet. Väriaineet: Epäorgaaniset pigmentit.
Vesihöyryn läpäisevyys Sd < 0,08 m
pH n. 8
Tiheys n. 1,5 kg/dm³
Viskositeetti n. 13500 mPa s
Maalaustuoteryhmä 2012 415 Silikoniemulsiomaalit RL 11…13
Kiiltoaste Täyshimmeä
Säilyvyysaika n. 12 kk valmistuspäivämäärästä (avaamaton pakkaus, auringolta ja pakkaselta suojattuna)
Pakkaus 25 kg:n astia (n. 16 l)
Tuotehyväksynnät M1

 

Työohjeet

Käyttökohteet

Soveltuu sementtirappausten, korjauslaastien ja yleensä betonipintojen maalaamiseen sekä pohjusteeksi värillisen webervetonit SilcoPinnoitteen alle. Voidaan käyttää myös aikaisemmin orgaanisilla pinnoitteilla maalattujen betonijulkisivujen huoltomaalaukseen. Huoltomaalauksessa maalauksen kestävyys on riippuvainen aikaisemman pinnoituksen ja betonialustan kunnosta.

Alusta

Alustan tulee olla puhdas, kuiva, kiinteä ja tartunnaltaan hyvä. Pohjalaastin tulee olla kovettunut ja kuivunut vähintään 1 vrk. Maalattavat pinnat on puhdistettava huolellisesti. Huoltomaalauksessa huonokuntoinen vanha orgaaninen maali tai pinnoite poistetaan esimerkiksi vesihiekkapuhalluksella. Mikäli vanha pinnoitus tai maalaus sisältää asbestia, valitaan poistomenetelmä asbestimääräysten mukaisesti. Vaurioitunut tai epätasainen betoni- ja rappauspinta paikataan ja tasoitetaan ennen maalausta webervetonit 410 Ohutrappauslaastilla tai Weberin korjauslaasteilla.

Työohjeet

Ennen työn aloittamista on tarkistettava, että tuote on tilatun mukainen. Mallipinta on tehtävä halutun värisävyn ja kuvioinnin varmistamiseksi! Varataan riittävä maalimäärä samaa sekoituserää sävyerojen välttämiseksi. Pinnoitettaessa sekä kuivumisen aikana on alustan ja ilman lämpötilan oltava yli +5 °C vähintään 7 vrk pinnoittamisesta. Maksimi lämpötila +30 °C. Suositeltavin sää on pilvipoutainen, lämpötilan ollessa +10...+20 °C. Pinnoitusta suorassa auringonvalossa, sateella tai voimakkaalla tuulella tulee välttää. Huom! Maalin täytyy kuivua kovettuakseen, joten sateisena ja kylmänä syksynä on maalaustyö lopetettava riittävän ajoissa ennen pakkaskautta. Ennen pinnoitusta tulee puu-, lasi- ja metallipinnat suojata. Katolta ja julkisivun kaikkien ulkonevien osien yläpuolelta on vesi johdettava pois työn aikana ja sen jälkeen. Näkyvien työsaumojen välttämiseksi seinäpinnat kannattaa jakaa pienempiin kokonaisuuksiin, jotka aina maalataan yhtäjaksoisesti. Työsaumat sijoitetaan vähiten näkyviin kohtiin, kuten esimerkiksi liikuntasaumojen kohdalle tai syöksytorvien taakse. Astian sisältö sekoitetaan huolellisesti ennen käyttöä. Maalia voidaan tarvittaessa ohentaa enintään 10 % vedellä ensimmäisessä maalikerroksessa ja enintään 5 % toisessa kerroksessa. Maalaus suoritetaan tavallisesti kahtena kerroksena. webervetonit SilcoPinnoitteen pohjustukseen riittää yleensä yksi käsittely. Maali levitetään siveltimellä, harjalla, telalla tai maaliruiskulla ohuina peittävinä kerroksina. Kuivumisaika maalauskertojen välillä on n. 12 tuntia normaaliolosuhteissa (+20 °C). Työvälineet ja maaliroiskeet puhdistetaan välittömästi vedellä. Maalaustyössä on suositeltavaa aina käyttää ammattiurakoitsijaa hyvän lopputuloksen saamiseksi.

Huolto-ohje

Uudelleenmaalaus voidaan tarvittaessa tehdä vastaavalla materiaalilla.

Tuotekoodit

Tuotekoodit

Värisävy EAN-koodi Pakkauskoko Pakkausyksikkö Pakkausta/lava
T001 6415990356985 25 kg Astia 24
Serpo värikartta 6415990357005 25 kg Astia 24
MD värikartta 6415990356947 25 kg Astia 24
CL värikartta 6415990356923 25 kg Astia 24
Tilausväri 6415990356961 25 kg Astia 24

Videot