Weber Saint-Gobain - Official website of the company

webercal 109

Hydraulinen kalkkipohja

webercal 109
webercal 109

Tuotteen edut

  • Tartuntalaasti kalkkirappauksiin
  • Perinnelaasti julkisivuihin
  • Helposti työstettävä tuote

Hydrauliseen kalkkiin perustuva pumpattava tartuntalaasti. Seossuhde KKh 10/90/500, suurin raekoko n. 3 mm. Kerrospaksuus enintään 3 mm.

Tuotetiedot

Käyttökohteet

Koneellinen tai käsin tehtävä tartuntarappaus heikosti imevillä alustoilla. Soveltuu erityisesti massiivisten tiiliseinien rappaukseen, jossa täyttölaastina webercal 148.

Menekki

n. 3 kg/m² (ruiskutettuna)

Sideaine

Kalkki ja hydraulinen kalkki

Tuotehyväksynnät

  • CE

Dokumentit

Ominaisuudet

Tuotekuvaus

Menekki n. 3 kg/m² (ruiskutettuna)
Enimmäiskerrospaksuus 3 mm
Vedentarve n. 6 l/25 kg
Sideaine Kalkki ja hydraulinen kalkki
Runkoaine Murskattu kalkkikivi,
raekoko 0-3 mm
Paloluokka A1, Palamaton (EN 13501-1)
Maalaustuoteryhmä 2012 421 Kalkkipinnoitteet RL 11…13
Kalustosuositus Weber Rapparipaketti pikkusäkeille. Staattori 50/7R, teräsvahvikkeinen letku maks. 30 m.
Säilyvyysaika n. 12 kk valmistuspäivämäärästä (avaamaton pakkaus, kuiva tila)
Pakkaus 25 kg:n säkki
Tuotehyväksynnät CE

 

Työohjeet

Käyttökohteet

Soveltuu koneelliseen tai käsin tehtävään tartuntarappaukseen heikosti imevillä alustoilla. Soveltuu erityisesti massiivisten tiiliseinien rappaukseen, jossa täyttölaastina käytetään webercal 148 Hydraulista kalkkilaastia.

Alusta

Tartuntarappauksen alustana voi olla poltettu tiili tai luonnonkivi. Tartuntaa heikentävät aineet kuten suolat, sementtiliima, pöly ja ruoste on poistettava esimerkiksi vesihiekkapuhalluksella. Katolta ja julkisivun kaikkien ulkonevien osien yläpuolelta on vesi johdettava pois työn aikana ja sen jälkeen. Ennen rappausta tulee puu-, lasi- ja metallipinnat suojata. Jo suunnitteluvaiheessa on huomioitava, että sadevedet tulee johtaa hallitusti pois julkisivuilta ja ikkunoilta.

Sekoitus

Säkillinen (25 kg) laastijauhetta sekoitetaan n. 6 litraan puhdasta vettä. Sekoitusaika nopeassa sekoittimessa on 3-4 min ja hitaassa sekoittimessa (esimerkiksi vapaapudotussekoittaja) 7-10 min. Käyttöaika on n. 3 tuntia veden lisäyksestä.

Työohjeet

Tartuntarappausta suoritettaessa alustan tulee olla puhdas, luja, kiinteä ja pakkasenkestävä. Kuivat alustat tulee kostuttaa ennen tartuntarappausta. Rapattaessa sekä vähintään 2 vrk tämän jälkeen on alustan ja pinnan lämpötilan oltava vähintään +5 °C. Tartuntarappausta suorassa auringonvalossa tai voimakkaalla tuulella tulee välttää. Laasti levitetään käsin tai sopivalla rappauspumpulla koneellisesti enintään 3 mm:n kerrospaksuuteen. Käsin levitettäessä laasti harjataan kiinni alustaan, laastin menekki on tällöin koneellista levitystä suurempi. Voimakkaasti viistosateen rasittamilla julkisivuilla tartuntarappauksen tulee peittää alusta kokonaan, muuten laastin tulee peittää 80-90 % alustasta.

Jälkihoito

Tartuntarappauspinta on pidettävä kosteana vähintään 1 vrk rappauksesta. Kuivalla ja lämpimällä säällä rappauspintaa jälkikastellaan sumuttamalla.

Käytännön neuvoja

Hyvän ja suunnitelman mukaisen lopputuloksen saamiseksi tulee rappaustyössä käyttää rappaamisen osaavaa urakoitsijaa. Tarvittaessa Weberin tekninen neuvonta avustaa rappaamiseen liittyvissä kysymyksissä.

Vastuuvapauslauseke

Tuotteen käyttöön liittyvät rajoitukset: katso tarkemmat tiedot suunnittelu- ja työohjeista sekä yleisistä toimitusehdoista.

Tuotekoodit

Tuotekoodit

EAN-koodi Pakkauskoko Pakkausyksikkö Pakkausta/lava
7391479701004 25 kg Säkki 40