Weber Saint-Gobain - Official website of the company

webercal 148

Hydraulinen kalkkilaasti

webercal 148
webercal 148

Tuotteen edut

  • Pintalaasti hydraulisiin kalkkirappauksiin
  • Soveltuu myös hydraulisten kalkkirappausten korjauksiin
  • Perinnelaasti julkisivuihin

Hydrauliseen kalkkiin perustuva rappauslaasti. Seossuhde KKh 40/60/500, suurin raekoko n. 3 mm. Kerrospaksuus enintään 10 mm.

Tuotetiedot

Käyttökohteet

Koneellinen tai käsin tehtävä täyttörappaus tai rappauspinnan paikkaukseen kohteissa, joissa kalkkilaasti ei lujuudeltaan ole riittävä. Soveltuu erityisesti massiivisten tiiliseinien rappaukseen, jossa tartuntalaastina käytetään webercal 109 Hydraulista kalkkipohjaa. Soveltuu myös sisäpintojen rappaamiseen.

Menekki

n. 2 kg/m²/mm

Sideaine

Kalkki ja hydraulinen kalkki

Tuotehyväksynnät

  • CE

Dokumentit

Ominaisuudet

Tuotekuvaus

Menekki n. 2 kg/m²/mm
Enimmäiskerrospaksuus 10 mm
Vedentarve n. 5 l/25 kg
Sideaine Kalkki ja hydraulinen kalkki
Runkoaine Murskattu kalkkikivi ja luonnonhiekka, raekoko 0-3 mm
Paloluokka A1, Palamaton (EN 13501-1)
Maalaustuoteryhmä 2012 421 Kalkkipinnoitteet RL 11…13
Kalustosuositus Weber Rapparipaketti pikkusäkeille. Staattori 50/7R, teräsvahvikkeinen letku maks. 30 m.
Säilyvyysaika n. 12 kk valmistuspäivämäärästä (avaamaton pakkaus, kuiva tila)
Pakkaus 25 kg:n säkki
Tuotehyväksynnät CE

 

Työohjeet

Käyttökohteet

Soveltuu koneelliseen tai käsin tehtävään täyttörappaukseen tai rappauspinnan paikkaukseen kohteissa, joissa kalkkilaasti ei lujuudeltaan ole riittävä. Soveltuu erityisesti massiivisten tiiliseinien rappaukseen, jossa tartuntalaastina käytetään webercal 109 Hydraulista kalkkipohjaa. Soveltuu myös sisäpintojen rappaamiseen.

Alusta

Rappausalusta pohjustetaan webercal 109 Hydraulisella kalkkipohjalla. Tartuntaa heikentävät aineet kuten suolat, sementtiliima, pöly ja ruoste on poistettava esimerkiksi vesihiekkapuhalluksella. Katolta ja julkisivun kaikkien ulkonevien osien yläpuolelta on vesi johdettava pois työn aikana ja sen jälkeen. Ennen rappausta tulee puu-, lasi- ja metallipinnat suojata. Jo suunnitteluvaiheessa on huomioitava, että sadevedet tulee johtaa hallitusti pois julkisivuilta ja ikkunoilta.

Sekoitus

Säkillinen (25 kg) laastijauhetta sekoitetaan n. 5 litraan puhdasta vettä. Sekoitusaika nopeassa sekoittimessa on 3-4 min ja hitaassa sekoittimessa (esimerkiksi vapaapudotussekoittaja) 7-10 min. Käyttöaika on n. 2 tuntia veden lisäyksestä.

Työohjeet

Rappausalustan tulee olla puhdas, luja, kiinteä ja pakkasenkestävä. Kuivat alustat tulee kostuttaa ennen rappausta. Rapattaessa sekä vähintään 3 vrk tämän jälkeen on alustan ja pinnan lämpötilan oltava vähintään +5 °C. Rappausta suorassa auringonvalossa tai voimakkaalla tuulella tulee välttää. Rappaustyö on suoritettava riittävän ajoissa kesäaikaan jotta rappaus ehtii kovettua ennen pakkasia.Laasti levitetään käsin tai sopivalla rappauspumpulla koneellisesti enintään 10 mm:n kerrospaksuuteen. Täyttölaastikerros oikaistaan oikolaudalla ja hierretään tasaiseksi esim. puuhiertimellä. On varottava hiertämästä tartuntapintaa liian sileäksi.

Jälkihoito

Rappauspinta on pidettävä kosteana vähintään 3 vrk rappauksesta. Kuivalla ja lämpimällä säällä rappauspintaa jälkikastellaan sumuttamalla 1-2 kertaa päivässä.

Pinnoitus

148 Hydraulinen kalkkilaasti voidaan pinnoittaa webercal 152 Hydraulinen kalkkilaasti hienolla tai maalata webercal 249 Kulttuurikalkkimaalilla.

Käytännön neuvoja

Hyvän ja suunnitelman mukaisen lopputuloksen saamiseksi tulee rappaustyössä käyttää rappaamisen osaavaa urakoitsijaa. Tarvittaessa Weberin tekninen neuvonta avustaa rappaamiseen liittyvissä kysymyksissä.

Vastuuvapauslauseke

Tuotteen käyttöön liittyvät rajoitukset: katso tarkemmat tiedot suunnittelu- ja työohjeista sekä yleisistä toimitusehdoista.

Tuotekoodit

Tuotekoodit

EAN-koodi Pakkauskoko Pakkausyksikkö Pakkausta/lava
7391479701035 25 kg Säkki 40