Weber Saint-Gobain - Official website of the company

webercal 152

Hydraulinen kalkkilaasti hieno

webercal 152
webercal 152

Tuotteen edut

  • Rappauslaasti hydraulisiin kalkkirappauksiin
  • Soveltuu myös hydraulisten kalkkirappausten korjauksiin
  • Perinnelaasti julkisivuihin

Hydrauliseen kalkkiin perustuva pintarappauslaasti. Seossuhde KKh 40/60/500, suurin raekoko n. 1 mm. Kerrospaksuus vähintään 2 mm ja enintään 3 mm.

Tuotetiedot

Käyttökohteet

Koneellinen tai käsin tehtävä pintarappaus tai rappauspinnan tasoittaminen kohteissa, jotka maalataan kalkkimaalilla. Soveltuu myös sisäpintojen rappaamiseen.

Menekki

n. 2 kg/m²/mm

Sideaine

Kalkki ja hydraulinen kalkki

Tuotehyväksynnät

  • CE

Dokumentit

Ominaisuudet

Tuotekuvaus

Menekki n. 2 kg/m²/mm
Enimmäiskerrospaksuus 3 mm
Vedentarve n. 6 l/25 kg
Sideaine Kalkki ja hydraulinen kalkki
Runkoaine Murskattu kalkkikivi ja luonnonhiekka, raekoko 0-1 mm
Paloluokka A1, Palamaton (EN 13501-1)
Maalaustuoteryhmä 2012 421 Kalkkipinnoitteet RL 11…13
Kalustosuositus Weber Rapparipaketti pikkusäkeille. Staattori 50/7R, teräsvahvikkeinen letku maks. 30 m.
Säilyvyysaika n. 12 kk valmistuspäivämäärästä (avaamaton pakkaus, kuiva tila)
Pakkaus 25 kg:n säkki
Tuotehyväksynnät CE

 

Työohjeet

Käyttökohteet

Soveltuu koneelliseen tai käsin tehtävään pintarappaukseen tai rappauspinnan tasoittamiseen kohteissa, jotka maalataan kalkkimaalilla. Soveltuu myös sisäpintojen rappaamiseen.

Alusta

Tartuntaa heikentävät aineet kuten suolat, sementtiliima, pöly ja ruoste on poistettava esimerkiksi vesihiekkapuhalluksella. Katolta ja julkisivun kaikkien ulkonevien osien yläpuolelta on vesi johdettava pois työn aikana ja sen jälkeen. Ennen rappausta tulee puu-, lasi- ja metallipinnat suojata. Jo suunnitteluvaiheessa on huomioitava, että sadevedet tulee johtaa hallitusti pois julkisivuilta ja ikkunoilta.

Sekoitus

Säkillinen (25 kg) laastijauhetta sekoitetaan n. 6 litraan puhdasta vettä. Sekoitusaika nopeassa sekoittimessa on 3-4 min ja hitaassa sekoittimessa (esimerkiksi vapaapudotussekoittaja) 7-10 min. Käyttöaika on n. 2 tuntia veden lisäyksestä.

Työohjeet

Rappausalustan tulee olla puhdas, luja, kiinteä ja pakkasenkestävä. Kuivat alustat tulee kostuttaa ennen pintarappausta. Rapattaessa sekä vähintään 3 vrk tämän jälkeen on alustan ja pinnan lämpötilan oltava vähintään +5 °C. Pintarappausta suorassa auringonvalossa tai voimakkaalla tuulella tulee välttää. Rappaustyö on suoritettava riittävän ajoissa kesäaikaan jotta rappaus ehtii kovettua ennen pakkasia.Laasti levitetään käsin tai sopivalla rappauspumpulla koneellisesti vähintään 2 mm:n ja enintään 3 mm:n kerrospaksuuteen. Pintalaastikerros hierretään tasaiseksi puuhiertimellä varoen sideainekalvon muodostumista laastin pintaan.

Jälkihoito

Rappauspinta on pidettävä kosteana vähintään 3 vrk rappauksesta. Kuivalla ja lämpimällä säällä rappauspintaa jälkikastellaan sumuttamalla 1-2 kertaa päivässä.

Pinnoitus

152 Kalkkilaasti voidaan maalata webercal 249 Kulttuurikalkkimaalilla.

Käytännön neuvoja

Hyvän ja suunnitelman mukaisen lopputuloksen saamiseksi tulee rappaustyössä käyttää rappaamisen osaavaa urakoitsijaa. Tarvittaessa Weberin tekninen neuvonta avustaa rappaamiseen liittyvissä kysymyksissä.

Vastuuvapauslauseke

Tuotteen käyttöön liittyvät rajoitukset: katso tarkemmat tiedot suunnittelu- ja työohjeista sekä yleisistä toimitusehdoista.

Tuotekoodit

Tuotekoodit

EAN-koodi Pakkauskoko Pakkausyksikkö Pakkausta/lava
7391479701042 25 kg Säkki 40