Weber Saint-Gobain - Official website of the company

webervetonit 402

Tartuntalaasti

webervetonit 402
webervetonit 402

Tuotteen edut

  • Tartuntalaasti kolmikerrosrappauksiin
  • Kalkkisementtilaasti
  • Helposti työstettävä tuote

Ruiskutettava tai käsin levitettävä rappauslaasti uusien ja vanhojen julkisivujen tartuntarappaukseen. Seossuhde KS 35/65/400.

Tuotetiedot

Käyttökohteet

Kolmikerrosrappausten tartuntarappaus voimakkaasti imevillä uusilla tiilipinnoilla ja vanhoilla massiivisilla tiiliseinillä.

Menekki

3-4 kg/m² (ruiskutettaessa)

Sideaine

Sammutettu kalkki ja sementti

Tuotehyväksynnät

  • CE

Dokumentit

Ominaisuudet

Tuotekuvaus

Menekki 3-4 kg/m² (ruiskutettaessa)
Vedentarve n. 4-5 l/25 kg
Sideaine Sammutettu kalkki ja sementti
Runkoaine Murskattua kalkkikiveä,
raekoko 0-4 mm
Paloluokka A1, Palamaton (EN 13501-1)
Maalaustuoteryhmä 2012 422 Kalkkisementtipinnoitteet RL 11…13
Kalustosuositus Weber Rapparipaketti pikkusäkeille. Staattorit 50/7R tai Ü356-0,75, teräsvahvikkeinen letku maks. 60 m.
Värisävy Ruskeanharmaa
Säilyvyysaika n. 12 kk valmistuspäivämäärästä (avaamaton pakkaus, kuiva tila)
Pakkaus 25 kg:n säkki
Tuotehyväksynnät CE

 

Työohjeet

Käyttökohteet

Kolmikerrosrappausten tartuntarappaukseen voimakkaasti imeville uusille tiilipinnoille ja vanhoille massiivisille tiiliseinille.

Alusta

Alustan tulee olla puhdas, luja, kiinteä ja pakkasenkestävä. Soveltuvat rappausalustat ovat tiili-, harkko-, kevytbetoni ja betonipinnat. Tartuntaa heikentävät aineet kuten suolat, sementtiliima, pöly ja ruoste on poistettava esimerkiksi vesihiekkapuhalluksella. Katolta ja julkisivun kaikkien ulkonevien rakennusosien yläpuolelta valuva vesi on johdettava pois työn aikana ja sen jälkeen. Ennen rappausta tulee puu-, lasi-, metalli- yms. pinnat suojata. Kuivissa ja lämpimissä olosuhteissa alusta kostutetaan vesisumutuksella ennen rappausta.

Sekoitus

Säkillinen (25 kg) 402 Tartuntalaastia sekoitetaan 4-5 litraan puhdasta vettä. Sekoitusaika on 3-10 min sekoittimen tehosta riippuen.

Työohjeet

Ennen työn aloitusta on tarkistettava, että tuote on tilatun mukainen. Alustan on oltava tasaisesti kostea, mutta kuitenkin vettä imevä. Tartuntalaastia ei saa levittää märälle, imukyvyttömälle tai jäätyneelle alustalle. Sateen jälkeen on odotettava alustan imukyvyn palautumista ja kosteuden tasaantumista. Kuivat alustat tulee kostuttaa ennen rappausta. Rapattaessa sekä vähintään 2 vrk tämän jälkeen on alustan ja pinnan lämpötilan oltava vähintään +5 °C. Suositeltavin sää on pilvipoutainen, lämpötilan ollessa +10...+20 °C. Rappausta suorassa auringonvalossa tai voimakkaalla tuulella tulee välttää.402 Tartuntalaasti voidaan ruiskuttaa laastiruiskulla tai levittää käsin kauhalla lyömällä. Laastikerroksen on peitettävä vähintään 80 % alustasta ja se on jätettävä karkeaksi. Kerrospaksuus saa olla enintään 3 mm. Lämpötilasta riippuen täyttörappaus voidaan suorittaa 1-3 vrk:n kuluttua tartuntarappauksesta.

Jälkihoito

Tartuntarappauspinta on pidettävä kosteana noin 1 vrk rappauksesta. Kuivalla ja lämpimällä ilmalla rappauspintaa jälkikastellaan sumuttamalla.

Käytännön neuvoja

Hyvän ja suunnitelman mukaisen lopputuloksen saamiseksi tulee rappaustyössä käyttää rappaamisen osaavaa urakoitsijaa. Tarvittaessa Weberin tekninen neuvonta avustaa rappaamiseen liittyvissä kysymyksissä.

Vastuuvapauslauseke

Tuotteen käyttöön liittyvät rajoitukset: katso tarkemmat tiedot suunnittelu- ja työohjeista sekä yleisistä toimitusehdoista.

Tuotekoodit

Tuotekoodit

EAN-koodi Pakkauskoko Pakkausyksikkö Pakkausta/lava
6415910029371 25 kg Säkki 40