Weber Saint-Gobain - Official website of the company

webervetonit 414

Unirender

webervetonit 414
webervetonit 414

Tuotteen edut

  • MonoRocin ja UniTopin pohja-/täyttölaasti
  • Kuituvahvistettu ja alhainen vedenimu
  • Hyvin vesihöyryä läpäisevä, joten rakenteessa oleva kosteus pääsee poistumaan
  • Soveltuu hyvin paksuihin täyttöihin

Käsin tai koneellisesti levitettävä, kuituvahvisteinen laasti alustojen oikaisuun ja täyttöihin, seossuhteet KS 25/75/500. Suurin raekoko 4 mm. Kerrospaksuus 5-30 mm.

Tuotetiedot

Käyttökohteet

Kiviaineisten alustojen oikaisu ja täyttö.

Menekki

n. 1,5 kg/m²/mm

Sideaine

Sementti ja kalkki

Tuotehyväksynnät

  • CE
  • M1

Dokumentit

Ominaisuudet

Tuotekuvaus

Menekki n. 1,5 kg/m²/mm
Suositeltava kerrospaksuus 5-30 mm (smyygien ja kolojen täyttö n. 50 mm)
Vedentarve 4-4,5 l/25 kg
Sideaine Sementti ja kalkki
Runkoaine Luonnonhiekka ja kalkkikivi sekä muovikuidut, raekoko 0-4 mm
Lisäaine Kapillaarista vedenimeytymistä vähentävät, säänkestävyyttä parantavat lisäaineet
Puristuslujuus 28 vrk 5-7 MPa
Paloluokka A1, Palamaton (EN 13501-1)
Maalaustuoteryhmä 2012 422 Kalkkisementtipinnoitteet RL 11…13
Kalustosuositus Weber Rapparipaketti ssk-siilolla tai pikkusäkeille. Staattori Ü356-0,75, teräsvahvikkeinen letku maks. 45 m.
Säilyvyysaika n. 12 kk valmistuspäivämäärästä (avaamaton pakkaus, kuiva tila)
Pakkaus 25 kg:n säkki. 1000 kg:n suursäkki.
Tuotehyväksynnät CE, M1

 

Työohjeet

Käyttökohteet

Ruiskutettava tai käsin levitettävä täyttörappauslaasti kevytsora-, kevytbetoni-, betoni- ja betoniharkko- sekä tiilipinnoille suuriin oikaisuihin ja täyttöihin, esim. eristerappauksien alustojen oikaisuun, ikkunasmyygien täyttöön sekä paksuihin oikaisuihin sisäsaneerauksissa. Tuotetta käytetään myös täyttölaastina UniTop-kolmikerrosrappausjärjestelmässä sekä MonoRoc-eristerappausjärjestelmässä.Yli 30 mm:n oikaisuissa, laajoilla alueilla, suositellaan rappauksen tukemista alustaan kiinnitetyllä metalliverkotuksella.

Alusta

Alustan tulee olla puhdas, luja, kiinteä ja pakkasenkestävä. Tartuntaa heikentävät aineet kuten suolat, sementtiliima, pöly ja ruoste on poistettava esimerkiksi vesihiekkapuhalluksella. Kuivat alustat tulee kostuttaa ennen rappausta. Ennen rappausta tulee puu-, lasi- ja metallipinnat suojata. Rapautuneilla ja heikoilla alustoilla suositellaan rappausverkon käyttöä. Metallinen rappausverkko kiinnitetään ennen rappaamista 5 mm:n etäisyydelle rapattavasta pinnasta (kiinnikemäärä n. 4 kpl/m²).

Betonialustojen oikaisu:
Tartuntalaastina käytetään webervetonit 410 Ohutrappauslaastia tai 415 Unirender hienoa. Tartuntalaastin pinta kammataan auki, esim. laattakammalla, hyvän tartunnan saamiseksi täyttökerrokselle.

Sekoitus

Säkillinen (25 kg) laastijauhetta sekoitetaan 4-4,5 litraan puhdasta vettä. Sekoitusaika on 3-10 min sekoittimesta riippuen. Käyttöaika on n. 3 tuntia veden lisäyksestä.

Työohjeet

Rapattaessa sekä vähintään 2 vrk tämän jälkeen on alustan ja pinnan lämpötilan oltava vähintään +5 °C. Suositeltavin sää on pilvipoutainen, lämpötilan ollessa +10...+20 °C. Rappausta suorassa auringonvalossa tai voimakkaalla tuulella tulee välttää. Katolta ja julkisivun kaikkien ulkonevien osien yläpuolelta valuva vesi on johdettava pois rappauspinnalta työn aikana ja sen jälkeen. Jo suunnitteluvaiheessa on huomioitava, että sadevedet tulee johtaa hallitusti pois julkisivuilta ja ikkunoilta.Laasti levitetään käsin kauhalla lyömällä tai teräslastalla voimakkaasti painaen. Laasti voidaan myös levittää koneellisesti rappauspumpulla.

Jälkihoito

Rappauspinta on pidettävä kosteana vähintään 2 vrk rappauksesta. Kuivalla ja lämpimällä säällä rappauspintaa jälkikastellaan sumuttamalla 1-2 kertaa päivässä.

Käytännön neuvoja

Hyvän ja suunnitelman mukaisen lopputuloksen saamiseksi tulee rappaustyössä käyttää rappaamisen osaavaa urakoitsijaa. Tarvittaessa Weberin tekninen neuvonta avustaa rappaamiseen liittyvissä kysymyksissä.

Vastuuvapauslauseke

Tuotteen käyttöön liittyvät rajoitukset: katso tarkemmat tiedot suunnittelu- ja työohjeista sekä yleisistä toimitusehdoista.

Tuotekoodit

Tuotekoodit

EAN-koodi Pakkauskoko Pakkausyksikkö Pakkausta/lava
6415910021078 25 kg Säkki 40
6415990336291 1000 kg Suursäkki 1