Weber Saint-Gobain - Official website of the company

webervetonit 415

Unirender hieno

webervetonit 415
webervetonit 415

Tuotteen edut

  • UniTop-järjestelmän tartuntalaasti
  • Kuituvahvistettu ja alhainen vedenimu
  • Hyvin vesihöyryä läpäisevä, joten rakenteessa oleva kosteus pääsee poistumaan
  • Hyvät tartuntaominaisuudet

Ruiskutettava tai käsin levitettävä rappauslaasti. Suurin raekoko 2 mm. Kerrospaksuus tartuntalaastina 2-5 mm, oikaisuissa ja täytöissä 2-30 mm.

Tuotetiedot

Käyttökohteet

UniTop-kolmikerrosrappausjärjestelmän tartuntarappaus. Soveltuu myös saneerauksessa kiviaineisten sisäseinien oikaisuihin ja täyttöihin.

Menekki

n. 1,5 kg/m²/mm

Sideaine

Sementti, kalkki ja polymeerit

Tuotehyväksynnät

  • CE
  • M1

Dokumentit

Ominaisuudet

Tuotekuvaus

Menekki n. 1,5 kg/m²/mm
Suositeltava kerrospaksuus 2-5 mm tartuntalaastina
2-30 mm oikaisuissa ja täytöissä
Vedentarve 4-5 l/25 kg
Sideaine Sementti, kalkki ja polymeerit
Runkoaine Luonnonhiekka ja kalkkikivi sekä muovikuidut, raekoko 0-2 mm
Lisäaine Kapillaarista vedenimeytymistä vähentävät, säänkestävyyttä parantavat lisäaineet
Puristuslujuus 28 vrk 6-8 MPa
Paloluokka A1, Palamaton (EN 13501-1)
Maalaustuoteryhmä 2012 422 Kalkkisementtipinnoitteet RL 11…13
Kalustosuositus Weber Rapparipaketti pikkusäkeille. Staattori Ü356-0,75, teräsvahvikkeinen letku maks. 45 m.
Säilyvyysaika n. 12 kk valmistuspäivämäärästä (avaamaton pakkaus, kuiva tila)
Pakkaus 25 kg:n säkki
Tuotehyväksynnät CE, M1

 

Työohjeet

Käyttökohteet

Käytetään tartuntalaastina UniTop-kolmikerrosrappausjärjestelmässä. Tuotetta käytetään myös elementtirappauksien saumojen täytön pintatasaukseen, kun täyttölaastina on webervetonit 414 Unirender. Tuotetta voidaan käyttää myös saneerauksessa kiviaineisten sisäseinien oikaisuihin ja täyttöihin. Tuote soveltuu ikkunasmyygien täyttöön joko yhtenä tai useampana kerroksena.

Alusta

Alustan tulee olla puhdas, luja, kiinteä ja pakkasenkestävä. Tartuntaa heikentävät aineet kuten suolat, sementtiliima, pöly ja ruoste on poistettava esimerkiksi vesihiekkapuhalluksella. Kuivat alustat tulee kostuttaa ennen rappausta. Ennen rappausta tulee puu-, lasi- ja metallipinnat suojata. Rapautuneilla ja heikoilla alustoilla tulee harkita rappausverkon käyttöä. Rappausverkko kiinnitetään ennen rappaamista 5 mm:n etäisyydelle rapattavasta pinnasta (kiinnikemäärä n. 2-4 kpl/m²).

Sekoitus

Säkillinen (25 kg) laastijauhetta sekoitetaan 4-5 litraan puhdasta vettä. Sekoitusaika on 3-10 min sekoittimesta riippuen.

Työohjeet

Rapattaessa sekä vähintään 2 vrk tämän jälkeen on alustan ja pinnan lämpötilan oltava vähintään +5 °C. Suositeltavin sää on pilvipoutainen, lämpötilan ollessa +10...+20 °C. Rappausta suorassa auringonvalossa tai voimakkaalla tuulella tulee välttää. Katolta ja julkisivun kaikkien ulkonevien osien yläpuolelta valuva vesi on johdettava pois rappauspinnalta työn aikana ja sen jälkeen. Jo suunnitteluvaiheessa on huomioitava, että sadevedet tulee johtaa hallitusti pois julkisivuilta ja ikkunoilta.Laasti levitetään koneellisesti rappauspumpulla. Laasti voidaan myös levittää käsin teräslastalla.

Jälkihoito

Rappauspinta on pidettävä kosteana vähintään 2 vrk rappauksesta. Kuivalla ja lämpimällä säällä rappauspintaa jälkikastellaan sumuttamalla 1-2 kertaa päivässä.

Käytännön neuvoja

Hyvän ja suunnitelman mukaisen lopputuloksen saamiseksi tulee rappaustyössä käyttää rappaamisen osaavaa urakoitsijaa. Tarvittaessa Weberin tekninen neuvonta avustaa rappaamiseen liittyvissä kysymyksissä.

Vastuuvapauslauseke

Tuotteen käyttöön liittyvät rajoitukset: katso tarkemmat tiedot suunnittelu- ja työohjeista sekä yleisistä toimitusehdoista.

Tuotekoodit

Tuotekoodit

EAN-koodi Pakkauskoko Pakkausyksikkö Pakkausta/lava
6415910021092 25 kg Säkki 40