Weber Saint-Gobain - Official website of the company

webervetonit 416

Unirender pinta

webervetonit 416
webervetonit 416

Tuotteen edut

  • UniTop-järjestelmän pintalaasti
  • Alhainen vedenimu
  • Hyvin vesihöyryä läpäisevä, joten rakenteessa oleva kosteus pääsee poistumaan
  • Sileä pinta maalille

Ruiskutettava tai käsin levitettävä rappauslaasti. Kerrospaksuus 1-3 mm.

Tuotetiedot

Käyttökohteet

UniTop-kolmikerrosrappauksen pintarappaukseen tai hiertoon, jossa täyttörappauksena webervetonit 414 Unirender.

Menekki

n. 1,5 kg/m²/mm

Sideaine

Sementti ja kalkki

Tuotehyväksynnät

  • CE
  • M1

Dokumentit

Ominaisuudet

Tuotekuvaus

Menekki n. 1,5 kg/m²/mm
Vedentarve 4-5 l/25 kg
Sideaine Sementti ja kalkki
Runkoaine Luonnonhiekka ja kalkkikivi,
raekoko 0-1,5 mm
Lisäaine Kapillaarista vedenimeytymistä vähentävät, säänkestävyyttä parantavat lisäaineet
Puristuslujuus 28 vrk 5-7 MPa
Paloluokka A1, Palamaton (EN 13501-1)
Maalaustuoteryhmä 2012 422 Kalkkisementtipinnoitteet RL 11…13
Kalustosuositus Weber Rapparipaketti pikkusäkeille. Staattori Superstar 0,5 tai Ü356-0,75, teräsvahvikkeinen letku maks. 45 m.
Säilyvyysaika n. 12 kk valmistuspäivämäärästä (avaamaton pakkaus, kuiva tila)
Pakkaus 25 kg:n säkki
Tuotehyväksynnät CE, M1

 

Työohjeet

Käyttökohteet

UniTop-kolmikerrosrappauksen pintarappaukseen tai hiertoon, jossa täyttörappauksena webervetonit 414 Unirender.

Alusta

Alustan tulee olla puhdas, luja ja kiinteä. Ennen pintarappausta tehdään tartuntarappaus webervetonit 415 Unirender hienolla sekä täyttörappaus webervetonit 414 Unirenderillä. Täyttölaastin pinnan tulee olla riittävän karkea hyvän tartunnan varmistamiseksi. Katolta ja julkisivun kaikkien ulkonevien rakennusosien yläpuolelta valuva vesi on johdettava pois työn aikana ja sen jälkeen. Ennen rappausta tulee puu-, lasi-, metalli- yms. pinnat suojata. Kuivissa ja lämpimissä olosuhteissa alusta kostutetaan vesisumutuksella ennen rappausta.

Sekoitus

Säkillinen (25 kg) laastijauhetta sekoitetaan 4-5 litraan puhdasta vettä. Sekoitusaika on 3-10 min sekoittimesta riippuen.

Työohjeet

Ennen työn aloitusta on tarkistettava, että tuote on tilatun mukainen. Pintarappausta suoritettaessa alustan on oltava tasaisesti kostea, mutta kuitenkin vettä imevä. Pintalaastia ei saa levittää märälle, imukyvyttömälle tai jäätyneelle alustalle. Sateen jälkeen on odotettava alustan imukyvyn palautumista ja kosteuden tasaantumista. Kuivat alustat tulee kostuttaa ennen pintarappausta. Rapattaessa sekä vähintään 3 vrk tämän jälkeen on alustan ja pinnan lämpötilan oltava vähintään +5 °C. Suositeltavin sää on pilvipoutainen, lämpötilan ollessa +10...+20 °C. Rappausta suorassa auringonvalossa tai voimakkaalla tuulella tulee välttää.Pintarappaus voidaan suorittaa aikaisintaan 1 vrk:n kuluttua täyttörappauksesta. 416 Unirender voidaan ruiskuttaa laastiruiskulla, levittää lastalla tai kauhalla lyömällä. Kerrospaksuus on n. 2 mm. Ylimääräinen pintalaasti poistetaan oikolaudalla ja pintalaastikerros hierretään hiertimellä varoen sementtiliimakalvon muodostumista pintaan.

Jälkihoito

Rappauspinta pidetään kosteana n. 2 vrk rappauksesta. Kuivalla ja lämpimällä säällä rappauspintaa jälkikastellaan sumuttamalla 1-2 kertaa päivässä.

Käytännön neuvoja

Hyvän ja suunnitelman mukaisen lopputuloksen saamiseksi tulee rappaustyössä käyttää rappaamisen osaavaa urakoitsijaa. Tarvittaessa Weberin tekninen neuvonta avustaa rappaamiseen liittyvissä kysymyksissä.

Vastuuvapauslauseke

Tuotteen käyttöön liittyvät rajoitukset: katso tarkemmat tiedot suunnittelu- ja työohjeista sekä yleisistä toimitusehdoista.

Tuotekoodit

Tuotekoodit

EAN-koodi Pakkauskoko Pakkausyksikkö Pakkausta/lava
6415910021214 25 kg Säkki 40