Weber Saint-Gobain - Official website of the company

webervetonit 423

Pintalaasti hieno

webervetonit 423
webervetonit 423

Tuotteen edut

  • KS-kolmikerrosrappausten pintalaasti
  • Hyvä työstettävyys
  • Pitkäikäinen ratkaisu

Ruiskutettava tai käsin levitettävä harmaa pintarappauslaasti. Raekoko 0-0,6 mm, seossuhde KS 65/35/600.

Tuotetiedot

Käyttökohteet

Kolmikerrosrappausten pintarappaukseen tai hiertoon jossa täyttörappauksena webervetonit 412 tai 413.

Menekki

3,5-5 kg/m² (kerrosvahvuudella 2-3 mm)

Sideaine

Kalkki ja sementti

Tuotehyväksynnät

  • CE

Dokumentit

Ominaisuudet

Tuotekuvaus

Menekki 3,5-5 kg/m² (kerrosvahvuudella 2-3 mm)
Vedentarve 4,5-5,5 l/25 kg
Sideaine Kalkki ja sementti
Runkoaine Hiekka ja/tai kalkkikivi
Paloluokka A1, Palamaton (EN 13501-1)
Maalaustuoteryhmä 2012 422 Kalkkisementtipinnoitteet RL 11…13
Kalustosuositus Weber Rapparipaketti pikkusäkeille. Staattorit 50/7R tai Ü356-0,75, teräsvahvikkeinen letku maks. 60 m.
Säilyvyysaika n. 12 kk valmistuspäivämäärästä (avaamaton pakkaus, kuiva tila)
Pakkaus 25 kg:n säkki
Tuotehyväksynnät CE

 

Työohjeet

Käyttökohteet

Kolmikerrosrappausten pintarappaukseen tai hiertoon jossa täyttörappauksena webervetonit 412 tai 413.

Alusta

Alustan tulee olla puhdas, luja, kiinteä ja pakkasenkestävä. Ennen pintarappausta tehdään täyttörappaus webervetonit 412 tai 413 KS Täyttölaastilla. Täyttölaastin tulee olla seossuhteeltaan yhtä luja tai lujempi kuin pintalaasti. Tartuntaa heikentävät aineet kuten suolat, sementtiliima, pöly ja ruoste on poistettava esimerkiksi vesihiekkapuhalluksella. Katolta ja julkisivun kaikkien ulkonevien rakennusosien yläpuolelta valuva vesi on johdettava pois työn aikana ja sen jälkeen. Ennen rappausta tulee puu-, lasi-, metalli- yms. pinnat suojata. Kuivissa ja lämpimissä olosuhteissa alusta kostutetaan vesisumutuksella ennen rappausta.

Sekoitus

Säkillinen (25 kg) 423 Pintalaastia sekoitetaan 4,5-5,5 litraan puhdasta vettä. Sekoitusaika on 3-10 min sekoittimen tehosta riippuen.

Työohjeet

Ennen työn aloitusta on tarkistettava, että tuote on tilatun mukainen. Pintarappausta suoritettaessa alustan on oltava tasaisesti kostea, mutta kuitenkin vettä imevä. Pintalaastia ei saa levittää märälle, imukyvyttömälle tai jäätyneelle alustalle. Sateen jälkeen on odotettava alustan imukyvyn palautumista ja kosteuden tasaantumista. Kuivat alustat tulee kostuttaa ennen pintarappausta. Rapattaessa sekä vähintään 3 vrk tämän jälkeen on alustan ja pinnan lämpötilan oltava vähintään +5 °C. Suositeltavin sää on pilvipoutainen, lämpötilan ollessa +10...+20 °C. Rappausta suorassa auringonvalossa tai voimakkaalla tuulella tulee välttää.Pintarappaus voidaan suorittaa aikaisintaan 1 vrk:n kuluttua täyttörappauksesta. 423 Pintalaasti voidaan ruiskuttaa laastiruiskulla, levittää lastalla tai kauhalla lyömällä. Kerrospaksuuden tulee olla vähintään 2 mm. Ylimääräinen Pintalaasti poistetaan oikolaudalla ja Pintalaastikerros hierretään puuhiertimellä varoen sementtiliiman muodostumista pintaan.

Jälkihoito

Rappauspinta on pidettävä kosteana 2-3 vrk pintarappauksesta. Kuivalla ja lämpimällä ilmalla rappauspintaa jälkikastellaan sumuttamalla.

Käytännön neuvoja

Hyvän ja suunnitelman mukaisen lopputuloksen saamiseksi tulee rappaustyössä käyttää rappaamisen osaavaa urakoitsijaa. Tarvittaessa Weberin tekninen neuvonta avustaa rappaamiseen liittyvissä kysymyksissä.

Vastuuvapauslauseke

Tuotteen käyttöön liittyvät rajoitukset: katso tarkemmat tiedot suunnittelu- ja työohjeista sekä yleisistä toimitusehdoista.

Tuotekoodit

Tuotekoodit

EAN-koodi Pakkauskoko Pakkausyksikkö Pakkausta/lava
6415910029562 25 kg Säkki 40