Weber Saint-Gobain - Official website of the company

webervetonit KRL 1.5

Käsirappauslaasti pinta

webervetonit KRL 1.5
webervetonit KRL 1.5

Tuotteen edut

  • Käsirappausten pintalaasti
  • Pitkäikäinen ratkaisu
  • Hyvä työstettävyys

Käsin levitettävä kalkkisementtilaasti uusien ja vanhojen julkisivujen pintarappaukseen. Pintalaastin seossuhde KS 50/50/600. Suurin raekoko 1,5 mm.

Tuotetiedot

Käyttökohteet

Kolmikerrosrappauksen pintarappaus, kun täyttörappauksena on KS 35/65 tai KS 50/50.

Menekki

n. 1,6 kg/m²/mm

Sideaine

Kalkki ja sementti (KS 50/50/600)

Tuotehyväksynnät

  • CE

Dokumentit

Ominaisuudet

Tuotekuvaus

Menekki n. 1,6 kg/m²/mm
Vedentarve n. 4 l/25 kg
Sideaine Kalkki ja sementti (KS 50/50/600)
Runkoaine Luonnonhiekkaa,
raekoko 0-1,5 mm
Paloluokka A1, Palamaton (EN 13501-1)
Maalaustuoteryhmä 2012 422 Kalkkisementtipinnoitteet RL 11…13
Säilyvyysaika n. 12 kk valmistuspäivämäärästä (avaamaton pakkaus, kuiva tila)
Pakkaus 25 kg:n säkki
Tuotehyväksynnät CE

 

Työohjeet

Käyttökohteet

Kivirakenteisten julkisivujen pintarappaukseen, kun täyttörappauksena on KS 35/65 tai KS 50/50. Tuote soveltuu myös vanhojen KS-rappausten korjaukseen.

Alusta

Alustan tulee olla puhdas, luja, kiinteä ja pakkasenkestävä. Ennen pintarappausta tehdään täyttörappaus esimerkiksi webervetonit KRL 4.0 täyttölaastilla. Tartuntaa heikentävät aineet kuten suolat, sementtiliima, pöly ja ruoste on poistettava esimerkiksi vesihiekkapuhalluksella. Katolta ja julkisivun kaikkien ulkonevien rakennusosien yläpuolelta on vesi johdettava pois työn aikana ja sen jälkeen. Ennen rappausta tulee puu-, lasi-, metalli- yms. pinnat suojata. Kuivissa ja lämpimissä olosuhteissa alusta kostutetaan vesisumutuksella ennen rappausta.

Sekoitus

Säkillinen (25 kg) laastijauhetta sekoitetaan n. 4 litraan puhdasta vettä. Sekoitusaika on n. 3-10 min sekoittimen tehosta riippuen.

Työohjeet

Ennen työn aloitusta on tarkistettava, että tuote on tilatun mukainen. Pintarappausta suoritettaessa alustan on oltava tasaisesti kostea, mutta kuitenkin vettä imevä. Pintalaastia ei saa levittää märälle, imukyvyttömälle tai jäätyneelle alustalle. Sateen jälkeen on odotettava alustan imukyvyn palautumista ja kosteuden tasaantumista. Kuivat alustat tulee kostuttaa ennen pintarappausta. Rapattaessa sekä vähintään 3 vrk tämän jälkeen on alustan ja pinnan lämpötilan oltava vähintään +5 °C. Suositeltavin sää on pilvipoutainen, lämpötilan ollessa +10...+20 °C. Pintarappausta suorassa auringonvalossa tai voimakkaalla tuulella tulee välttää.Pintarappaus voidaan suorittaa aikaisintaan 2-3 vrk:n kuluttua täyttörappauksesta. KRL 1.5 Käsirappauslaasti levitetään käsin kauhalla lyömällä. Kerrospaksuuden tulee olla vähintään 3 mm. Ylimääräinen laasti poistetaan oikolaudalla ja laastikerros hierretään puuhiertimellä varoen sementtiliiman muodostumista pintaan.

Jälkihoito

Rappauspinta on pidettävä kosteana 2-3 vrk pinnoituksesta. Kuivalla ja lämpimällä ilmalla rappauspintaa jälkikastellaan sumuttamalla.

Pinnoitus

Värillisenä pinnoitteena voidaan käyttää esim. webercal 249 Kulttuurikalkkimaalia tai weber Silikaattimaalia.

Käytännön neuvoja

Hyvän ja suunnitelman mukaisen lopputuloksen saamiseksi tulee rappaustyössä käyttää rappaamisen osaavaa urakoitsijaa. Tarvittaessa Weberin tekninen neuvonta avustaa rappaamiseen liittyvissä kysymyksissä.

Vastuuvapauslauseke

Tuotteen käyttöön liittyvät rajoitukset: katso tarkemmat tiedot suunnittelu- ja työohjeista sekä yleisistä toimitusehdoista.

Tuotekoodit

Tuotekoodit

EAN-koodi Pakkauskoko Pakkausyksikkö Pakkausta/lava
6415910029586 25 kg Säkki 40