Weber Saint-Gobain - Official website of the company

webervetonit KRL 4.0

Käsirappauslaasti täyttö

webervetonit KRL 4.0
webervetonit KRL 4.0

Tuotteen edut

  • Käsirappausten pohjalaasti
  • Pitkäikäinen ratkaisu
  • Hyvä työstettävyys

Käsin levitettävä kalkkisementtilaasti uusien ja vanhojen julkisivujen täyttörappaukseen. Täyttölaastin seossuhde on KS 50/50/600. Suurin raekoko 4 mm.

Tuotetiedot

Käyttökohteet

Kivirakenteisten julkisivujen käsin tehtävään täyttörappaukseen. Soveltuu myös vanhojen KS-rappausten korjaukseen.

Menekki

n. 1,7 kg/m²/mm

Sideaine

Kalkki ja sementti (KS 50/50/600)

Tuotehyväksynnät

  • CE

Dokumentit

Ominaisuudet

Tuotekuvaus

Menekki n. 1,7 kg/m²/mm
Vedentarve n. 3 l/25 kg (12 %)
Sideaine Kalkki ja sementti (KS 50/50/600)
Runkoaine Luonnonhiekkaa, raekoko 0-4 mm
Paloluokka A1, Palamaton (EN 13501-1)
Maalaustuoteryhmä 2012 422 Kalkkisementtipinnoitteet RL 11…13
Säilyvyysaika n. 12 kk valmistuspäivämäärästä (avaamaton pakkaus, kuiva tila)
Pakkaus 25 kg:n säkki
Tuotehyväksynnät CE

 

Työohjeet

Käyttökohteet

Kivirakenteisten julkisivujen käsin tehtävään täyttörappaukseen. Tuote soveltuu myös vanhojen KS-rappausten korjaukseen.

Alusta

Soveltuvat rappausalustat ovat kivirakenteiset julkisivupinnat. Alustan tulee olla puhdas, luja, kiinteä ja pakkasenkestävä. Ennen täyttörappausta tehdään tartuntarappaus webervetonit 401 tai 402 Tartuntalaasteilla. Tartuntaa heikentävät aineet kuten suolat, sementtiliima, pöly ja ruoste on poistettava esimerkiksi vesihiekkapuhalluksella. Katolta ja julkisivun kaikkien ulkonevien rakennusosien yläpuolelta on vesi johdettava pois työn aikana ja sen jälkeen. Ennen rappausta tulee puu-, lasi-, metalli- yms. pinnat suojata. Kuivissa ja lämpimissä olosuhteissa alusta kostutetaan sumusuutinta käyttäen ennen rappausta.

Sekoitus

Säkillinen (25 kg) laastijauhetta sekoitetaan n. 3 litraan puhdasta vettä (12 % laastin kuivapainosta). Sekoitusaika on 3-10 min sekoittimen tehosta riippuen.

Työohjeet

Täyttörappausta suoritettaessa alustan on oltava tasaisesti kostea, mutta kuitenkin vettä imevä. Täyttölaastia ei saa levittää märälle, imukyvyttömälle tai jäätyneelle alustalle. Sateen jälkeen on odotettava alustan imukyvyn palautumista ja kosteuden tasaantumista. Kuivat alustat tulee kostuttaa ennen rappausta. Rapattaessa sekä vähintään 3 vrk tämän jälkeen on alustan ja pinnan lämpötilan oltava vähintään +5 °C. Suositeltavin sää on pilvipoutainen, lämpötilan ollessa +10…+20 °C. Rappausta suorassa auringonvalossa tai voimakkaalla tuulella tulee välttää.KRL 4.0 Käsirappauslaasti levitetään käsin kauhalla lyömällä. Kerrospaksuus saa olla enintään n. 15 mm. Paksummat täytöt tehdään useampana rappauskerroksena siten, että rappauskertojen välillä täyttölaastin annetaan kovettua lämpötilasta riippuen 1-3 vrk. Rappausverkkoa suositellaan käytettäväksi paksuissa täyttökerroksissa (> 30 mm) tai kun tartunta alustaan on heikko. Täyttölaastikerros oikaistaan oikolaudalla ja hierretään puuhiertimellä varoen sementtiliiman muodostumista pintaan. Pintarappaus voidaan suorittaa, lämpötilasta riippuen, aikaisintaan 2-3 vuorokauden kuluttua täyttörappauksesta.

Jälkihoito

Rappauspinta on pidettävä kosteana 2-3 vrk täyttörappauksesta. Kuivalla ja lämpimällä ilmalla rappauspintaa jälkikastellaan sumuttamalla.

Pinnoitus

webervetonit Jalolaasti tai webervetonit KRL 1.5 Käsirappauslaasti pinta ja maalaus weber Silikaattimaalilla.

Käytännön neuvoja

Hyvän ja suunnitelman mukaisen lopputuloksen saamiseksi tulee rappaustyössä käyttää rappaamisen osaavaa urakoitsijaa. Tarvittaessa Weberin tekninen neuvonta avustaa rappaamiseen liittyvissä kysymyksissä.

Vastuuvapauslauseke

Tuotteen käyttöön liittyvät rajoitukset: katso tarkemmat tiedot suunnittelu- ja työohjeista sekä yleisistä toimitusehdoista.

Tuotekoodit

Tuotekoodit

EAN-koodi Pakkauskoko Pakkausyksikkö Pakkausta/lava
6415910029609 25 kg Säkki 40