Weber Saint-Gobain - Official website of the company

Betonin pinnoitus Silco-tuotteilla

Ratkaisun edut

  • Tasavärinen julkisivu
  • Lähes rajaton väriskaala
  • Suojaa alustaa kastumiselta
  • Pinnoitteet läpäisevät erittäin hyvin vesihöyryä, joten betonialusta pääsee kuivumaan

Ratkaisuun liittyvät tuotteet

  1. weber REP 975
  2. weber Silcomaali
  3. weber Silcopinnoite+

Uuden betonijulkisivun pinnoitus voidaan toteuttaa silikonihartsipohjaisilla tuotteilla joko tasaisena maalipintana tai elävöittävällä pintakuvioinnilla.

Tuotetiedot

Käyttökohteet

Betoniset julkisivut, parvekepielet, ym. betonipinnat

Palonkestävyys

-

Värivaihtoehdot

Vakioväreinä Modern- ja Classic-värikarttojen sävyt

 

Suositeltava kerrospaksuus

-

Dokumentit

Työohjeet

Käyttökohteet

Betoniset julkisivut, parvekepielet, ym. betonipinnat

Alusta

Betonipinnat

Työohjeet

Alustan käsittely

Kaikki betonipinnat puhdistetaan kokonaan vanhasta maalista ja sementtiliimasta esim. märkähiekkapuhalluksella tai timanttihionnalla. Puhdistetut pinnat ylitasoitetaan webervetonit REP 975 Tasoituslaastilla tai REP 960 Betonitasoitteella tuotekortin ohjeiden mukaan. Pinnoitus voidaan suorittaa n. vuorokauden kuluttua ylitasoituksesta.

Pinnoitus

Pinnoitus tehdään weber Silcopinnoite+:lla. Pinnoitteen pohjusteena käytetään weber Silcomaalia. Silcopinnoite levitetään ruiskulla tai käsin. Pinnan voi jättää roiskepinnaksi tai se voidaan hiertää.

Käytännön neuvoja

Näkyvien työsaumojen välttämiseksi seinäpinnat jaetaan pienempiin kokonaisuuksiin, jotka pinnoitetaan yhtäjaksoisesti. Lisäksi on kiinnitettävä erityistä huomiota yhdenmukaisiin sekoitus- ja työolosuhteisiin sekä alustan tasaiseen imukykyyn. Työolosuhteet on kuvattu tuotekorteissa.

Huom!

Pintarappausvaiheessa tulee pinnat suojata sadeveden valumilta. Valumat saavat aikaan näkyvät jäljet tuoreeseen rappaukseen.

Huolto-ohje

Erityistä huomioita tulee kiinnittää jo suunnitteluvaiheessa veden johdatuksiin. Jatkuvat veden valumat julkisivuille saavat aikaan rumentavia jälkiä ja aiheuttavat materiaalien heikkenemistä ja enneaikaisia vaurioita. On tärkeää johtaa sadevedet suunnitellusti pois julkisivuilta ja aukaista säännöllisesti kourujen ja putkien tukkeumat

Vaihtoehtoiset tuotteet

Pohjan tasoitus weber REP 970