Weber Saint-Gobain - Official website of the company

Kaksikerrosrappaus

Ratkaisun edut

  • Kivitalojen yleisin rappaustapa
  • Laastissa olevat polymeerit parantavat tartuntaa ja kuidut vähentävät halkeiluriskiä
  • Silikonihartsipinnoite on tasavärinen. Siitä on saatavana lukuisia väri- ja pintavaihtoehtoja
  • Järjestelmällä on pieni vedenimu. Se hylkii vettä, minkä ansiosta rakenne pysyy kuivana

Weber kaksikerrosrappaus on toteutettu sementtilaasteilla ja silikonihartsipinnoitteilla, jotka suojaavat hyvin alustaa kastumiselta. Kaksikerrosrappaus on harkkorakenteisten seinien yleisin rappaustapa. Sementtilaasteilla tehtävän kaksikerrosrappauksen kokonaispaksuus on keskimäärin 8-10 mm.

Tuotetiedot

Käyttökohteet

Tiili-, harkko- tai betonijulkisivujen rappaus

Palonkestävyys

A1, Palamaton (EN 13501-1 )

Värivaihtoehdot

  • Vakioväreinä Serpo-värikartan 36 sävyä
  • weber Silikaattimaalilla ja weber Silcopinnoitteilla lisäksi Classic- ja Modern-värikarttojen vakiosävyt
  • Tilauksesta myös muita sävyjä

 

 

 

Suositeltava kerrospaksuus

10-15 mm

Dokumentit

Työohjeet

Käyttökohteet

Tiili-, harkko- tai betonijulkisivujen rappaus

Alusta

Leca® harkko, betoniharkko, Kahi Facade -harkko, täyteen saumaan muurattu tiiliseinä, betoniseinä

Työohjeet

Pohjarappaus

Pohjarappaus tehdään kahtena kerroksena kuituvahvisteisella webervetonit 410 Ohutrappauslaastilla. Pohjarappauksen paksuus määräytyy alustan oikaisu tarpeen tai peittävyysvaatimuksen mukaan. 

Verkotus

Pohjalaastikerroksessa käytetään tarvittaessa weber Lasikuituverkkoa (aina kevytbetoniseinissä ja aukkojen ylityspalkkien päissä).

Pintarappaus

Pintarappaus tehdään weber Silcomaalilla ja weber Silcopinnoitte+:lla, joissa on lähes rajaton värivalikoima ja joilla saavutetaan helposti tasavärinen pinta. Edellistä edullisemmin pintarappaus voidaan tehdä webervetonit 430 Hiertopinnoitteella, josta löytyy 36 värisävyä. Tällöin mineraaliselle pinnoitteelle tyypillinen sävyn elävyys ja härmehtiminen tulee hyväksyä pinnoitteen ominaisuutena.

Käytännön neuvoja

Näkyvien työsaumojen välttämiseksi seinäpinnat jaetaan pienempiin kokonaisuuksiin, jotka pinnoitetaan yhtäjaksoisesti. Lisäksi on kiinnitettävä erityistä huomiota yhdenmukaisiin sekoitus- ja työolosuhteisiin sekä alustan tasaiseen imukykyyn. Työolosuhteet on kuvattu tuotekorteissa.

Huom!

Pintarappausvaiheessa tulee pinnat suojata sadeveden valumilta. Valumat saavat aikaan näkyvät jäljet tuoreeseen rappaukseen.

Huolto-ohje

Erityistä huomioita tulee kiinnittää jo suunnitteluvaiheessa veden johdatuksiin. Jatkuvat veden valumat julkisivuille saavat aikaan rumentavia jälkiä ja aiheuttavat materiaalien heikkenemistä ja enneaikaisia vaurioita. On tärkeää johtaa sadevedet suunnitellusti pois julkisivuilta ja aukaista säännöllisesti kourujen ja putkien tukkeumat