Weber Saint-Gobain - Official website of the company

UniTop kolmikerrosrappaus

Ratkaisun edut

  • Moderni tasavärinen kolmikerrosrappaus, joka on suunniteltu kestämään entistäkin vaativammat olosuhteet
  • Kaikki UniTop-rappausrakenteen laastit hylkivät vettä ja antavat rakenteelle erittäin hyvän suojan sadevedeltä
  • Tasavärinen hierretty roiskepinta

UniTop on kolmella eri erikoislaastilla tehty peittävä tasavärinen hierretty tai roiskepintainen rappaus

Tuotetiedot

Käyttökohteet

Julkisivujen rappaus voimakkaissa rasitusluokissa

Palonkestävyys

A1, Palamaton (EN 13501-1)

Värivaihtoehdot

  • Vakioväreinä Serpo-värikartan 36 sävyä
  • weber.vetonit Silikaattimaalilla ja weber.vetonit SilcoPinnoitteilla lisäksi Classic- ja Modern-värikarttojen vakiosävyt
  • Tilauksesta myös muita sävyjä

Suositeltava kerrospaksuus

15-25 mm

Dokumentit

Työohjeet

Käyttökohteet

Julkisivujen rappaus voimakkaissa rasitusluokissa

Alusta

Leca® harkko, betoniharkko, Kahi Facade-harkko, täyteen saumaan muurattu tiiliseinä, kevytbetoni, betoniseinä

Työohjeet

Alustan käsittely

Alusta puhdistetaan pölystä ja liasta harjaamalla tai painepesulla. Tarvittaessa käytetään ikkunan pielissä weber 3712 Ikkunaprofiilia.

Tartuntarappaus

Tartuntarappaukseen käytetään kuituvahvistettua weber.vetonit 415 Unirender hieno-laastia. Tartuntalaastikerroksen on peitettävä vähintään 90 % alustasta, ja se on jätettävä karkeaksi. Tartuntarappauksen kerrospaksuus on noin 3 mm.

Verkotus

Rappausverkkoa käytetään tarvittaessa, esim. mikäli alustaan ei saada hyvää tartuntaa (sileät tai heikot alustat), alusta on kevytbetonia tai jos täyttörappauskerroksen paksuus on yli 30 mm. Rappausverkkokaistaa käytetään myös eri alusmateriaalien rajakohdissa ja muissa liittymä- tai saumakohdissa. Rappausverkkona käytetään kuumasinkittyä weber Teräsverkkoa. Rappausverkko kiinnitetään alustaan ennen tartuntarappausta weber RVK-kiinnikkeiden ja LYT-lyöntitulppien avulla siten, että verkko on 5–10 mm irti alustastaan.

Täyttörappaus

Täyttörappaus tehdään weber.vetonit 414 Unirender -laastilla. Täyttörappauksen paksuus on yleensä 15–25 mm. Yli 20 mm:n paksuinen täyttörappaus tehdään useampana kerroksena. Täyttörappauslaastin pinta tulee jättää karkeaksi, jotta saadaan hyvä tartunta pintalaastille.

Pintarappaus

Pintarappaus tehdään värillisellä weber.vetonit SilcoPinnoitteella, jonka pinta voidaan jättää ruiskupintaiseksi tai hiertää tasaiseksi. Lopullinen pinta määräytyy käytettävän SilcoPinnoitteen karkeuden mukaan. weber.vetonit SilcoPinnoitteen pohjusteena käytetään weber.vetonit SilcoMaalia. Mikäli halutaan tasainen maalipinta, pintarappaus voidaan tehdä weber.vetonit 416 Unirender Pinta-laastilla, joka hierretään tasaiseksi ja maalataan esim. weber.vetonit SilcoMaalilla.

Käytännön neuvoja

Näkyvien työsaumojen välttämiseksi seinäpinnat jaetaan pienempiin kokonaisuuksiin, jotka pinnoitetaan yhtäjaksoisesti. Lisäksi on kiinnitettävä erityistä huomiota yhdenmukaisiin sekoitus- ja työolosuhteisiin sekä alustan tasaiseen imukykyyn. Työolosuhteet on kuvattu tuotekorteissa.

Huom!

Pintarappausvaiheessa tulee pinnat suojata sadeveden valumilta. Valumat saavat aikaan näkyvät jäljet tuoreeseen rappaukseen.