Weber Saint-Gobain - Official website of the company

VarmaRappaus

Ratkaisun edut

  • Uusi rappausjärjestelmä kivirakenteisten talojen pinnoitukseen
  • AquaBalance-tekniikalla valmistettu Varmapinnoite suojaa julkisivua pitkällä aikavälillä ja on samalla ekologinen
  • AquaBalance-tekniikalla valmistettu Varmapinnoite on hydrofiilinen, jolloin se kuivuu nopeasti sateen tai kasteen jäljiltä
  • Helppo toteuttaa ja kustannustehokas
  • Laadukas kokonaisuus takaa hyvän ja pysyvästi kauniin lopputuloksen

Weber VarmaRappaus on toteutettu kuituvahvistetulla sementtilaastilla ja uuden sukupolven AquaBalance-tekniikalla valmistetulla Varmapinnoitteella. Pinnoite pitää julkisivun pinnan kuivana, mikä vähentää merkittävästi levä- tai homekasvustoa.

Tuotetiedot

Käyttökohteet

Kivirakenteiset pien-, rivi- ja kerrostalot

Palonkestävyys

A1, Palamaton (EN 13501-1 )

Värivaihtoehdot

  • Vakioväreinä Serpo-värikartan 36 sävyä sekä Classic- ja Modern-värikarttojen vakiosävyt
  • Tilauksesta myös muita sävyjä

Suositeltava kerrospaksuus

n. 10 mm

Dokumentit

Työohjeet

Käyttökohteet

Kivirakenteiset pien-, rivi- ja kerrostalot

Alusta

Leca® harkko, betoniharkko, kevytbetoniharkko, tiilipinnat

Työohjeet

Pohjarappaus

Pohjarappaus tehdään kahtena kerroksena kuituvahvisteisella webervetonit 440 Kuiturappauslaastilla. Pohjarappauksen paksuus määräytyy alustan oikaisu tarpeen tai peittävyysvaatimuksen mukaan. Rappauskerroksen paksuuden tulee olla vähintään 8 mm.

Verkotus

Pohjalaastikerroksessa käytetään tarvittaessa weber Lasikutuverkkoa 4 mm (aina kevytbetoniseinissä ja aukkojen ylityspalkkien päissä). Verkkoa suositellaan käytettäväksi, mikäli rappaus toteutetaan samana kautena, kun runko on pystytetty.

Pintarappaus

Pintarappaus tehdään webervetonit Varmapinnoitteella, joissa on yli 200 vakiovärisävyä ja joilla saavutetaan tasavärinen pinta. Pintakuvioinnilla on mahdollista elevöittää pinta halutun kuvioinnin mukaisesti. Ennen pinnoitusta alusta pohjustetaan webervetonit Varmapohjusteella.

Käytännön neuvoja

Työn helpottamiseksi Weber tarjoaa kattavan valikoiman rappaustarvikkeita.

Näkyvien työsaumojen välttämiseksi seinäpinnat jaetaan pienempiin kokonaisuuksiin, jotka pinnoitetaan yhtäjaksoisesti. Lisäksi on kiinnitettävä erityistä huomiota yhdenmukaisiin sekoitus- ja työolosuhteisiin sekä alustan tasaiseen imukykyyn. Työolosuhteet on kuvattu tuotekorteissa.

Huom!

Pintarappausvaiheessa tulee pinnat suojata sadeveden valumilta. Valumat saavat aikaan näkyvät jäljet tuoreeseen rappaukseen.

Huolto-ohje

Erityistä huomioita tulee kiinnittää jo suunnitteluvaiheessa veden johdatuksiin. Jatkuvat veden valumat julkisivuille saavat aikaan rumentavia jälkiä ja aiheuttavat materiaalien heikkenemistä ja enneaikaisia vaurioita. On tärkeää johtaa sadevedet suunnitellusti pois julkisivuilta ja aukaista säännöllisesti kourujen ja putkien tukkeumat

Videot