Weber Saint-Gobain - Official website of the company

webervetonit 137

Oikaisulaasti

webervetonit 137
webervetonit 137

Tuotteen edut

  • Kuituvahvistettu ja alhainen vedenimu
  • Hyvin vesihöyryä läpäisevä, joten rakenteessa oleva kosteus pääsee poistumaan
  • Kevytsoraharkkosokkeleiden oikea valinta

Sementtilaasti lujien kiviaineisten seinien ja sokkeleiden oikaisemiseen. Suurin raekoko n. 1,0 mm. Kerrospaksuus 3-15 mm.

Tuotetiedot

Käyttökohteet

Kiviaineisten seinien oikaisemiseen. Käyttökohteina sisätiloissa kuivat, kosteat ja märät tilat. Soveltuu myös märkätiloissa vedeneristettävien seinien oikaisuihin. Ulkona sokkeleiden oikaisut.

Menekki

n. 1,5 kg/m²/mm

Sideaine

Sementti, kalkki ja polymeerit

Tuotehyväksynnät

  • CE
  • M1

Dokumentit

Ominaisuudet

Tuotekuvaus

Menekki n. 1,5 kg/m²/mm
Suositeltava kerrospaksuus Kokonaan tasoituksessa 3-10 mm. Osittain tasoituksessa 3-15 mm.
Vedentarve 4,5-5 l/25 kg
Sideaine Sementti, kalkki ja polymeerit
Runkoaine Luonnonhiekka ja kalkkikivi, raekoko 0-1 mm
Lisäaine Kapillaarista vedenimeytymistä pienentävät ja säänkestävyyttä parantavat lisäaineet
Puristuslujuus 28 vrk > 6 MPa (SFS-EN 1015-11)
Paloluokka A2, Palamaton (EN 13501-1)
Vesihöyrynläpäisevyys Sd < 0,2 m (SFS-EN 1015-19)
Vedenimukyky < 0,2 kg/(m2 min0,5)
(SFS-EN 1015-18)
Maalaustuoteryhmä 2012 423 Sementtipinnoitteet RL 11…13
Kalustosuositus Weber Rapparipaketti pikkusäkeille. Staattori Superstar 0,5 tai 50/7R, teräsvahvikkeinen letku maks. 60 m.
Säilyvyysaika n. 12 kk valmistuspäivämäärästä (avaamaton pakkaus, kuiva tila)
Pakkaus 25 kg:n säkki
Tuotehyväksynnät CE, M1

 

Työohjeet

Käyttökohteet

Kiviaineisten seinien oikaisemiseen. Käyttökohteina sisätiloissa kuivat, kosteat ja märät tilat. Soveltuu myös märkätiloissa vedeneristettävien seinien oikaisuihin. Ulkona sokkeleiden oikaisut. Kerrospaksuus 3-15 mm.

Alusta

Tartuntaa heikentävät aineet kuten suolat, sementtiliima, pöly tai vanha maali/pinnoite tai heikko rappaus on poistettava mekaanisesti esimerkiksi vesihiekkapuhalluksella. Rappausalustan on oltava tasaisesti kostea, mutta kuitenkin vettä imevä. Laastia ei saa levittää märälle, imukyvyttömälle tai jäätyneelle alustalle. Sateen jälkeen on odotettava alustan imukyvyn palautumista ja kosteuden tasaantumista. Kuivat alustat tulee kostuttaa ennen rappausta.

Sekoitus

Säkillinen (25 kg) laastijauhetta sekoitetaan 4,5-5 litraan puhdasta vettä. Sekoitusaika laastisekoittimella (myös porakonevispilä) on n. 3 min ja hitaassa sekoittimessa (esim. vapaapudotussekoittaja) vähintään 5 min. Käyttöaika on n. 2 tuntia veden lisäyksestä.

Työohjeet

Rapattaessa sekä vähintään 2 vrk tämän jälkeen on alustan ja pinnan lämpötilan oltava vähintään +5 °C. Ennen rappausta tulee puu-, lasi- ja metallipinnat suojata.Laasti ruiskutetaan laastiruiskulla tai levitetään käsin teräslastaa käyttäen. Laasti tasataan teräslastalla tai linjaarilla leikaten. Pinta voidaan myös hiertää. Sokkelipinnoituksessa on tärkeää jättää oikaisulaastin pinta karkeaksi päälle tulevan pinnoitteen tartunnan varmistamiseksi.

Jälkihoito

Kovettumisen varmistamiseksi ja halkeilun vähentämiseksi rappauspinta on pidettävä kosteana vähintään 2 vrk pinnoituksesta. Kuivissa oloissa rappausta jälkikastellaan sumuttamalla 1-2 kertaa päivässä.

Pinnoitus

Sisätiloissa oikaistut seinät voidaan pintatasoittaa webervetonit -tasoitteilla. Sokkelin rouhepinnoitus tehdään webervetonit Rouhepinnoitus -menetelmällä. Värillinen hierto-, ruisku- tai slammauspinta saadaan tuotteella weber Silcopinnoite+ ja maalipinta weber Silcomaalilla. Mallipinnan teko on suositeltava ennen lopullista pinnan käsittelyä.

Käytännön neuvoja

Hyvän ja suunnitelman mukaisen lopputuloksen saamiseksi tulee rappaustyössä käyttää rappaamisen osaavaa urakoitsijaa. Tarvittaessa Weberin tekninen neuvonta avustaa rappaamiseen liittyvissä kysymyksissä.

Vastuuvapauslauseke

Tuotteen käyttöön liittyvät rajoitukset: katso tarkemmat tiedot suunnittelu- ja työohjeista sekä yleisistä toimitusehdoista.

Tuotekoodit

Tuotekoodit

EAN-koodi Pakkauskoko Pakkausyksikkö Pakkausta/lava
6415910021122 25 kg Säkki 40

Videot