Weber Saint-Gobain - Official website of the company

webervetonit 408

Liimalaasti

webervetonit 408
webervetonit 408

Tuotteen edut

  • Sama laasti kesä- ja talvikäyttöön -10 °C asti
  • Käyttöaika massan sekoituksesta n. 3 h
  • Hyvä työstettävyys

Sementtipohjainen erikoislaasti ohutrappaus-eristejärjestelmien, SerpoMin- ja SerpoTherm, eristelevyjen liimaukseen sekä kesä- että talviolosuhteissa (-10 °C saakka).

Tuotetiedot

Käyttökohteet

Soveltuu eristelevyjen liimaukseen kesä- sekä talviolosuhteissa -10 °C lämpötilaan saakka. Laasti soveltuu sekä käsin että koneella tehtävään liiman levitykseen.

Menekki

n. 4-5 kg/m² liimauksessa

Sideaine

Sementti ja polymeerit

Tuotehyväksynnät

  • CE

Dokumentit

Ominaisuudet

Tuotekuvaus

Menekki n. 4-5 kg/m² liimauksessa
Vedentarve 4,5-5,5 l/25 kg
Sideaine Sementti ja polymeerit
Runkoaine Luonnonhiekka ja murskattu kalkkikivi, raekoko 0-1 mm
Lisäaine Tartuntaa lisääviä sekä säänkestoa parantavia lisäaineita
Paloluokka A2, Palamaton (EN 13501-1)
Kalustosuositus Weber Rapparipaketti pikkusäkeille. Staattorit 50/7R tai Ü356-0,75, 20-50 bar, teräsvahvikkeinen letku maks. 60 m.
Säilyvyysaika n. 12 kk valmistuspäivämäärästä (avaamaton pakkaus, kuiva tila)
Pakkaus 25 kg:n säkki
Tuotehyväksynnät CE

 

Työohjeet

Käyttökohteet

Soveltuu eristelevyjen liimaukseen kesä- sekä talviolosuhteissa -10 °C lämpötilaan saakka. Laasti soveltuu sekä käsin että koneella tehtävään liiman levitykseen.

Alusta

Alusta puhdistetaan irtonaisista aineksista, hilseilevästä maalista ja pölystä. Alusta ei saa olla jäinen tai luminen. Epätasaisuudet 30 mm:n saakka paikataan tai tasoitetaan samalla laastilla. Suurempien epätasaisuuksien tai rakenteellisten vaurioiden käsittely esitetään rakennesuunnitelmissa. Eristerappauksissa käytetään järjestelmään hyväksyttyjä eristeitä. SerpoMin- ja SerpoTherm-eristerappauksista on saatavissa erilliset työselitykset. Ennen eristeiden asennustyötä tulee puu-, lasi- ja metallipinnat suojata.

Sekoitus

Säkillinen (25 kg) laastijauhetta sekoitetaan 4,5-5,5 litraan puhdasta vettä. Sekoitusaika on 2-3 min nopeassa sekoittimessa. Käyttöaika on n. 3 tuntia veden lisäyksestä.

Työohjeet

Ennen työn suoritusta on tarkistettava, että tuote on tilatun mukainen. Laastin levitystapa riippuu alustan tasaisuudesta. Paras tapa on oikaista alusta ennen liimausta, jolloin levypinnat asettuvat samalle tasolle.

Tasainen alusta (epätasaisuus enintään 10 mm):
Laastia levitetään eristelevyn koko pinnalle teräslastalla ja kammataan auki hammastetulla lastalla (hammastuksen mitat 9 x 9 mm).

Epätasainen alusta (epätasaisuus alustassa yli 10 mm):
Liimaus tehdään levittämällä laastia eristelevyjen reuna-alueille sekä 6-8 paikkaan levyn keskelle. Liimauksen yhteydessä on varmistettava, ettei levyjen reunoilla ole laastia.

Levyt painetaan kiinni alustaan ja tiivistetään toisiaan vasten. Saumoissa ei saa olla ylipursuavaa laastia. Levyjen saumat tulee asentaa limittäin. Eristyslevypinnan tulee olla asennuksen jälkeen tasainen ja hammastamaton. Eristelevyjen kiinnittyvyys varmistetaan järjestelmän mukaisilla kiinnikkeillä. Mikäli palosuojaukset vaativat esim. EPS-eristeen yhteydessä, tulee suojaus toteuttaa esim. ikkunan yläreunaan sijoitettavalla mineraalivillakaistalla (ks. EPS-eristeen käyttö ohutrapatuissa julkisivuissa 2010, EPS-rakennuseristeteollisuus). Mineraalivilla kiinnitetään samoilla kiinnikkeillä ja laastilla.

Käytännön neuvoja

Hyvän ja suunnitelman mukaisen lopputuloksen saamiseksi tulee rappaustyössä käyttää rappaamisen osaavaa urakoitsijaa. Tarvittaessa Weberin tekninen neuvonta avustaa rappaamiseen liittyvissä kysymyksissä.

Vastuuvapauslauseke

Tuotteen käyttöön liittyvät rajoitukset: katso tarkemmat tiedot suunnittelu- ja työohjeista sekä yleisistä toimitusehdoista.

Tuotekoodit

Tuotekoodit

EAN-koodi Pakkauskoko Pakkausyksikkö Pakkausta/lava
6415910035402 25 kg Säkki 40