Weber Saint-Gobain - Official website of the company

webervetonit 410 V

Ohutrappauslaasti vaalea

webervetonit 410 V
webervetonit 410 V

Tuotteen edut

  • Monipuoliseen rappaamiseen tai tasoittamiseen
  • Kuituvahvistettu ja alhainen vedenimu
  • Hyvin vesihöyryä läpäisevä, joten rakenteessa oleva kosteus pääsee poistumaan
  • Soveltuu myös sokkeleihin ja sisäkäyttöön
  • Erittäin hyvä tartunta alustaan

Ruiskutettava tai käsin levitettävä sementtipohjainen kaksikerrosrappauslaasti kiviaineisten alustojen rappaukseen sisällä ja ulkona. Suurin raekoko n. 1 mm. Kerrospaksuus 2-10 mm.

Tuotetiedot

Käyttökohteet

Koneellisesti tai käsin tehtävä kaksikerrosrappaus betoni-, tiili-, harkko- tai kevytbetonialustoille, eristerappaukseen SerpoMin- ja SerpoTherm-järjestelmissä sekä SerpoVent-levyrappausjärjestelmässä. Soveltuu myös tartuntakerrokseksi ja oikaisuun esim. maalipinnoille sisätiloissa.

Menekki

n. 1,5 kg/m²/mm

Sideaine

Sementti ja polymeerit

Tuotehyväksynnät

  • CE

Dokumentit

Ominaisuudet

Tuotekuvaus

Menekki n. 1,5 kg/m²/mm
Suositeltava kerrospaksuus Tasoituksessa: 2-10 mm. SerpoMin, SerpoTherm, SerpoVent sekä kaksikerrosrappaus: 6-10 mm.
Vedentarve n. 5,0-6,0 l/25 kg
Sideaine Sementti ja polymeerit
Runkoaine Murskattu kalkkikivi,
raekoko 0-1 mm
Lisäaine Mm. muovikuidut, sekä vedenhylkivyyttä ja säänkestoa parantavat aineet
Paloluokka A2, Palamaton (EN 13501-1)
Säilyvyysaika n. 18 kk valmistuspäivämäärästä (avaamaton pakkaus, kuiva tila)
Pakkaus 25 kg:n säkki
Tuotehyväksynnät CE

Työohjeet

Käyttökohteet

Soveltuu koneelliseen tai käsin tehtävään kaksikerrosrappaukseen betoni-, tiili-, harkko- tai kevytbetonialustoille, pohja- ja täyttörappaukseen SerpoMin- ja SerpoTherm-eristerappausjärjestelmissä sekä SerpoVent-levyrappausjärjestelmässä. Soveltuu myös tartuntakerrokseksi ja oikaisuun esimerkiksi maalipinnoille sisätiloissa. Tällöin vanhan maalin alkalinkestävyys on varmistettava koelevityksellä.

Alusta

Alustan tulee olla puhdas, luja, kiinteä ja pakkasenkestävä. Tartuntaa heikentävät aineet kuten suolat, sementtiliima, pöly ja ruoste on poistettava esimerkiksi vesihiekkapuhalluksella. Eristerappauksissa ja levyrappauksessa alustana käytetään tähän tarkoitukseen hyväksyttyjä tuotteita. SerpoMin- ja SerpoTherm-eristerappauksista sekä SerpoVent-levyrappauksesta on saatavissa erilliset työselitykset. Ennen rappausta tulee puu-, lasi- ja metallipinnat suojata. Kuivissa ja lämpimissä olosuhteissa kiviaineiset alustat kostutetaan vesisumutuksella ennen rappausta.

Sekoitus

Säkillinen (25 kg) laastijauhetta sekoitetaan 5,0-6,0 litraan puhdasta vettä. Sekoitusaika on 3-4 min sekoittimen tehosta ja sekoitustavasta riippuen. Käyttöaika on n. 3 tuntia veden lisäyksestä.

Työohjeet

Ennen työn aloittamista on tarkistettava, että tuote on tilatun mukainen. Rapattaessa sekä vähintään 2 vrk tämän jälkeen on alustan ja pinnan lämpötilan oltava vähintään +5 °C. Suositeltavin sää on pilvipoutainen, lämpötilan ollessa +10...+20 °C. Rappausta suorassa auringonvalossa tai voimakkaalla tuulella tulee välttää. Katolta ja julkisivun kaikkien ulkonevien osien yläpuolelta valuva vesi on johdettava pois rappauspinnalta työn aikana ja sen jälkeen. Jo suunnitteluvaiheessa on huomioitava, että sadevedet tulee johtaa hallitusti pois julkisivuilta ja ikkunoilta.

Kiviainesalustan rappaus:
Pohjarappaus tehdään kahteen kertaan, jolloin saadaan suojaava ja alustan kuvion peittävä rappaus. 410 V Ohutrappauslaasti levitetään rappauspumpulla tai käsin teräslastalla. Tarvittaessa rappaus vahvistetaan weber Lasikuituverkolla 6 mm, (esim. kevytbetoniharkkoalustat tai vastamuuratut kevytsoraharkkoseinät). Lasikuituverkko painetaan tuoreeseen pohjalaastikerrokseen siten, että se asettuu laastikerrokseen 1/2...2/3 alustan pinnasta ulospäin. Tarvittaessa aukkojen kulmat lisäverkotetaan. Ylityspalkkien liitoskohdat verkotetaan aina.

Eriste- ja levyrappaus: katso ohjeet eristerappaus- ja levyrappaustyöselityksestä.

Jälkihoito

Rappauksen kovettumisen varmistamiseksi ja halkeilun estämiseksi laastikerros on pidettävä kosteana lämpötilasta ja ilman kosteudesta riippuen 1-2 vrk. Kuivalla ja lämpimällä säällä rappauspintaa on tarvittaessa kostutettava sumuttamalla.

Pinnoitus

410 V Ohutrappauslaastilla tehty rappauspinta voidaan pinnoittaa aikaisintaan seuraavana päivänä esimerkiksi webervetonit SilcoMaali/SilcoPinnoitteella, webervetonit 430 Hiertopinnoitteella tai maalata webervetonit SilcoMaalilla. On huomioitava, että mineraalisille, sementtiä sisältäville pinnoitteille, on ominaista suola- ja kalkkihärmeen muodostuminen, joka saattaa näkyä laikukkaina vaaleina alueina värillisessä rappauspinnassa. Haluttaessa täysin tasaväristä pintarappausta, tulee valita pintarappaukseen silikonihartsipohjaiset Silco-tuotteet.

410 V Ohutrappauslaasti voidaan jättää myös valmiiksi pinnaksi.

Käytännön neuvoja

Rappaustyössä on suositeltavaa käyttää ammattiurakoitsijaa hyvän lopputuloksen saamiseksi. Tarvittaessa Weberin tekninen neuvonta avustaa rappaamiseen liittyvissä kysymyksissä.

Tuotekoodit

Tuotekoodit

EAN-koodi Pakkauskoko Pakkausyksikkö Pakkausta/lava
6415910021276 25 kg Säkki 40

Videot