Weber Saint-Gobain - Official website of the company

webervetonit 410

Ohutrappauslaasti

webervetonit 410
webervetonit 410

Tuotteen edut

  • Monipuoliseen rappaamiseen tai tasoittamiseen
  • Kuituvahvistettu ja alhainen vedenimu
  • Hyvin vesihöyryä läpäisevä, joten rakenteessa oleva kosteus pääsee poistumaan
  • Soveltuu myös sokkeleihin ja sisäkäyttöön
  • Erinomainen työstettävyys sekä tartunta jopa sileille alustoille

Ruiskutettava tai käsin levitettävä sementtipohjainen kaksikerrosrappauslaasti kiviaineisten alustojen rappaukseen sisällä ja ulkona. Suurin raekoko n. 1 mm. Kerrospaksuus 2-15 mm.

Tuotetiedot

Käyttökohteet

Koneellisesti tai käsin tehtävä kaksikerrosrappaus betoni-, tiili-, harkko- tai kevytbetonialustoille, eristerappaukseen SerpoMin- ja SerpoTherm-järjestelmissä sekä SerpoVent-levyrappausjärjestelmässä. Soveltuu myös tartuntakerrokseksi ja oikaisuun esim. maalipinnoille sisätiloissa.

Menekki

n. 1,5 kg/m²/mm

Sideaine

Sementti ja polymeerit

Tuotehyväksynnät

  • CE
  • M1

Dokumentit

Ominaisuudet

Tuotekuvaus

Menekki n. 1,5 kg/m²/mm
Suositeltava kerrospaksuus Kokonaan tasoituksessa: 2-10 mm, osittain tasoituksessa 15 mm saakka. SerpoMin, SerpoTherm, SerpoVent sekä kaksikerrosrappaus: 6-10 mm.
Vedentarve n. 5,0-6,0 l/25 kg
Sideaine Sementti ja polymeerit
Runkoaine Luonnonhiekka ja murskattu kalkkikivi, raekoko 0-1 mm
Lisäaine Mm. muovikuidut, sekä vedenhylkivyyttä ja säänkestoa parantavat aineet
Paloluokka A2, Palamaton (EN 13501-1)
Vesihöyryn läpäisevyys Sd = 0,2 m
Maalaustuoteryhmä 2012 423 Sementtipinnoitteet RL 11…13
Kalustosuositus Weber Rapparipaketti ssk-siilolla tai pikkusäkeille. Staattorit 50/7R tai Ü356-0,75, 20-50 bar, teräsvahvikkeinen letku maks. 60 m.
Säilyvyysaika n. 12 kk valmistuspäivämäärästä (avaamaton pakkaus, kuiva tila)
Pakkaus 25 kg:n säkki. 1000 kg:n suursäkki.
Tuotehyväksynnät CE, M1

 

Työohjeet

Käyttökohteet

Soveltuu koneelliseen tai käsin tehtävään kaksikerrosrappaukseen betoni-, tiili-, harkko- tai kevytbetonialustoille, pohja- ja täyttörappaukseen SerpoMin- ja SerpoTherm-eristerappausjärjestelmissä sekä SerpoVent-levyrappausjärjestelmässä. Soveltuu myös tartuntakerrokseksi ja oikaisuun esimerkiksi maalipinnoille sisätiloissa. Tällöin vanhan maalin alkalinkestävyys on varmistettava koelevityksellä.

Alusta

Alustan tulee olla puhdas, luja, kiinteä ja pakkasenkestävä. Tartuntaa heikentävät aineet kuten suolat, sementtiliima, pöly ja ruoste on poistettava esimerkiksi vesihiekkapuhalluksella.Eristerappauksissa ja levyrappauksessa alustana käytetään tähän tarkoitukseen hyväksyttyjä tuotteita. SerpoMin- ja SerpoTherm-eristerappauksista sekä SerpoVent-levyrappauksesta on saatavissa erilliset työselitykset.Ennen rappausta tulee puu-, lasi- ja metallipinnat suojata. Kuivissa ja lämpimissä olosuhteissa kiviaineiset alustat kostutetaan vesisumutuksella ennen rappausta.

Sekoitus

Säkillinen (25 kg) laastijauhetta sekoitetaan 5,0-6,0 litraan puhdasta vettä. Sekoitusaika on 1-4 min sekoittimen tehosta ja sekoitustavasta riippuen. Käyttöaika on n. 3 tuntia veden lisäyksestä.

Työohjeet

Ennen työn aloittamista on tarkistettava, että tuote on tilatun mukainen. Rapattaessa sekä vähintään 2 vrk tämän jälkeen on alustan ja pinnan lämpötilan oltava vähintään +5 °C. Suositeltavin sää on pilvipoutainen, lämpötilan ollessa +10...+20 °C. Rappausta suorassa auringonvalossa tai voimakkaalla tuulella tulee välttää. Katolta ja julkisivun kaikkien ulkonevien osien yläpuolelta valuva vesi on johdettava pois rappauspinnalta työn aikana ja sen jälkeen. Jo suunnitteluvaiheessa on huomioitava, että sadevedet tulee johtaa hallitusti pois julkisivuilta ja ikkunoilta.

Kiviainesalustan rappaus:
Pohjarappaus tehdään kahteen kertaan, jolloin saadaan suojaava ja alustan kuvion peittävä rappaus. 410 Ohutrappauslaasti levitetään rappauspumpulla tai käsin teräslastalla. Tarvittaessa rappaus vahvistetaan weber Lasikuituverkolla 6 mm, (esim. kevytbetoniharkkoalustat tai vastamuuratut kevytsoraharkkoseinät). Lasikuituverkko painetaan tuoreeseen pohjalaastikerrokseen siten, että se asettuu laastikerrokseen 1/2...2/3 alustan pinnasta ulospäin. Tarvittaessa aukkojen kulmat lisäverkotetaan. Ylityspalkkien liitoskohdat verkotetaan aina.

Eriste- ja levyrappaus: katso ohjeet eristerappaus- ja levyrappaustyöselityksestä.

Jälkihoito

Rappauksen kovettumisen varmistamiseksi ja halkeilun estämiseksi laastikerros on pidettävä kosteana lämpötilasta ja ilman kosteudesta riippuen 1-2 vrk. Kuivalla ja lämpimällä säällä rappauspintaa on tarvittaessa kostutettava sumuttamalla.

Pinnoitus

410 Ohutrappauslaastilla tehty rappauspinta voidaan pinnoittaa aikaisintaan seuraavana päivänä esim. weber Silcomaali/Silcopinnoite+, webervetonit 430 Hiertopinnoitteella tai maalata weber Silcomaalilla. On huomioitava, että mineraalisille, sementtiä sisältävillä pinnoitteille, on ominaista suola- ja kalkkihärmeen muodostuminen, joka saattaa näkyä laikukkaina vaaleina alueina värillisessä rappauspinnassa. Haluttaessa täysin tasaväristä pintarappausta, tulee valita pintarappaukseen silikonihartsipohjaiset Silco-tuotteet.

Käytännön neuvoja

Hyvän ja suunnitelman mukaisen lopputuloksen saamiseksi tulee rappaustyössä käyttää rappaamisen osaavaa urakoitsijaa. Tarvittaessa Weberin tekninen neuvonta avustaa rappaamiseen liittyvissä kysymyksissä.

Vastuuvapauslauseke

Tuotteen käyttöön liittyvät rajoitukset: katso tarkemmat tiedot suunnittelu- ja työohjeista sekä yleisistä toimitusehdoista.

Tuotekoodit

Tuotekoodit

EAN-koodi Pakkauskoko Pakkausyksikkö Pakkausta/lava
6415910021252 25 kg Säkki 40
6415990340830 1000 kg Suursäkki 1

Videot