Weber Saint-Gobain - Official website of the company

webervetonit 440

Kuiturappauslaasti

webervetonit 440
webervetonit 440

Tuotteen edut

  • Kuituvahvistettu ohutrappauslaasti
  • Alhainen vedenimu
  • Hyvin vesihöyryä läpäisevä, joten rakenteessa oleva kosteus pääsee poistumaan
  • Erinomainen työstettävyys sekä tartunta

Ruiskutettava tai käsin levitettävä sementtipohjainen pohja- ja täyttörappauslaasti kiviaineisten alustojen rappaukseen sisällä ja ulkona. Kerrospaksuus 5-15 mm.

Tuotetiedot

Käyttökohteet

Tuote on osa weber VarmaRappaus-järjestelmää. Järjestelmään kuuluvat webervetonit 440 Kuiturappauslaasti, webervetonit VarmaPohjuste ja webervetonit VarmaPinnoite. Pohjarappaukseen käytetään 440 Kuiturappauslaastia, joka pohjustetaan VarmaPohjusteella ennen VarmaPinnoitteen levittämistä.

Menekki

n. 1,5 kg/m²/mm

Sideaine

Sementti ja polymeerit

Tuotehyväksynnät

  • CE
  • M1

Dokumentit

Ominaisuudet

Tuotekuvaus

Menekki n. 1,5 kg/m²/mm
Suositeltava kerrospaksuus 5-15 mm
Vedentarve n. 5,0-6,0 l/25 kg
Sideaine Sementti ja polymeerit
Runkoaine Luonnonhiekka ja murskattu kalkkikivi, raekoko 0-1 mm
Lisäaine Mm. muovikuidut, sekä vedenhylkivyyttä ja säänkestoa parantavat aineet
Paloluokka A2, Palamaton (EN 13501-1)
Vesihöyrynläpäisevyys Sd < 0,2 m
Maalaustuoteryhmä 2012 423 Sementtipinnoitteet RL 11...13
Kalustosuositus Weber Rapparipaketti ssk-siilolla tai pikkusäkeille. Staattorit 50/7R tai Ü356-0,75, 20-50 bar, teräsvahvikkeinen letku maks. 60 m.
Säilyvyysaika n. 12 kk valmistuspäivämäärästä (avaamaton pakkaus, kuiva tila)
Pakkaus 25 kg:n säkki
Tuotehyväksynnät CE, M1

 

Työohjeet

Käyttökohteet

Tuote on osa weber VarmaRappaus-järjestelmää. Järjestelmään kuuluvat webervetonit 440 Kuiturappauslaasti, webervetonit VarmaPohjuste ja webervetonit VarmaPinnoite. Pohjarappaukseen käytetään 440 Kuiturappauslaastia, joka pohjustetaan VarmaPohjusteella ennen VarmaPinnoitteen levittämistä.

Alusta

Alustan tulee olla puhdas, luja, kiinteä ja pakkasenkestävä. Tartuntaa heikentävät aineet kuten suolat, sementtiliima, pöly ja ruoste on poistettava esimerkiksi vesihiekkapuhalluksella. Ennen rappausta tulee puu-, lasi- ja metallipinnat suojata. Kuivissa ja lämpimissä olosuhteissa kuivat kiviaineiset alustat kostutetaan vesisumutuksella ennen rappausta.

Sekoitus

Säkillinen (25 kg) laastijauhetta sekoitetaan 5,0-6,0 litraan puhdasta vettä. Sekoitusaika on 1-4 min sekoittimen tehosta ja sekoitustavasta riippuen. Käyttöaika on n. 3 tuntia veden lisäyksestä.

Työohjeet

Ennen työn aloittamista on tarkistettava, että tuote on tilatun mukainen. Rapattaessa sekä vähintään 2 vrk tämän jälkeen on alustan ja pinnan lämpötilan oltava vähintään +5 °C. Suositeltavin sää on pilvipoutainen, lämpötilan ollessa +10...+20 °C. Rappausta suorassa auringonvalossa tai voimakkaalla tuulella tulee välttää. Katolta ja julkisivun kaikkien ulkonevien osien yläpuolelta valuva vesi on johdettava pois rappauspinnalta työn aikana ja sen jälkeen. Jo suunnitteluvaiheessa on huomioitava, että sadevedet tulee johtaa hallitusti pois julkisivuilta ja ikkunoilta.

Pohjarappaus tehdään kahteen kertaan, jolloin saadaan suojaava ja alustan kuvion peittävä rappaus. 440 Kuiturappauslaasti levitetään rappauspumpulla tai käsin teräslastalla. Tarvittaessa rappaus vahvistetaan weber Lasikuituverkolla 4 mm, (esim. kevytbetoniharkkoalustat tai vastamuuratut kevytsoraharkkoseinät). Lasikuituverkko painetaan tuoreeseen pohjalaastikerrokseen siten, että se asettuu laastikerrokseen 1/2...2/3 alustan pinnasta ulospäin. Aukkojen kulmiin asennetaan verkkopalat jo ennen kokonaan verkotusta. Ylityspalkkien liitoskohdat verkotetaan aina.

Jälkihoito

Rappauksen kovettumisen varmistamiseksi ja halkeilun estämiseksi laastikerros on pidettävä kosteana lämpötilasta ja ilman kosteudesta riippuen n. 1 vrk. Kuivalla ja lämpimällä säällä rappauspintaa on tarvittaessa kostutettava sumuttamalla.

Pinnoitus

440 Kuiturappauslaastilla tehty rappauspinta voidaan pohjustaa aikaisintaan seuraavana päivänä järjestelmään kuuluvalla webervetonit VarmaPohjusteella.

Käytännön neuvoja

Hyvän ja suunnitelman mukaisen lopputuloksen saamiseksi tulee rappaustyössä käyttää rappaamisen osaavaa urakoitsijaa. Tarvittaessa Weberin tekninen neuvonta avustaa rappaamiseen liittyvissä kysymyksissä.

Vastuuvapauslauseke

Tuotteen käyttöön liittyvät rajoitukset: katso tarkemmat tiedot suunnittelu- ja työohjeista sekä yleisistä toimitusehdoista.

Tuotekoodit

Tuotekoodit

EAN-koodi Pakkauskoko Pakkausyksikkö Pakkausta/lava
6415910028824 25 kg Säkki 40

Videot