Weber Saint-Gobain - Official website of the company

Kahi Viisteharkkoseinä


Korkealuokkaisilla Kahi Viisteharkoilla kerralla valmis ja näyttävä seinä

Kahi Viisteharkoilla saat harmonisen kauniin, kestävän, ääntä eristävän ja paloturvallisen seinän, jolla saavutetaan kaikki kivirakentamisen edut. Ohutsaumamuuraamalla lopputulos on harmoninen ja viistetyt särmät korostavat valon ja varjon kontrastien luoden seinään kiinnostavaa rytmiä. Ratkaisu on taloudellinen, sillä säästät aikaa ja rahaa saadessasi kerralla valmista. Toteuttaminen on helppoa ja nopeaa, sillä erillistä tasoituskerrosta ei vaadita ennen maalausta.

Tutustu ratkaisusivuun

”Kahi Viisteharkkoseinät soveltuvat hyvin kauppakeskuksen ja pysäköintitilojen sekä erilaisten teknisten tilojen, varastojen ja sosiaalitilojen väliseiniin, koska niillä on helppo saavuttaa vaadittavat palo-, ääni- ja kosteustekniset ominaisuudet. Viisteharkkoseiniä käytetään esimerkiksi sellaisissa väliseinissä, joilta vaaditaan enemmän kestävyyttä tai parempia kosteusteknisiä ominaisuuksia kuin kevytrakenteisilta levyväliseiniltä.” 

– vastaava rakennesuunnittelija Veikko Leino, Sweco Rakennetekniikka Oy

(Kahi Viisteharkkoja nähdään mm. Kalasatamaan rakentuvassa Redi-kauppakeskuksessa.)


Turvallinen ratkaisu, joka kestää kulutusta

Kahi Viisteharkkoseinä on turvallinen ja kestävä valinta erityisesti julkisiin toimisto- ja liikerakennuksiin sekä kouluihin ja muihin sellaisiin rakennuksiin, joissa on korkeat ominaisuusvaatimukset mutta jotka halutaan toteuttaa taloudellisesti. Ratkaisu on nopea ja helppo työstää, jolloin aikaa ja kustannuksia säästyy. Lisäksi se on ääntä eristävä ja paloturvallinen. Viisteharkkoseinä sopii myös kosteisiin tiloihin, sillä se muodostaa kestävän alustan vedeneristykselle.

Vaikka Viisteharkoilla tehty seinä on kestävä, se on silti muuntojoustava. Väliseinä voidaan tarvittaessa purkaa helposti, ja esimerkiksi uusien aukotuksien teko talotekniikan läpivienneille on tarpeen tullen helppo toteuttaa.

”Suosittelen Kahi Viisteharkkoa muillekin asiakkailleni, koska se on nykyaikainen tapa tehdä kerralla valmis seinä. Ohutsaumamuuraus suurista ja mittatarkoista kappaleista etenee nopeasti ja pintaan tarvitaan vain maali. Lopputulos on siisti ja näyttävä.” 

– toimitusjohtaja ja muuraustyön työnjohtaja Aleks Salasin, SB Rakennus Oy

Harmonisen kaunis ja näyttävä lopputulos

Kahi Viisteharkkoseinä on kaunis ja näyttävä ratkaisu. Kiitos pienen kuivumiskutistuman esteettisiä virheitä ei tule. Lopputulos on tyylikäs, viimeistelty ja ajaton ja sopiikin näin monenlaiseen eri ympäristöön.

Viisteharkkoseinä mahdollistaa myös useat erilaiset arkkitehtoniset ratkaisut. Harkkojen reunoissa olevat viisteet korostavat kiinnostavasti valon ja varjon kontrastia luoden näin ryhdikkään seinän.


Helppo ja nopea työstää

Kahi Viisteharkoilla saat nopeasti ja vaivattomasti kerralla valmista, siistiä pintaa. Seinä muurataan puhtaaksi, joten tasoitustyö jää kokonaan pois ja maalaus voidaan suorittaa heti muurauksen jälkeen. Aikaa säästyy huomattavasti, kun työvaiheita on vähemmän. 

Nykyaikaisella ohutsaumamuurauksella laastia tarvitaan vain murto-osa tavalliseen muuraukseen nähden. Tällöin laastimäärien sekoitusta ja siirtelyä tarvitaan vähemmän. Logistiikka tehostuu ja valmista väliseinää syntyy nopeammin. Lisäksi ohutsaumamuurauksella saumasta tulee tiiviimpää kuin perinteisellä muurauksella.


ArchiCad-ohjelmasta apua suunnittelijoille ja rakennustyömaille

Tarjoamme käyttöösi sovelluksen, joka helpottaa detaljisuunnittelua, määrälaskentaa ja työmaalogistiikkaa. Sen avulla on mahdollista muuttaa 3D-mallissa tavalliset seinät Kahi-harkkoseiniksi. Malli kertoo sinulle helposti seinä- ja tilakohtaiset määräluettelot. Se tarjoaa myös mahdollisuuden muun muassa seinäkohtaisten suunnitelmien tekoon. Määrälaskentaominaisuuksia voidaan käyttää apuna hankinnoissa ja työmaalogistiikan suunnittelussa.

ArchiCad-sovellus