Weber Saint-Gobain - Official website of the company

weberSafe, lattian vedeneristys, työohje

Pohjustus, nurkkavahvistukset, lattiakaivo

Tarve

Märkätilan lattian vedeneristys weberSafe Vedeneristysjärjestelmän tuotteilla:

Pohjustus

Nurkkavahvistukset,

Lattiakaivo


Ratkaisu

Pohjusta lattia 1:2 vedellä ohennetulla MS Kosteussululla. Levitä harjalla ja käytä hankalissa paikoissa, kuten nurkissa, apuna sivellintä. Kuivumisaika vähintään 30 minuuttia. Massiivisilla betonilattioilla voit käyttää pohjusteena vaihtoehtoisesti MD 16 Dispersiota, joka ohennetaan vedellä 1:3 (MD 16 : vesi).

Käsittele puu- tai teräsrunkorakenteen päälle valettu betoni- tai tasoitelattia toiseen kertaan ohentamattomalla MS Kosteussululla. Levitä kosteussulku harjalla tai telalla. Anna kuivua vähintään 2 tuntia ennen jatkotöitä.

Levitä WP Vedeneristysmassaa siveltimellä tai telalla lattian ja seinän rajaan.

Nurkat ja lattiakaivon liitokset vahvistetaan ja tiivistetään käyttämällä webervetonit ST Nauhaa, IC- ja OC-kulmakappaleita sekä DC Kaivolaippaa.

Levitä sisäkulmaan WP Vedeneristysmassaa. Paina tuoreeseen massaan webervetonit IC Sisäkulma.

Varmista lastan avulla, että kulmakappale on kunnolla kiinni ja vedä ylimääräinen massa pois nauhan alta.

Levitä WP Vedeneristysmassaa kulmakappaleen päälle.

Levitä ulkokulmaan WP Vedeneristysmassaa. Paina tuoreeseen massaan webervetonit OC Ulkokulma. Varmista lastan avulla, että kulmakappale on kunnolla kiinni!

Levitä WP Vedeneristysmassaa kulmakappaleen päälle.

Kiinnitä ST 120 Nauha tuoreeseen massaan. Taita nauha noin 60 mm lattiaan ja seinille. Limitä jatkokset vähintään 30 mm. Nauhan tulee liittyä tiiviisti kulmakappaleisiin. Varmista, että lattian vedeneriste liittyy tiiviisti seinän vedeneristeeseen. Mikäli seinää ei vedeneristetä WP Vedeneristysmassalla, nosta lattian vedeneriste seinälle vähintään 100 mm.

Käytä lastaa apuna nauhan kiinnityksessä. Varmista, ettei nauhaan jää ryppyjä ja että nauha tarttuu kunnolla massaan! Levitä päälle vielä kerros WP Vedeneristysmassaa.

Lattiakaivon liitos webervetonit DC Kaivolaipan avulla: Kiinnitä DC Kaivolaippa kuivuneelle pohjustusaine-/kosteussulkupinnalle. Irrota ensin puolet suojapaperista ja aseta DC Kaivolaippa oikeaan kohtaan kaivon päälle.

Poista suojapaperi kokonaan ja painele DC Kaivolaippa tiiviisti kiinni lattiaan. Levitä lattian vedeneristystyön yhteydessä DC Kaivolaipan päälle WP Vedeneristysmassaa siten, että kuitukangas peittyy. Vaihtoehtoisesti laipan voi kiinnittää ensimmäinen massakerroksen kuivuttua.

Puhdista läpiviennin ulkopinta ja karhenna se tarvittaessa esim. hiekkapaperilla (muoviset läpiviennit). Levitä WP Vedeneristysmassaa siveltimellä läpiviennin ympärille.

Paina ST 75110 mm Läpivientikappale tapettilastalla huolellisesti kiinni märkään WP Vedeneristysmassaan ja varmista, että Läpivientikappale nousee tiiviisti putkea vasten.

Sivele uusi kerros WP Vedeneristysmassaa Läpivientikappaleen päälle ja läpiviennin ympärille.

Kynnys: Nosta vedeneristettä kynnyksen kohdalla 15 mm valmista märkätilan lattiapintaa ylemmäksi. Kynnyksen voi  valaa esim. webervetonit 4400 Pikatasoitteella.

Lattian vedeneristys: Levitä runsaasti WP Vedeneristysmassaa koko lattian alalle, myös kaivon päälle, esim. telalla. Anna Vedeneristysmassakerroksen kuivua vähintään 2 h tai kunnes eriste on täysin kuiva ennen seuraavan eristekerroksen levittämistä. Olosuhteet vaikuttavat oleellisesti kuivumisaikaan!

Levitä toinen kerros WP Vedeneristysmassaa esim. telalla. Normaalilla lattiapinnalla massan menekki on 0,8–1,2 l/m². Alustan tasaisuus sekä mm. läpivientien ja saumojen lukumäärä vaikuttavat oleellisesti Vedeneristysmassan menekkiin. Kuivakalvon paksuuden on oltava vähintään 0,4 mm ohuimmasta kohdasta mitattuna.

Anna vedeneristyksen kuivua olosuhteista riippuen vähintään 6 h tai kunnes eriste on täysin kuiva.  Lattiakaivon kohdalla vedeneristeen kalvopaksuuden tulee kaivotyypistä riippuen olla vähintään 1,2 mm. Piirrä kaivonvalmistajan ohjeiden mukainen ympyrä keskelle kaivoa. Leikattavan reiän koko riippuu lattiakaivotyypistä sekä kaivon korkeusasemasta.

Leikkaa mattoveitsellä lattiakaivon keskiosaan ensin ohjetta pienempi reikä. Leikkaa varovasti: aloita sisemmältä ja etene kohti piirtämääsi ympyrää. Älä leikkaa reikää liian suureksi! Tarkasta, että kaivon tiiviste on paikoillaan.

Taivuta liepeet kaivon sisään. Voit lämmittää massakerrosta varovasti, jolloin siitä tulee taipuisampi. Lämpötila ei saa nousta yli +40 °C.

Paina kiristysrengas tiiviisti paikoilleen siiviläkannen avulla niin, että vedeneriste jää ehjänä joka puolelta kaivon ja kiristysrenkaan väliin. Poista kaivon siiviläkansi.

Kun eristys on täysin kuivunut, kiinnitä laatat SUPRA KevytlaastillaRF Saneerauslaastilla tai RFF Pika Saneerauslaastilla. Kiinnitä neliökansi keskeisesti kaivoon kiinnityslaastilla. Mikäli vedeneristettä jää näkyviin esim. kaivon ja neliökannen väliin, suojaa se  kiinnityslaastilla. Laatan taustapinnasta tulee vähintään 80 % olla laastin peitossa.

Älä asenna laattoja puskuun! Jättämällä tilaa laattojen väliin varmistat, että rakenne kestää  alustan kutistuma- ja lämpölaajenemisliikkeitä. Käytä nurkkasauman saumauksessa weber neutral/special silikonia. Voit jättää nurkkaan silikonisauman alle ohuen kerroksen kiinnityslaastia (n. 1 mm), joka mahdollistaa seinälaatoituksen taakse kertyvän veden valumisen lattialle.

Anna lattialaatoituksen kovettua 2–3 vrk ja saumaa sen jälkeen classic grout Saumalaastilla. Jos kiinnität laatat RFF Pika Saneerauslaastilla, pääset saumaustyöhön noin 6 tunnin kuluttua.

Saumaa neutral/special silikonilla nurkkasaumat, seinä- ja lattialaatoituksen väliset saumat, läpivientien ympärys, kalusteiden liitoskohdat ja mahdolliset liikuntasaumat.

 

 


Ratkaisu sisältää seuraavat Weberin tuotteet

Perusratkaisu

weberSafe Vedeneristysjärjestelmä

Märkätilojen vedeneristäminen ja laatoitus

weber MS

Kosteussulku

weber.vetonit FC

Kuitukangasnauha

weber.vetonit FC+FM

Kuitukangasnauha ja -pala

weber.vetonit FM

Kuitukangas

weber.vetonit DC

Kaivolaippa

weber WP

Vedeneristysmassa

webervetonit RF

Saneerauslaasti

webervetonit RFF

Pika Saneerauslaasti