Weber Saint-Gobain - Official website of the company

Superflex D2 Vedeneristysjärjestelmän työvaiheita

Superflex D2 Vedeneristysjärjestelmä soveltuu käytettäväksi märkätilojen vedeneristeenä asunnoissa, taloyhtiöissä ja julkisissa tiloissa.

Tarve

Märkätilojen vedeneristys ja laatoitus, kun halutaan nopea läpimenoaika.


Ratkaisu

Tee kallistusvalu esim. weber.vetonit 8000 Linjasaneerausmassalla, joka soveltuu kerrosvahvuuksiin 10 - 100 mm. Pohjusta alusta ensin weber.vetonit MD 16 Dispersiolla.

Oikaise ja tasoita seinät esim weber.vetonit MTL Märkätilalaastilla, kerrospaksuus 3 - 40 mm. Tasoitustarpeen ollessa alle 10 mm, seinät tasoitetaan weber.vetonit MT Märkätilatasoitteella.

Seinät ja lattia pohjustetaan weber.vetonit MD 16 Dispersiolla. Rakenteissa, joissa vedeneristykseltä edellytetään hyvää vesihöyrynvastusta käytetään pohjusteena weber.vetonit MS Kosteussulkua.

Harjaa ohennettu MD 16 Dispersio alustaan ja anna kuivua vähintään 30 min. Toista käsittely jos pohja on erittäin kuiva ja huokoinen. Mikäli teet pohjustuksen MS Kosteussululla, levitä tuote ensin 1:2 vedellä ohennettuna ja sen jälkeen tarvittaessa ohentamattomana.

Sekoita weber.tec Superflex D2 lisäämällä pulveriosa kokonaisuudessaan dispersio-osan joukkoon kunnes massa on tasainen. Huom! Superflex D2:n käyttöaika on noin 30 min!

Vedeneristä ensin märkätilan saumat, nurkat ja läpiviennit. Levitä weber.tec Superflex D2 Eristyslaastia  vahvikepalan alle seinien nurkkiin sekä seinän ja lattian liitoskohtiin.

 

Asenna tuoreeseen vedeneristeeseen weber.vetonit IC Sisä- ja OC Ulkokulmakappaleet.

Vahvista seinien nurkat sekä seinän ja lattian liitos weber.vetonit ST 120 mm Nauhalla.

Tiivistä hanakulmarasiat weber.vetonit SC Läpivientikappaleilla. Huom! Seinällä olevien läpivientiputkien on tultava vähintään 15 mm ulos seinäpinnasta!

Levitä Superflex D2 Eristyslaastia ohuesti luilleen lastalla painaen jotta saat alustassa olevat huokoset täyteen ja massan tarttumaan hyvin alustaan.

Levitä ensimmäinen vedeneristyskerros 4 mm:n hammaslastalla ja tasaa lastan sileällä reunalla. Kerrosvahvuuden tulee olla n. 1 mm.

Vahvista lattiakaivon liitos weber.vetonit DC Kaivolaipalla. Poista paperi DC Kaivolaipan takaa ja kiinnitä laippa tuoreeseen Supeflex D2 pintaan. Paina laippa kiinni tapettilastalla keskeltä laipan reunoille suuntautuvin vedoin. Varmista, ettei laipan alle jää ilmataskuja. Jätä laipan keskiosa puhtaaksi.

Kun eristys on kuiva (noin 3h) leikkaa kaivolaippaan oikean kokoinen reikä. Leikattavan reiän koko riippuu lattiakaivotyypistä sekä kaivon korkeusasemasta. Piirrä kaivonvalmistajan ohjeiden mukainen ympyrä keskelle kaivoa. Tarkista, että kaivon tiiviste on paikoillaan ja asenna kaivoon kuuluva kiristysrengas paikoilleen.

Levitä kerros Superflex D2 Eristyslaastia kaivolaipan päälle kiristysrenkaaseen asti lattian eristämisen yhteydessä.

Tee toinen eristyskerros samaan tapaan kun ensimmäinen kerros on kuivunut (olosuhteista riippuen noin 3 h).

Jos eristeen pintaan jää häiritseviä purseita, tasaa ne kevyesti pensselillä. Kerrospaksuuden tulee kokonaisuudessaan olla vähintään 2 mm. Suojaa valmis vedeneristys!

Kun eristys on kunnolla kuivunut (noin 4 h) kiinnitä laatat weber.vetonit RF Saneerauslaastilla.

Tarkista laatan riittävä tartunta irrottamalla laatta tuoreeltaan alustasta. Laatan tartuntapinnasta tulee vähintään 80 % olla laastin peitossa.

Saumaa laatoitus kun kiinnityslaasti on kovettunut riittävästi (normaalisti 1-2 vrk). Käytä seinien saumaukseen weber.vetonit DECO ja lattioille weber.vetonit PROF Laattasaumaa.

Pesuajankohtaan vaikutaa laatatyyppi ja olosuhteet. Aloita pesu, kun laastia ei enää tartu sormeen saumaa painetaessa. Muista puhdistaa sieni usein.

Tiivistä laatoituksen liikuntasaumat sekä läpiviennit weber.color Silikon silikonilla.


Ratkaisu sisältää seuraavat Weberin tuotteet

Perusratkaisu

weberFast Vedeneristysjärjestelmä

weberFast Vedeneristysjärjestelmä on tarkoitettu kiviaineisten seinien ja lattioiden nopeaan vedeneristykseen.

webertec Superflex D2

Eristyslaasti