Weber Saint-Gobain - Official website of the company

weberFast Vedeneristysjärjestelmän työvaiheita

weberFast Vedeneristysjärjestelmä soveltuu käytettäväksi märkätilojen vedeneristeenä asunnoissa, taloyhtiöissä ja julkisissa tiloissa. Lisäksi järjestelmä toimii talvella kylmilleen jäävissä märkätiloissa ja ulkona.

Tarve

Märkätilojen vedeneristys ja laatoitus, kun halutaan nopea läpimenoaika.


Ratkaisu

Tee kallistusvalu esim. webervetonit 6000 Pikamassalla, joka soveltuu kerrosvahvuuksiin 10–250 mm. Pohjusta alusta ensin webervetonit MD 16 Dispersiolla tuotekortin ohjeen mukaan.

Aikataulun ollessa kireä oikaise ja tasoita seinät esim. webervetonit PTM Pikatäyttömassalla, kerrospaksuus 5–50 mm. Tasoitustarpeen ollessa alle 5 mm, seinät tasoitetaan webervetonit MT Märkätilatasoitteella.

Seinät ja lattia pohjustetaan webervetonit MD 16 Dispersiolla. Rakenteissa, joissa vedeneristykseltä edellytetään hyvää vesihöyrynvastusta, käytetään pohjusteena weber MS Kosteussulkua.

Harjaa ohennettu MD 16 Dispersio alustaan ja anna kuivua vähintään 30 min. Toista käsittely, jos pohja on erittäin kuiva ja huokoinen. Mikäli teet pohjustuksen MS Kosteussululla, levitä tuote ensin 1:2 vedellä ohennettuna ja sen jälkeen tarvittaessa ohentamattomana.

Sekoita Superflex D2 porakoneeseen kiinnitetyllä vispilällä lisäämällä pulveriosa kokonaisuudessaan dispersio-osan joukkoon, kunnes massa on tasainen. Huom! Superflex D2:n käyttöaika on noin 30 min!

Vedeneristä ensin märkätilan saumat, nurkat ja läpiviennit. Levitä Superflex D2 Eristyslaastia vahvikepalan alle seinien nurkkiin sekä seinän ja lattian liitoskohtiin.

 

 

Asenna tuoreeseen vedeneristeeseen webervetonit IC Sisä- ja OC Ulkokulmakappaleet. Kiinnitä tapettilastalla siten, ettei kappaleiden alle jää ilmataskuja tai ylimääräistä massaa.

Vahvista seinien nurkat sekä seinän ja lattian liitos webervetonit ST 120 mm Nauhalla. Nauhan ja valmiskappaleiden limityspituus on 30 mm.

Tiivistä hanakulmarasiat webervetonit SC Läpivientikappaleilla. Huom! Seinällä olevien läpivientiputkien on tultava vähintään 15 mm ulos seinäpinnasta!

Levitä Superflex D2 Eristyslaastia ohuesti luilleen lastalla painaen, jotta saat alustassa olevat huokoset täyteen ja massan tarttumaan hyvin alustaan.

Levitä ensimmäinen vedeneristyskerros 6 mm:n hammaslastalla ja tasaa lastan sileällä reunalla. Kerrosvahvuuden tulee olla n. 1 mm.

Vahvista lattiakaivon liitos webervetonit DC Kaivolaipalla. Poista paperi DC Kaivolaipan takaa ja kiinnitä laippa tuoreeseen Supeflex D2 -pintaan. Paina laippa kiinni tapettilastalla keskeltä laipan reunoille suuntautuvin vedoin. Varmista, ettei laipan alle jää ilmataskuja. Jätä laipan keskiosa puhtaaksi massasta.

Kun eristys on kuiva (noin 3h), leikkaa kaivolaippaan oikean kokoinen reikä. Leikattavan reiän koko riippuu lattiakaivotyypistä sekä kaivon korkeusasemasta. Piirrä kaivonvalmistajan ohjeiden mukainen ympyrä keskelle kaivoa. Tarkista, että kaivon tiiviste on paikoillaan, ja asenna kaivoon kuuluva kiristysrengas paikoilleen.

Levitä kerros Superflex D2 Eristyslaastia kaivolaipan päälle kiristysrenkaaseen asti lattian eristämisen yhteydessä.

Tee toinen eristyskerros samaan tapaan, kun ensimmäinen kerros on kuivunut (olosuhteista riippuen noin 3 h).

Jos eristeen pintaan jää häiritseviä purseita, tasaa ne kevyesti pensselillä. Eristeen paksuuden tulee olla vähintään 2 mm. Suojaa valmis vedeneristys!

 

Kun eristys on kunnolla kuivunut (noin 4 h), kiinnitä laatat webervetonit RF Saneerauslaastilla.

Tarkista laatan riittävä tartunta irrottamalla laatta tuoreeltaan alustasta. Laatan tartuntapinnasta tulee vähintään 80 % olla laastin peitossa.

Saumaa laatoitus, kun kiinnityslaasti on kovettunut riittävästi (normaalisti 1–2 vrk). Käytä seinien saumaukseen weber classic grout ja lattioille weber rapid grout Saumalaastia.

 

 

Pesuajankohtaan vaikuttaa laattatyyppi ja olosuhteet. Aloita pesu, kun laastia ei enää tartu sormeen saumaa painetaessa. Muista puhdistaa sieni usein,  mutta vältä liiallista veden käyttöä.

Tiivistä laatoituksen liikuntasaumat sekä läpiviennit weber neutral tai special silikonilla.

 


Ratkaisu sisältää seuraavat Weberin tuotteet

Perusratkaisu

weberFast Vedeneristysjärjestelmä

weberFast Vedeneristysjärjestelmä on tarkoitettu kiviaineisten seinien ja lattioiden nopeaan vedeneristykseen.

webertec Superflex D2

Eristyslaasti