Weber Saint-Gobain - Official website of the company

weber multiglue

Laattojen kiinnityslaasti

weber multiglue
weber multiglue

Tuotteen edut

 • Helppo levittää
 • Erinomainen tartunta useimmille alustoille
 • Soveltuu kaikille laatoille
 • Sisä- ja ulkokäyttöön

Monikäyttöinen, joustava, vaalea laattojen kiinnityslaasti.

Tuotetiedot

Käyttökohteet

Keraamisten laattojen ja luonnonkivilaattojen kiinnitys sisä- ja ulkotiloissa laatoitukseen soveltuvilla kiviainesalustoilla.

Voidaan käyttää myös yksittäisten, irronneiden laattojen uudelleenkiinnitykseen sekä muihin laatoituskorjauksiin.

Soveltuvat laatat

 • Keraamiset laatat
 • Soveltuvat luonnonkivilaatat
 • Lasimosaiikit

Säilyvyysaika

n. 24 kk

Kovettumisaika

 • 24 h (saumattavissa)
 • 2 viikkoa (normaali käyttö)

Menekki

n. 3 kg/m²

Tuotehyväksynnät

 • CE
 • M1

Dokumentit

Ominaisuudet

Tuotekuvaus

Menekki n. 3 kg/m²
Vedentarve n. 1,5 l/5 kg (= n. 0,29 l/kg)
Käyttölämpötila Laatoitettaessa sekä 2 vrk laatoituksen jälkeen on alustan, laastin ja laattojen oltava yli +10 °C. Viileät olosuhteet hidastavat tuotteen lujuuskehitystä oleellisesti.
Käyttöaika 3 tuntia veden lisäyksestä
Avoin aika n. 20 min
Kovettumisaika: Normaali käyttö 2 viikkoa (T=23 °C, RH 50 %)
Sideaine Sementti
Tartuntalujuus 28 vrk > 1,0 N/mm² (EN 1348)
Ulkokäyttö Soveltuu pienille alueille, yksittäisten laattojen kiinnitykseen
Värisävy Vaalea
Säilyvyysaika n. 24 kk valmistuspäivämäärästä (avaamaton pakkaus, kuiva tila)
Pakkaus 5 kg:n pussi.
Tuotehyväksynnät CE, M1

 

Työohjeet

Käyttökohteet

Keraamisten laattojen ja luonnonkivilaattojen kiinnitys sisä- ja ulkotiloissa laatoitukseen soveltuvilla kiviainesalustoilla.

Voidaan käyttää myös yksittäisten, irronneiden laattojen uudelleenkiinnitykseen sekä muihin laatoituskorjauksiin.

Alusta

Laatoitettaessa sekä 2 vrk laatoituksen jälkeen on alustan, laastin ja laattojen lämpötilan oltava yli +10 °C. Laatoitettavien pintojen tulee olla puhtaat, kuivat, kiinteät ja pölyttömät. Yksittäisten laattojen alle jäävät pienet epätasaisuudet voidaan tasoittaa weber multiglue:lla ennen laatan asennusta. Laajemmat ja syvemmät epätasaisuudet tasoitetaan tarkoitukseen soveltuvilla webervetonit-tasoitteilla.

Sekoitus

Laastijauhe sekoitetaan puhtaaseen, juomakelpoiseen, korkeintaan +30 °C veteen. Sekoitus porakonevispilällä,  pienet määrät voidaan sekoittaa myös huolellisesti käsin (esim. lasta tai kauha). Laastia sekoitetaan kunnes koostumus on tasainen, n. 5 minuuttia. Laastia seisotetaan n. 10 min, jonka jälkeen sekoitetaan kevyesti uudelleen. Hengityssuojainta tulee käyttää sekoituksen aikana ja suojakäsineitä kaikissa työvaiheissa.

Työohjeet

Laatoittaminen:
Laasti levitetään alustalle painaen hammaslastan sileällä reunalla, jonka jälkeen laasti kammataan auki lastan hammastetulla reunalla. Laastia levitettäessä on huomioitava laastin ns. avoaika eli tarttuva aika. Veto, korkea lämpötila ja imevä alusta lyhentävät avoaikaa. Laatat painetaan laastipintaan niitä samalla liikauttaen. Laattojen asentoa voidaan korjata n. 10 min ajan. Tänä aikana laatoituksen pinta ja saumat tasataan ja laatat naputetaan kiinni. Laatoitustyö tehdään avosaumatyönä, ja seinäpinnoilla vaakasauman leveys säädetään haluttaessa saumanarulla. Suuria laattoja asennettaessa levitetään laastia isohampaisella lastalla jotta laastin riittävästä kerrospaksuudesta voidaan varmistua. Suurilla laatoilla laatoitettaessa on laastia levitettävä myös laatan tartuntapinnalle. Laasti ei saa nousta yli saumojen puolivälin. Hyvissä olosuhteissa laatoitus voidaan saumata aikaisintaan 24 h kuluttua. Olosuhteet, käytetty laatta sekä alustan imukyky vaikuttavat saumausajankohtaan oleellisesti. Työvälineet puhdistetaan vedellä heti käytön jälkeen.

Irronnutta yksittäistä laattaa kiinnitettäessä poistetaan kuivunut vanha laasti alustasta (ja laatasta) huolellisesti ennen uudelleenasennusta. Tuoretta laastia levitetään alustaan/laattaan ja asennetaan painamalla laattaa hetken alustaan.

Vastuuvapauslauseke

Tuotteen käyttöön liittyvät rajoitukset: katso tarkemmat tiedot Weberin suunnittelu- ja työohjeista sekä toimitusehdoista.

Tuotekoodit

Tuotekoodit

EAN-koodi Pakkauskoko Pakkausyksikkö Pakkausta/lava
6415910031558 5 kg Pussi 108

 

Videot