Weber Saint-Gobain - Official website of the company

Erittäin suurten laattojen kiinnitys

Ratkaisun edut

  • Varmuutta alustan liikkeille
  • Erinomainen tartunta alustaan

Yleisohje erittäin suurten klinkkerilaattojen kiinnittämiseksi betonilattialle

Tuotetiedot

Soveltuvat laatat

Klinkkerilaatat, joiden koko on 1 x 1 m….1 x 3m

Työohjeet

Käyttökohteet

Suurten laattojen, esim 1m x 3m, kiinnittäminen kuivissa sisätiloissa lattia- ja seinäpinnoille.

Alusta

Liikkumaton ja luja betoni, jonka kosteus arviointisyvyydellä on alle 90% RH (mittaustapa RT 14-10984). Alustan, ilman ja tuotteiden lämpötilan tulee työn aikana sekä vähintään 14 vrk sen jälkeen olla > +15°C. Viileät olosuhteet hidastavat lujuuskehitystä oleellisesti.

Työohjeet

Valmistelevat työt

Ennen työn aloittamista laatoitus ja laatoitustyö on suunniteltava varaamalla riittävästi tilaa laattojen käsittelyyn ja leikkaamiseen sekä käsittelyyn tarvittavat työkalut ja nostimet. Suuret laatat edellyttävät alustalta poikkeuksellisen hyvää tasaisuutta.

Alustan käsittely

Poista betonialustasta kaikki tartuntaa heikentävä aines ja imuroi alusta huolellisesti. Pohjusta alusta webervetonit MD 16 dispersiolla, joka on ohennettu vedellä 1 osa pohjustetta : 3 osaa vettä. Levitä pohjuste harjaamalla se alustaan. Pohjuste ei saa lammikoitua. Pohjusteen kuivuttua tasoita lattia webervetonit 3100 Hienotasoitteella. Tasoitteen kuivumisaika ennen laatoitusta on vähintään 1 vrk (T 23°C, RH50%). Mikäli tasoitustarve on suurempi kuin 10 mm, valitse työhön parhaiten soveltuva tasoite Weberin lattiatasoitevalikoimasta.

Laatoitus

Laatoitus tehdään avosaumatyönä vähintään 3 mm:n saumalla. Laatoitus jaetaan liikuntasaumoin max 25 m2 alueisiin, siten että sivun pituus on korkeintaan 6 m. Vaativilla alustoilla sekä voimakkaasti suorakaiteenmuotoisilla alueilla liikuntasaumaväliä tulee tihentää. Pohjusta tasoitettu alusta 1:3 ohennetulla webervetonit MD16 Dispersiolla harjaamalla se alustaan. Pohjusteen kuivahdettua sekoita weber flex fix ja levitä sitä alustalle isolla makkarakammalla, R10. Mikäli kiinnität erittäin suuria laattoja, kannattaa laastia levittää vain yhden laatan alueelle kerrallaan. Levitä laastia 6x6x6mm hammaslastalla myös laatan taustapintaan. Käännä laatta oikein päin ja nosta se täsmälleen oikeaan paikkaan. Huomaa, että laatan laskun jälkeen sen kääntäminen tai siirtäminen on lähes mahdotonta. Paina laatta kiinni koputtelemalla tai astelemalla sen päällä. Poista saumoista pursuava laasti tuoreena. Anna laatoituksen kovettua vähintään 24 tuntia ennen saumausta (T 23°C). Viileissä olosuhteissa odota vieläkin pidempään.

Saumaus

Saumaa laatoitus weber rapid grout Saumalaastilla ja täytä liikuntasaumat weber neutral silicone silikonilla. Julkisissa kohteissa tai kohteissa joissa myös saumauksen halutaan olevat täysin tiivis voidaan saumauksessa käyttää epoksiperustaista weberepox easy Epoksisaumaa.

Huom!

Laatoitettu lattia kestää kevyttä kävelyä 1 vrk kuluttua saumauksesta. Normaali käyttölujuus saavutetaan 14 vrk kuluessa (T 23°C).