Weber Saint-Gobain - Official website of the company

Liikkuvan tai heikon alustan laatoitus

Ratkaisun edut

  • Laatoitus uivana rakenteena sopii vaikeille laatoitusalustoille
  • Luotettava ja varmatoiminen ratkaisu

Laatoitus liikkuvan tai heikon alustan päälle.

Tuotetiedot

Käyttökohteet

Lattian laatoitus kohteissa, joissa laatoitus on kokonaan irroitettava alla olevasta rakenteesta. 

Soveltuvat laatat

Julkisiin tiloihin tarkoitetut lattialaatat

Työohjeet

Käyttökohteet

Lattian laatoitus kohteissa, joissa laatoitus on kokonaan irroitettava alla olevasta rakenteesta.

Alusta

Kutistuva betoni, pinnaltaan heikko kiviainesalusta sekä jäykät puu- ja levyrakenteet.

Työohjeet

Alustan esikäsittely

Alustan tulee olla kiinteä ja pölytön. Alusta imuroidaan ennen pohjustusta.

Lattian tasoituksen pohjustus

Alustalle levitetään weberfloor 4940 Erotuskangas tai vastaava suodatinkangas. Saumat limitetään 200 mm. Asenna weberfloor 4945 Lasikuituverkko (limitys vähintään 50 mm).

Lattian tasoitus

Erotuskankaan päälle pumpataan 25 mm webervetonit 120 RENO Saneeraus Plaano -laastia. Pumpattavan alueen suurin leveys on 6–8 m, pumpun tehosta ja tasoitepaksuudesta riippuen. Leveämmät alueet jaetaan väliaikaisilla listoilla. Pumppaus suoritetaan kaistoina siten, että uusi kaista pumpataan mahdollisimman nopeasti osittain edelliseen. Yhteenvalumista edesautetaan leveällä teräslastalla tai "hevostelemalla".

Lattialaattojen kiinnitys

Käytettävä hammaslasta valitaan laatan koon mukaan. weber flow fix Lattialaasti levitetään alustalle hammaslastan sileällä reunalla painaen, jonka jälkeen laasti kammataan auki lastan hammastetulla reunalla. Laastia levitetään vain niin suurelle alueelle, että laatat ehditään kiinnittää tuoreeseen laastiin. Veto, korkea lämpötila ja imevä alusta lyhentävät avoaikaa. Laatat painetaan laastipintaan niitä samalla liikauttaen. Laattojen asentoa voidaan korjata n. 10 minuutin ajan. Laatoitustyö tehdään avosaumatyönä. Laatan riittävä tartunta varmistetaan koelaatalla, joka irrotetaan tuoreeltaan alustasta. Irrotetun laatan tulee olla tartuntapinnaltaan kokonaan laastin peitossa. Laasti ei saa nousta yli saumojen puolivälin. Laatoitetulle lattialle saa astua aikaisintaan 24 tunnin kuluttua. Laatoitus saavuttaa täyden lujuuden 4 viikon kuluessa.

Lattialaatoituksen saumaus

Saumojen tulee olla puhtaat eikä kiinnityslaasti saa nousta yli sauman puolivälin. Puhdistuksen helpottamiseksi on lasittamattomat laatat kostutettava kostealla sienellä ennen saumausta. weber rapid grout Saumalaasti levitetään kumilastalla vinosti yli saumojen, painaen saumat voimakkaasti täyteen. Laattojen pintaan jäänyt ylimääräinen saumauslaasti poistetaan. Lämpötilasta ja kosteudesta riippuen saumojen annetaan kuivua 15–30 min, jonka jälkeen laatoitus puhdistetaan kostealla sienellä. Saumat tasataan esim. pyöreäpäisellä puutikulla ja puhdistus uusitaan. Puhdistusvettä on käytettävä mahdollisimman vähän ja vesi on aina poistettava huolella saumoista, koska kuivuessaan saumaan se voi muuttaa sauman väriä. Kun kosteus on haihtunut laattojen pinnalta suoritetaan laattapinnan ja saumojen loppupuhdistus kuivaa puuvillariepua tai trasselia käyttäen. Saumat on pidettävä kosteina vähintään 1 vrk. Kuivissa olosuhteissa jälkikostutusta on jatkettava pidempään.

Tiivistys ja viimeistely

Nurkkasaumat sekä mahdolliset liikuntasaumat tiivistetään weber neutral/special silicone Silikonilla.

Käytännön neuvoja

Kohteissa, joissa laatoitukselta edellytetään suurta kulutuskestävyyttä tai tiiviyttä, käytetään saumauksessa weberepox Easy Epoksisaumalaastia.