Weber Saint-Gobain - Official website of the company

Uima-altaiden ja allastasojen vedeneristys ja laatoitus

Ratkaisun edut

  • Tiivis ja joustava ratkaisu
  • Suojaa betonirakenteita kosteudelta

Vedeneristys ja laatoitus uimahalleissa, kylpylöissä ja näitä vastaavissa tiloissa, joissa laatoitukseen kohdistuu jatkuvan vesirasituksen lisäksi kemiallista rasitusta ja joissa on suuret hygieniavaatimukset.

Tuotetiedot

Käyttökohteet

Uima-altaat sisällä ja ulkona, uimahallien ja kylpylöiden pesutilat

Soveltuvat laatat

Uimahalleihin ja -altaisiin tarkoitetut laatat

Dokumentit

Työohjeet

Käyttökohteet

Uima-altaat sisällä ja ulkona, uimahallien ja kylpylöiden pesutilat

Alusta

Vesitiivis betoni

Työohjeet

Alustan käsittely

Alusta esikäsitellään huolellisesti pohjusteen tartunnan varmistamiseksi. Betonipintojen tulee olla kiinteät, puhtaat ja kuivat. Pöly, rasva, öljy, sementtiliima, irtonainen materiaali ja muut epäpuhtaudet poistetaan esim. timanttihiomalla, jyrsimällä, hiekkapuhaltamalla tai sinkopuhaltamalla. Kiviaineisten pintojen vetolujuuden tulee olla vähintään 1,5 N/mm² ja puristuslujuuden 25 N/mm².

Pohjustus

weberfloor 4712 Epoksipohjusteseos kaadetaan lattialle ja levitetään tasaisesti mohair-telalla niin että pinta kyllästyy. Tarvittaessa käsittely uusitaan huokosettoman pinnan aikaansaamiseksi.

Vedeneristys

webertec 827 levitetään tahmealle pohjustepinnalle. Laasti levitetään hammastetulla lastalla ja tasataan lastan sileällä reunalla. Ensimmäisen kerroksen paksuuden tulee olla noin 1,5 mm ja toisen kerroksen noin 0,5 mm. Kaksi levityskertaa varmistaa täydellisen vesitiiveyden. Toinen kerros vedeneristettä voidaan levittää aikaisintaan 24 h ja viimeistään 3 vrk ensimmäisestä levityksestä. Levitä toisen levityskerran tuoreeseen pintaan kuivaa hiekkaa (esimerkiksi Puhallus- ja saumaushiekka  0,1...0,6 mm), jotta kiinnityslaastin tartunnasta voidaan varmistua. Ylimääräinen hiekka imuroidaan pois eristeen kuivuttua ennen laatoituksen aloittamista. Mikäli kiinnityslaastina käytetään weberxerm 847 Epoksikiinnityslaastia ja laatoitustyö tehdään 5 vrk kuluessa, ei hiekkaa tarvita.

Laatoitus

Laatat kiinnitetään weber rock fix Kiinnityslastilla. 

Saumaus

Saumojen tulee olla puhtaat eikä kiinnityslaasti saa nousta yli sauman puolivälin. weberepox easy  Epoksisaumalaasti levitetään saumauskumilla vinosti yli saumojen tai puristimella. Laattojen pintaan jäänyt liika saumalaasti poistetaan välittömästi. Pesua voidaan helpottaa pirskottamalla laatoituksen päälle hivenen vettä välittömästi saumauksen jälkeen. Laattojen pinnoille jäänyt saumalaasti emulsoidaan pirskottamalla laatoituksen pinnalle hivenen vettä ja hankaamalla laatoitusta kostealla sienellä pyörivin liikkein. Lämpötilasta ja kosteudesta riippuen saumojen annetaan kuivua korkeintaan 10 min, jonka jälkeen laatoitus puhdistetaan. On tärkeää että kaikki laatoille jäänyt laasti poistetaan pian saumauksen jälkeen. Työvälineet puhdistetaan vedellä välittömästi käytön jälkeen. Kovettunut laasti voidaan poistaa vain mekaanisesti (4 h).

Viimeistely

Nurkkasaumat sekä mahdolliset liikuntasaumat pohjustetaan weberfug 884 Silikonin pohjusteella, minkä jälkeen ne tiivistetään weberfug 880 Silikonilla.

 

Käytännön neuvoja

Altaan täyttö aloitetaan asteittain aikaisintaan 7 vrk viimeisen työvaiheen jälkeen.

Vaihtoehtoiset tuotteet

Vedeneristys: Superflex D2 Eristyslaasti