Weber Saint-Gobain - Official website of the company

1. Maton tai parketin alusta tasaiseksi Hienotasoitteella

Kun betonialustalle tarvitaan vain ohut viimeistelytasoitus ennen lattiapäällysteen asentamista, weber.vetonit 3100 Hienotasoite on työstettävyysominaisuuksiltaan ainutlaatuisen helposti levitettävä ja nopeasti kuivuva lattiatasoite. Sillä saadaan vähällä vaivalla tasainen pinta esimerkiksi parketin, laminaatin tai muovimaton asentamiseen. Hienotasoite sopii myös kosteiden tilojen viimeistelytasoituksiin.

Hienotasoite on Weberin eniten myyty käsilattiatasoite.

”Tasoitteiden käyttö on pitkällä aikavälillä kasvanut, koska niiden ansiosta pinnoitteiden asennustyö nopeutuu, ongelmat ja reklamaatiot vähenevät ja valmiin lattiapinnan laatu paranee”, tuotepäällikkö Christoffer Mannström Weberiltä sanoo.

”Muovimattojen ja liimattavien parkettien asentajat käyttävät yleisesti Hienotasoitetta, mutta se sopii kaikenlaisiin viimeistelytasoituksiin sisätiloissa silloin kun tasoitustarve on 0–10 mm. Hienotasoite on erittäin helposti leviävä, työstettävä ja yhteen sulautuva ja sillä saadaan todella hyvä tasainen pinta myös liimattaville päällysteille. Lattiapäällyste voidaan asentaa jo vuorokauden kuluttua, jos alusta on muuten riittävän kuiva”, Mannström toteaa.

Muovimatto vaatii hyvin tasaisen asennusalustan

Hienotasoitetta käytetään paljon esimerkiksi toimistoissa ja julkisissa rakennuksissa, kuten kouluissa ja sairaaloissa. Niihin asennetaan usein muovimattoja tai muita lattiapäällysteitä, jotka vaativat hyvin tasaisen asennusalustan.

Hienotasoite on kätevä myös esimerkiksi märkätiloissa, kun kallistusvalujen jälkeen todetaan että pinta vaatii vielä viimeistelytasoituksen. Sileämpi pinta tuo säästöjä montaa kautta. Se pienentää vedeneristeen menekkiä sekä helpottaa ja nopeuttaa laatoituksen asentamista ja viimeistelyä. Lopullisesta pinnasta saadaan helpommin suora ja korkeatasoinen, kun alla olevat pinnat tasoitetaan.

Tasoite voidaan levittää käsin tai pumpata käyttäen Weberin hyväksymiä automaattisekoittimia ja pumppuja.

Dispersio parantaa tartuntaa ja leviävyyttä

Ennen tasoittamista alusta käsitellään weber.vetonit MD 16 Dispersiolla. Se parantaa tasoitteen tarttuvuutta alustaan, sitoo pölyä ja parantaa leviävyyttä sekä pidentää hieman työaikaa ja estää ilmakuplien syntymisen. Dispersiota ei käytetä silloin, kun tasoitteella tehdään kelluvan lattian pintalaatta esimerkiksi lämmön- tai ääneneristeen päälle.

Dispersioon ei saa jäädä lammikoita. Sen tarkoitus on imeytyä alustan huokosiin ja muodostaa ohut kerros, joka estää laastissa olevan veden imeytymisen alustaan liian nopeasti.


Matala-alkalinen tasoite suojaa sisäilmaongelmilta

Kaikki Weberin tasoitteet ovat matala-alkalisia ja niiden pH on alle 11. Tutkimusten mukaan vähintään viiden mm:n kerros matala-alkalista tasoitetta suojaa lattianpinnoitteita ja liimoja tehokkaasti betonin alkalisen kosteuden aiheuttamilta reaktioilta ja haitallisilta sisäilmapäästöiltä, kun varmistetaan että betonin suhteellinen kosteus on alle 90 prosenttia. Weberin tasoitteiden antama suoja on pitkäaikainen ja voit varmistua siitä, että tiloja on terveellistä ja turvallista käyttää.

Weber on kehittänyt jatkuvasti tasoitteidensa ympäristöominaisuuksia. Alhaisen hiilijalanjälkensä ansiosta ne edustavat ympäristöominaisuuksiltaan maailman kärkeä.