Weber Saint-Gobain - Official website of the company

3. Tekniseen tilaan kestävä lattia Oikaisutasoitteella

Autotallissa, pannuhuoneessa ja muissa teknisissä tiloissa lattian on kestettävä kovaa käyttöä. Kuituvahvisteinen weber.vetonit 3300 Oikaisutasoite sopii lähes kaikenlaisille alustoille ja se muodostaa kestävän alustan lähes mille tahansa lattianpinnoitteelle. Oikaisutasoite voidaan myös maalata.

Autotallissa ja teknisissä tiloissa lattiaan kohdistuu kovempia rasituksia kuin tavallisissa asuinhuoneissa.

”Silloin kun lattiaan ei tarvitse tehdä kaatoja ja tarvitaan ohut mutta luja tasoitekerros, kuituvahvisteinen weber.vetonit 3300 Oikaisutasoite sopii lähes kaikenlaisille alustoille ja lattianpinnoitteille”, tuotepäällikkö Christoffer Mannström Weberiltä sanoo.

Kestävä lattiapinta myös epoksimaalilla

Uudistetun Oikaisutasoitteen suositeltava kerrospaksuus on 5–30 mm. Vahvistuksena voidaan käyttää myös lasikuituverkkoa. Tasoite on helppo levittää ja työstää ja se kuivuu erittäin nopeasti. Lattiapäällyste voidaan asentaa jo vuorokauden kuluttua, kun kerrospaksuus on alle 20 mm. Tasoite voidaan levittää käsin tai pumpata käyttäen Weberin hyväksymiä automaattisekoittimia ja pumppuja.

”Tämä on ainoa tuote Weberin käsilattiatasoitteiden valikoimassa, joka voidaan myös maalata vesiohenteisella liuotteettomalla epoksimaalilla. Maalaukseen käytetään Weberin omaa weber.floor 4736 Epoksipinnoitetta, jonka pohjusteeksi levitetään weber.floor 4712 Tiivistysepoksi”, Mannström sanoo.

Dispersio parantaa tartuntaa ja leviävyyttä

Ennen tasoittamista alusta käsitellään weber.vetonit MD 16 Dispersiolla. Se parantaa tasoitteen tarttuvuutta alustaan, sitoo pölyä ja parantaa leviävyyttä sekä pidentää hieman työaikaa ja estää ilmakuplien syntymisen. Dispersiota ei käytetä silloin, kun tasoitteella tehdään kelluvan lattian pintalaatta esimerkiksi lämmön- tai ääneneristeen päälle.

Dispersioon ei saa jäädä lammikoita. Sen tarkoitus on imeytyä alustan huokosiin ja muodostaa ohut kerros, joka estää laastissa olevan veden imeytymisen alustaan liian nopeasti.


Matala-alkalinen tasoite suojaa sisäilmaongelmilta

Kaikki Weberin tasoitteet ovat matala-alkalisia ja niiden pH on alle 11. Tutkimusten mukaan vähintään viiden mm:n kerros matala-alkalista tasoitetta suojaa lattianpinnoitteita ja liimoja tehokkaasti betonin alkalisen kosteuden aiheuttamilta reaktioilta ja haitallisilta sisäilmapäästöiltä, kun varmistetaan että betonin suhteellinen kosteus on alle 90 prosenttia. Weberin tasoitteiden antama suoja on pitkäaikainen ja voit varmistua siitä, että tiloja on terveellistä ja turvallista käyttää.

Weber on kehittänyt jatkuvasti tasoitteidensa ympäristöominaisuuksia. Alhaisen hiilijalanjälkensä ansiosta ne edustavat ympäristöominaisuuksiltaan maailman kärkeä.