Weber Saint-Gobain - Official website of the company

4. Kylpyhuoneen kallistusvalut ja lämpölattiat sujuvasti Lämpölattiamassalla

Silloin kun märkätiloihin tehdään kallistusvaluja ja asennetaan lattialämmitys, weber.vetonit 5400 Lämpölattiamassalla työ sujuu helposti ja lattia voidaan pinnoittaa jo 1–3 vuorokauden kuluttua tasoitteen levittämisestä. Kuituvahvisteinen tasoite kestää erinomaisesti lattialämmityksen aiheuttamat lämpötilanvaihtelut.

Kylpyhuoneiden lisäksi lattialämmitys on yleistynyt esimerkiksi wc-tiloissa, kodinhoitohuoneissa ja muissa märkä- tai kosteissa tiloissa. Lattialämmityksen ansiosta keraaminen laatta tai muu lattianpinnoite tuntuu jalalle miellyttävän lämpimältä.

Lattialämmitys nopeuttaa myös huomattavasti lattian ja samalla koko tilan kuivumista esimerkiksi suihkun jälkeen pienentäen kosteusvaurioiden riskiä. Tällöin myös sisäilman laatu säilyy varmemmin hyvänä ja koti terveellisenä asua.

”Lattialämmitys aiheuttaa aina lattiaan lämpöliikkeitä. Kuituvahvisteinen Lämpölattiamassa kestää hyvin lämpötilan muutosten aiheuttamia voimia. Etenkin sähköllä toimiva lattialämmitys kytkeytyy vuorotellen päälle tai pois, ja tällöin lämpöliikkeiden aiheuttamat voimat ovat suuria”, tuotepäällikkö Christoffer Mannström Weberiltä sanoo.

Monikäyttöinen tasoite eri tilojen lämpölattioihin

”Lämpölattiamassa soveltuu märkätilojen ja linjasaneerausten lisäksi hyvin esimerkiksi kodinhoitohuoneiden lattioihin silloin kun niissä on lattialämmitys”, Mannström sanoo.

Lämpölattiamassa käytettäessä ei tarvitse odottaa viikkokausia lattian kuivumista, vaan vedeneristys ja pinnoittaminen voidaan tehdä alle 20 mm:n tasoitepaksuudella jo vuorokauden kuluttua silloin kun kuivumisolosuhteet ovat normaalit. Paksumpien kerrosten kuivumisaika on noin kolme vuorokautta. Tasoite on kävelykelpoinen jo kahden tunnin kuluttua.

Tasoite voidaan levittää käsin tai pumpata käyttäen Weberin hyväksymiä automaattisekoittimia ja pumppuja.

Mukavuus- ja lämpölattiat helposti ja nopeasti

Lattialämmityksen ohella etenkin sähkölämmitteisten mukavuuslämpölattioiden käyttö on kasvanut. Mukavuuslämpölattiaa ei käytetä tilan lämmittämiseen, vaan pitämään lattian lämpötila miellyttävänä jaloille niin, ettei esimerkiksi keraaminen laatta tunnu kylmältä jalkaan.

Mannström kertoo, että urakoitsijat ja muut asiakkaat ovat kehuneet Lämpölattiamassan hyvää työstettävyyttä, jonka ansiosta lattiakaivoihin johtavat kaadot on helppo tehdä.

Lämpölattiamassa on suositeltavin valinta vesikiertoisten ja sähkölämmitteisten lämpölattioiden ja niiden kallistusvalujen tekoon silloin kun kerrospaksuus on 5–100 mm.

Dispersio parantaa tartuntaa ja leviävyyttä

Ennen tasoittamista alusta käsitellään weber.vetonit MD 16 Dispersiolla. Se parantaa tasoitteen tarttuvuutta alustaan, sitoo pölyä ja parantaa leviävyyttä sekä pidentää hieman työaikaa ja estää ilmakuplien syntymisen. Dispersiota ei käytetä silloin, kun tasoitteella tehdään kelluvan lattian pintalaatta esimerkiksi lämmön- tai ääneneristeen päälle.

Dispersioon ei saa jäädä lammikoita. Sen tarkoitus on imeytyä alustan huokosiin ja muodostaa ohut kerros, joka estää laastissa olevan veden imeytymisen alustaan liian nopeasti.


Matala-alkalinen tasoite suojaa sisäilmaongelmilta

Kaikki Weberin tasoitteet ovat matala-alkalisia ja niiden pH on alle 11. Tutkimusten mukaan vähintään viiden mm:n kerros matala-alkalista tasoitetta suojaa lattianpinnoitteita ja liimoja tehokkaasti betonin alkalisen kosteuden aiheuttamilta reaktioilta ja haitallisilta sisäilmapäästöiltä, kun varmistetaan että betonin suhteellinen kosteus on alle 90 prosenttia. Weberin tasoitteiden antama suoja on pitkäaikainen ja voit varmistua siitä, että tiloja on terveellistä ja turvallista käyttää.

Weber on kehittänyt jatkuvasti tasoitteidensa ympäristöominaisuuksia. Alhaisen hiilijalanjälkensä ansiosta ne edustavat ympäristöominaisuuksiltaan maailman kärkeä.