Weber Saint-Gobain - Official website of the company

Oikaisut ja kallistukset

Tarve


Ratkaisu

Paksut valut (10–250 mm) tehdään weber.vetonit 6000 Pikamassalla tai 8000 Linjasaneerausmassalla. Nopean kuivumisensa ansiosta tuote soveltuu erinomaisesti lattiaremontteihin ja märkätilojen paksujenkin kaatojen tekoon. Valuun voi asentaa saneerauskaapelit tai vesikiertoisen lattialämmitysjärjestelmän. Lattiamassaa voidaan käyttää myös uivissa, raudoitetuissa rakenteissa.

Lattian reuna-alueiden korko suositellaan mitattavaksi ennen lattiamassan levitystä, mikä helpottaa levitystyötä. Lattiamassa on kävelykelpoinen ja ylitasoitetaan 3 tunnin kuluttua valusta (+20 °C, 50 % RH). Alustan suuri kosteuspitoisuus ja huonot kuivumisolosuhteet pidentävät kuivumisaikaa. Pinta ylitasoitetaan aina ennen vedeneristystä esim. 3100 Hienotasoitteella (6000 Pikamassa)

Normaalin kallistusvalun (5–50 mm) tekoon soveltuvat esimerkiksi weber.vetonit 5000 Pikamassa5400 Lämpölattiamassa (5-100 mm) tai 8000 Linjasaneerausmassa. Lattiakaivon kohdalla  tasoitteen paksuuden tulee olla vähintään 5 mm. Kallistusvalu pintatasoitetaan tarvittaessa ennen vedeneristystä. Lattiakaivo peitetään suojakannella ennen valutyötä.

Kallistusvaluun voidaan asentaa vesikiertoinen tai sähkölämmitteinen lattialämpö. Pohjalaatta imuroidaan ja pohjustetaan MD16 Dispersiolla. Pohjusteen tulee kuivua tahmeaksi. Lattialämmitysputket ja -kaapelit kiinnitetään valmistajan ohjeiden mukaisesti. Varmistetaan, että kaapeleiden/ putkien päälle tulee valmistajan ohjeiden mukainen tasoitekerros ja että tasoite on tiivistettynä hyvin putken/kaapelin ympärille. Huom. Lattialämmitys asennetaan aina vedeneristeen alapuolelle.

Betoni- ja tasoitelattioiden viimeistelytasoitukseen soveltuu esimerkiksi weber.vetonit 3100 Oikaisutasoite (vedeneristettävissä seuraavana päivänä). Pienialaisissa paikkauksissa alustaa ei tarvitse pohjustaa.