Weber Saint-Gobain - Official website of the company

webervetonit 3100

Hienotasoite

webervetonit 3100
webervetonit 3100

Tuotteen edut

 • Erinomainen pinta liimattaville päällysteille
 • Erittäin helposti leviävä ja työstettävä
 • Suojaa päällysteitä betonialustan alkaliselta kosteudelta
 • Päällystettävissä 1 vrk jälkeen

Nopeasti kovettuva ja kuivuva, sementtipohjainen betonialustojen lattiatasoite. Voidaan levittää käsin tai pumpata. Kerrospaksuus 0-10 mm, pumpattaessa 2-10 mm.

Tuotetiedot

Käyttökohteet

Sisätilojen lattioiden viimeistelytasoitus ennen päällysteen asennusta asunnoissa, konttoreissa ja julkisissa rakennuksissa.

Soveltuvat pinnoitteet

 • Keraaminen- yms. kivilaatta
 • Muovi- tai tekstiilimatto
 • Vinyylilaatta
 • Korkki
 • Lautaparketti

(esim.)

Säilyvyysaika

n. 12 kk

Kovettumisaika

 • 2-4 h (kävelykelpoisuus)
 • 24 h (päällystyskelpoisuus)

Menekki

n. 1,5 kg/m²/1 mm:n kerrospaksuus

Suositeltava kerrospaksuus

 • 0-10 mm,
 • 2-10 mm (pumpattaessa)

Tuotehyväksynnät

 • CE
 • M1
 • EC1+

Dokumentit

Ominaisuudet

Tuotekuvaus

Menekki n. 1,5 kg/m²/1 mm:n kerros
Suositeltava kerrospaksuus 0-10 mm (pumpattaessa 2-10 mm)
Vedentarve 5,2 l/20 kg (26 % kuivapainosta)
Käyttölämpötila +10...+25 °C. Optimi +15...+20 °C.
Kovettumisaika: Kävelykelpoisuus 2-4 h (+23 °C, 50 % RH)
Kovettumisaika: Päällystekelpoisuus 24 h (+23 °C, 50 % RH)
Sideaine Erikoissementtiseos
Täyteaine Luonnonhiekka ja kalkkikivijauhe, raekoko < 0,3 mm
Lisäaine Tartuntaa ja leviävyyttä parantavia aineita. Kaseiiniton.
Tasoitepinnan vetolujuus 28 vrk ≥ 1,5 N/mm²
Puristuslujuusluokka C 30 (EN 13813)
Puristuslujuus 28 vrk ≥ 30 N/mm² (+23 °C, 50 % RH)
Taivutusvetolujuusluokka F 7 (EN 13813)
Taivutusvetolujuus 28 vrk > 7 MPa (+23 °C, 50 % RH)
Kutistuma 28 vrk < 0,3 mm/m (+23 °C, 50 % RH)
Palokäyttäytyminen A2FL-s1 (EN 13501-1)
Pyörivän tuolin pyörän kestävyys, kun tasoite on päällystetty lattianpäällysteellä (RWFC) RWFC 350. Voidaan käyttää konttoreissa. (EN 13813)
Kestävyys Vedenkestävä
pH (kovettunut materiaali) 10,5-11. Matala-alkalinen.
Värisävy Harmaa
Säilyvyysaika n. 12 kk valmistuspäivämäärästä (avaamaton pakkaus, kuiva tila)
Pakkaus 20 kg:n säkki
Tuotehyväksynnät CE, M1, EC1+

 

Työohjeet

Käyttökohteet

Sisätilojen lattioiden viimeistelytasoitus ennen päällysteen asennusta asunnoissa, konttoreissa ja julkisissa rakennuksissa.

Alusta

Soveltuvia alustoja ovat sementtipohjaiset alustat, joiden vetolujuus on oltava > 0,5 MPa. Alustan käsittelystä on olemassa erilliset ohjeet, ks. weber MD 16 Dispersion tuotekortti.

Sekoitus

Säkillinen (20 kg) jauhetta sekoitetaan 5,2 litraan puhdasta vettä (26 % laastin kuivapainosta). Veden lämpötila voi olla korkeintaan +35 °C. Sekoitus suoritetaan voimakkaan porakoneen vispilällä n. 2 min ajan. Pumpattaessa 3100 Hienotasoite sekoitetaan Weberin hyväksymällä automaattisekoittimella puhtaaseen veteen. Tasoitteen leviävyys tarkistetaan ennen pumppauksen aloittamista ja pumppauksen aikana (lisäohjeita Weberiltä). Käyttöaika on normaaliolosuhteissa n. 15 min veden lisäyksestä. Massan lämpötilan tulee olla vähintään +10 °C. Kylmissä olosuhteissa käytetään lämmintä vettä (maks. +35 °C). Liika vesi aiheuttaa erottumista ja heikentää tasoitepinnan lujuutta, minkä vuoksi veden yliannostusta ei saa tapahtua.

Työohjeet

Rakennuksessa on oltava vesikatto sekä ikkuna- ja oviaukot suljettuina. Alustan ja ilman lämpötilan tulee tasoitetyön aikana ja viikon ajan sen jälkeen olla välillä +10...+25 °C. Lattiapinnalle syntyvää vetoa on vältettävä tasoituksen aikana ja 1 vrk ajan sen jälkeen. Alustan suhteellisen kosteuden tulee olla < 90 %. Tasoite levitetään teräslastalla tai hammastetulla lastalla. Levitystä jatketaan taukoamatta, kunnes koko tasoitettava alue on tehty. Pumpattaessa pumpattavan alueen suurin leveys on 10-12 m. Leveämmät alueet jaetaan väliaikaisilla listoilla. Työvälineet puhdistetaan vedellä heti käytön jälkeen. Kovettunut tasoite poistetaan työvälineistä mekaanisesti.

Kuivumisaika:
Tasoite on kävelykelpoinen 2-4 tunnin kuluttua huoneen lämpötilan ollessa +23 °C. Pinta voidaan tarvittaessa hioa 4-6 tunnin kuluttua tasoituksesta. Lattia voidaan päällystää n. 24 tunnin kuluttua tasoituksesta, kun kuivumisolosuhteet ovat normaalit (+23 °C, 50 % RH). Alustan suuri kosteuspitoisuus ja huonot kuivumisolosuhteet pidentävät kuivumisaikaa. Lattiapäällysteen asennuksessa tulee noudattaa RYL:n ja pinnoitevalmistajan edellyttämiä pohjan kosteuden ohjearvoja.

Liikuntasaumat:
Alustan rakenteellisten liikuntasaumojen kohdalla tasoitekerros katkaistaan esim. kulmahiomakoneella heti kun tasoitepinta on kävelykelpoinen. Saumat täytetään elastisella sauma-aineella.

Pinnoitus

Tasoitettu alusta voidaan pinnoittaa mm. keraamisilla yms. kivilaatoilla, muovi- tai tekstiilimatoilla, vinyylilaatoilla, korkilla tai lautaparketilla. Alkalisuoja saavutetaan vähintään 5 mm tasoitekerroksella. Alustaan liimattavien parkettien alle asennetaan alusvaneri puun kosteuselämisen aiheuttamien jännitysten vuoksi ja niiden liimauksessa käytetään joustavia MS polymeeriliimoja parkettivalmistajan ohjeiden mukaisesti.

Tuotekoodit

Tuotekoodit

EAN-koodi Pakkauskoko Pakkausyksikkö Pakkausta/lava
6415910032159 20 kg Säkki 48

 

Videot