Weber Saint-Gobain - Official website of the company

Betonilattioiden saneeraus käsityönä

Ratkaisun edut

  • Päällystettävissä 1 vrk:n jälkeen
  • Suojaa mattoliimoja ja päällysteitä saippuoitumiselta (Terveellisen sisäilman edellytys)

Ratkaisuun liittyvät tuotteet

  1. weber MD 16
  2. webervetonit 3300
  3. weberfloor 4945

Betonilattioiden saneeraus käsityönä

Tuotetiedot

Käyttökohteet

Vanhan betonilattian tai sementtipohjaisella tasoitteella tasoitetun lattian saneeraus.

Palonkestävyys

Palamaton

Värivaihtoehdot

Harmaa

Suositeltava kerrospaksuus

<10 mm

Päällystyskelpoisuus

n. 1 vrk

Työohjeet

Käyttökohteet

Vanhan betonilattian tai sementtipohjaisella tasoitteella tasoitetun lattian saneeraus.

Alusta

Kantava betonirakenne tai sementtipohjainen tasoite

Työohjeet

Alustan käsittely

Hio tai poista kaikki ainekerrokset, jotka voivat heikentää tasoitteen tartuntaa (vanhat päällystemateriaalit, sementtiliima, rasva, liima jne.) Asenna mahdollisesti tarvittavat topparit ja tiivistä mahdolliset vuodot ennen pumppausta. Jos seinät ovat imukykyiset (kipsilaasti tai -levyt), suosittelemme suojaamaan ne kosteudelta ja lialta käyttämällä seinillä weber.floor 4960 Reunanauhoja. Tiivistä reunanauhojen liittymä lattianrajassa PU-vaahdolla tai akryylimassalla. Jos läpiviennit ovat ennestään irti alustasta/välipohjasta, ne tulee erottaa myös tulevasta uudesta tasoitteesta. Käytä Reunanauhoja ja tiivistä hyvin, ettei tuore tasoite valu nauhojen alle.

Pohjustus

Levitä laimennettu weber.vetonit MD16 Dispersio pehmeällä harjalla. Vältä lätäköiden muodostumista. Voimakkaasti imevällä alustalla primeri levitetään kahteen kertaan, 1:3 + 1:3. Anna dispersion kuivua läpinäkyväksi kalvoksi ennen seuraavaa käsittelyä (2-4 tuntia, enintään 48 tuntia). Lattiaan voidaan halutessa asentaa sähkökäyttöinen mukavuuslämmitys. Asenna tarvittaessa weber.floor 4945 Lasikuituverkko (limitys vähintään 50 mm).

Tasoitteen levitys

Levitä weber.vetonit 3300 Remonttitasoite pumppaamalla tai käsin. Sekoitusohjeet ja työolosuhteet löytyvät tasoitteen tuotekortista.

Lattianpäällystys

Alustan ollessa kuiva lattiapäällyste voidaan yleensä asentaa vuorokauden kuluttua lämpötilan ollessa +20 °C ja ilman suhteellisen kosteuden RH 50 %.

Käytännön neuvoja

Mikäli lattiaan on asennettu lattialämmitys, vältä lattian pintakerrokseen kohdistuvaa voimakasta lämpölaajenemista antamalla tasoitteen kovettua ainakin 2 viikkoa ennen lattialämmityksen kytkemistä. Jos mahdollista, kytke lämmitys vasta kun lattiapäällyste on asennettu.