Weber Saint-Gobain - Official website of the company

Betonilattioiden saneeraus pumppaamalla

Ratkaisun edut

  • Nopea asennus, jopa 1000 m² päivässä
  • Nopea pinnoitus
  • Suojaa mattoliimoja ja päällysteitä saippuoitumiselta (Terveellisen sisäilman edellytys)
  • Matala-alkalinen (pH alle 11)
  • Suora lattianpinta
  • Pitkäaikainen 30 vuoden kokemus

Ratkaisuun liittyvät tuotteet

  1. weber MD 16
  2. webervetonit 120 reno
  3. weberfloor 4945

Tuotetiedot

Käyttökohteet

Vanhan betonilattian tai sementtipohjaisella tasoitteella tasoitetun lattian saneeraus.

Palonkestävyys

Palamaton

Värivaihtoehdot

Harmaa

Suositeltava kerrospaksuus

10-50 mm

Päällystyskelpoisuus

n. 1-3 viikkoa

Työohjeet

Käyttökohteet

Vanhan betonilattian tai sementtipohjaisella tasoitteella tasoitetun lattian saneeraus.

Alusta

Kantava betonirakenne tai sementtipohjainen tasoite

Työohjeet

Alustan käsittely

Hio tai poista kaikki ainekerrokset, jotka voivat heikentää tasoitteen tartuntaa (vanhat päällystemateriaalit, sementtiliima, rasva, liima jne.) Asenna mahdollisesti tarvittavat topparit ja tiivistä mahdolliset vuotokohdat (aukot ja reiät) ennen pumppausta. Jos seinät ovat imukykyiset (kipsilaasti tai -levyt), suosittelemme suojaamaan ne kosteudelta ja lialta käyttämällä seinillä weber.floor 4960 Reunanauhoja. Tiivistä Reunanauhojen liittymä lattianrajassa PU-vaahdolla tai akryylimassalla. Jos läpiviennit ovat ennestään irti alustasta tai välipohjasta, ne tulee erottaa myös tulevasta uudesta tasoitteesta. Käytä Reunanauhoja ja tiivistä hyvin, ettei tuore tasoite valu nauhojen alle. 

Pohjustus

Levitä laimennettu weber.vetonit MD 16 Dispersio pehmeällä harjalla. Vältä lätäköiden muodostumista. Voimakkaasti imevällä alustalla primeri levitetään kahteen kertaan, 1:3 + 1:3. Anna dispersion kuivua läpinäkyväksi kalvoksi ennen seuraavaa käsittelyä (2-4 tuntia, enintään 48 tuntia). Lattiaan voidaan halutessa asentaa sähkö- tai vesikiertoinen mukavuuslämmitys. Asenna tarvittaessa weber.floor 4945 Lasikuituverkko (limitys vähintään 50 mm). 

Tasoitteen levitys

Levitä weber.vetonit 120 RENO Saneeraus Plaano pumppaamalla. Sekoitusohjeet ja työolosuhteet löytyvät tasoitteen tuotekortista.

Lattianpäällystys

Alustan ollessa kuiva lattiapäällyste voidaan yleensä asentaa 1-3 vuorokauden kuluttua lämpötilan ollessa +20 °C ja ilman suhteellisen kosteuden RH 50 %. Lisätietoja saa tasoitteiden tuotekorteista ja lattiapäällystemateriaalien valmistajalta.

Käytännön neuvoja

Mikäli lattiaan on asennettu lattialämmitys, vältä lattian pintakerrokseen kohdistuvaa voimakasta lämpölaajenemista antamalla tasoitteen kovettua ainakin 2 viikkoa ennen lattialämmityksen kytkemistä. Jos mahdollista, kytke lämmitys vasta kun lattiapäällyste on asennettu.