Weber Saint-Gobain - Official website of the company

Puurakenteisen lattian saneeraus

Ratkaisun edut

  • Päällystettävissä 24 tunnin kuluttua (weber.vetonit 3300)
  • Hyvä halkeamien sietokyky
  • Suojaa mattoliimoja ja päällysteitä saippuoitumiselta (Terveellisen sisäilman edellytys)
  • Matala-alkalinen (pH alle 11)
  • Hyväksynnät M1, EC1

Ratkaisuun liittyvät tuotteet

  1. weber MD 16
  2. weberfloor 4945
  3. webervetonit 3300

Tuotetiedot

Käyttökohteet

Vanhan puulattian saneeraus tasoittamalla suoraan vanhan puupinnan päälle.

Palonkestävyys

Palamaton

Värivaihtoehdot

Harmaa

Suositeltava kerrospaksuus

15-50 mm

Päällystyskelpoisuus

n. 1-3 viikkoa

Työohjeet

Käyttökohteet

Vanhan puulattian saneeraus tasoittamalla suoraan vanhan puupinnan päälle.

Alusta

Puulattia, joka on kiinni alustassaan

Työohjeet

Alustan käsittely

Alustan tulee olla luja, puhdas ja kuiva. Varmista, että laudat ovat hyvin kiinni alustassa. Heikosti kiinni olevat laudat tulee kiinnittää ruuvaamalla tai vaihtaa. Poista rasva, lakka, liima, vanhat tasoitteet ym. tartuntaa heikentävät materiaalit hiomalla laudat. Imuroi alusta. Kaikki yli 2 mm:n raot on esitiivistettävä PU-vaahdolla, akryylimassalla tai muulla vastaavalla materiaalilla. Asenna mahdollisesti tarvittavat topparit ja tiivistä mahdolliset vuodot ennen tasoitteen levittämistä. Jos seinät ovat imukykyiset (kipsilaasti tai -levyt), suosittelemme suojaamaan ne kosteudelta ja lialta käyttämällä seinillä weber.floor 4960 Reunanauhoja. Tiivistä Reunanauhojen liittymä lattianrajassa PU-vaahdolla tai akryylimassalla. Jos läpiviennit ovat ennestään irti alustasta/välipohjasta, ne tulee erottaa myös tulevasta uudesta tasoitteesta. Käytä Reunanauhoja ja tiivistä hyvin, ettei tuore tasoite valu nauhojen alle.

Pohjustus

Levitä laimennettu weber.vetonit MD 16 Dispersio pehmeällä harjalla (laimennussuhde 1:1). Vältä lätäköiden muodostumista. Kuivan tasoitteen sirottelu ja harjaaminen märkään dispersioon parantaa tartuntaa. Anna dispersion kuivua tahmeaksi ja anna lautojen kuivua yön yli (vähintään 12 tuntia, enintään 48 tuntia). Asenna weber.floor 4945 Lasikuituverkko (limitys vähintään 50 mm). 

Tasoitteen levitys

Levitä weber.vetonit  3300 Remonttitasoite. Sekoitusohjeet ja työolosuhteet löytyvät tasoitteen tuotekortista.

Lattianpäällystys

Alustan ollessa kuiva lattiapäällyste voidaan yleensä asentaa 1-3 vrk:n kuluttua lämpötilan ollessa +20 °C ja ilman suhteellisen kosteuden RH 50 %. Lisätietoja saa tasoitteiden tuotekorteista ja lattiapäällystemateriaalien valmistajalta.