Weber Saint-Gobain - Official website of the company

weberfloor 4736

Epoksimaali

weberfloor 4736
weberfloor 4736

Tuotteen edut

  • Hajuton
  • Ei sisällä liuotinaineita
  • Toimii myös kostean betonin päällä
  • Itsesiliävä
  • Silkkimattapinta

Vesiohenteinen, 2-komponenttinen epoksimaali.

Tuotetiedot

Käyttökohteet

Hyväkuntoisten parvekelattioiden sekä muiden katettujen ulkotilojen pinnoitus. Betonilattioiden ja tasoitepintojen maalaus julkisissa tiloissa kuten myymälöissä, ostoskeskuksissa, sekä myös kevyen teollisuuden tiloissa. Soveltuu matalapäästöisyyden (EC1) ansiosta käytettäväksi myös esimerkiksi asuintiloissa.

Tuotehyväksynnät

  • CE
  • EC1

Dokumentit

Ominaisuudet

Tuotekuvaus

Menekki

250-350 g/m²/käsittelykerta (betonialustat). Menekki on riippuvainen alustan kunnosta.

Kalvon paksuuden tulee olla 0,2-0,3 mm.

Sekoitussuhde Osa A: Osa B 1 : 5 paino-osaa
Käyttölämpötila (ilma) ≥ +10 °C - ≤ +30 °C.
Lämpötilan tulee kuitenkin olla +3 °C yli kastepisteen.
(alusta) ≥ +10 °C - ≤ +30 °C.
Ilman maksimi suhteellinen kosteus: < 75 % ensimmäiset 24 tuntia levityksen jälkeen.
Työstöaika min. 65-70 minuuttia
Työvaiheiden välinen odotusaika Odotusaika ennen uudelleenpinnoitusta 4736 Epoksimaalilla:
• min. 8 h, maks. 24 h (+10 °C)
• min. 8 h, maks. 24 h (+20 °C)
• min. 4 h, maks. 16 h (+30 °C).
Kuivumisaika n. 18 tuntia
Kovettumisaika: Kävelykelpoisuus n. 3 päivää
Kovettumisaika: Normaali käyttö n. 7 päivää
Koostumus Nestemäinen
Maalaustuoteryhmä 2012 653 Lattioiden 2-komponenttiset vesiohenteiset epoksipintamaalit RL 03
Rakennustuoteluokittelu Efl - EN 13501-1
CE-merkintäkoodi SR-B1,5-AR0,5-IR5
Värisävy • RAL 7001 Hopeanharmaa
• RAL 7023 Sementinharmaa
• RAL 7032 Piikivenharmaa
Säilyvyysaika 12 kk valmistuspäivämäärästä (avaamaton pakkaus, kuiva ja lämmin min. +10 °C sisätila). Tuote ei saa jäätyä. Kerran jäätynyttä tuotetta ei tule käyttää.
Pakkaus 10 kg:n yhdistelmäpakkaus
Tuotehyväksynnät CE,  EC1

 

Työohjeet

Käyttökohteet

Hyväkuntoisten parvekelattioiden sekä muiden katettujen ulkotilojen pinnoitus. Betonilattioiden ja tasoitepintojen maalaus julkisissa tiloissa kuten myymälöissä, ostoskeskuksissa, sekä myös kevyen teollisuuden tiloissa. Soveltuu matalapäästöisyyden (EC1) ansiosta käytettäväksi myös esimerkiksi asuintiloissa.

Alusta

Alusta esikäsitellään huolellisesti maalin tartunnan varmistamiseksi. Betonipintojen ja sementtipohjaisten tasoitepintojen tulee olla kiinteät, puhtaat ja kuivat. Paikkaukset ja mahdolliset alustan epätasaisuudet korjataan soveltuvilla webervetonit -tuotteilla tai weberfloor 4712 Tiivistysepoksi-hiekkaseoksella. Pöly, rasva, öljy, sementtiliima, irtonainen materiaali ja muut epäpuhtaudet poistetaan esim. timanttihiomalla, jyrsimällä, hiekkapuhaltamalla tai sinkopuhaltamalla. Kiviaineisten pintojen vetolujuuden tulee olla vähintään 1,5 N/mm² ja puristuslujuuden 25 N/mm².

Pohjustus:
Pohjustus suoritetaan weberfloor 4712 Tiivistysepoksilla. Sekoitettu pohjuste kaadetaan lattialle ja levitetään niin runsaana, että betonipinta kyllästyy. Tarvittaessa pohjustuskäsittely uusitaan huokosettoman pinnan aikaansaamiseksi. Uusintakäsittely voidaan suorittaa n. 2 tunnin kuluttua "märkää-märälle"-menetelmällä. Pinnoitustyö tulee suorittaa pohjusteen ollessa vielä tahmea.

Sekoitus

4736 Epoksimaali toimitetaan kaksikomponenttisena (A = hartsi ja B = kovetin) valmiiksi annosteltuna. Käyttövalmis maali saadaan sekoittamalla komponentit mekaanisesti keskenään. Komponentti A tyhjennetään kokonaan komponenttiin B ja sekoitetaan heti huolellisesti hidaskierroksisella (n. 400 rpm) porakonevispilällä vähintään 3 min, kunnes maali on tasalaatuista. On varmistettava, että maali sekoittuu myös astian reunoilta ja pohjasta. Maali tyhjennetään puhtaaseen astiaan ja sekoitetaan lyhyesti uudelleen.

Työohjeet

4736 Epoksimaali kaadetaan sekoituksen jälkeen lattialle ja levitetään tasaisesti mohair-telalla ristivedoin. Tarvittaessa käsittely uusitaan huokosettoman pinnan aikaansaamiseksi. 4736 Epoksimaalia käytetään yleensä laimentamattomana. Imevien alustojen maalaamisessa 1. levityskerralla maalia voidaan ohentaa 5-10 %:ia vedellä. Maali tulee annostella ns. märkää-märälle -menetelmällä.

Huom!

- Kaikki tuotekortissa mainitut ominaisuudet ovat lämpötilassa +20 °C ja suhteellisessa kosteudessa 65 %. Alhaisemmat lämpötilat hidastavat reaktioprosessia ja suuremmat lämpötilat vastaavasti nopeuttavat.
- Optimaalinen tartunta alustaan riippuu työn suorittamisen huolellisuudesta ja alustan esikäsittelystä. Alustan vetolujuuden tulee olla > 1,5 N/mm².
- Kohde tulee tehdä tuotteista, jotka ovat samasta valmistuserästä. Näin voidaan välttää suuret värivaihtelut.

Huolto-ohje

Maalattu pinta saavuttaa lopullisen kulutus- ja kemikaalikestävyytensä n. 2 viikon kuluttua pintakäsittelystä. Puhdistuskäsittelyä tulee välttää tänä aikana. Pinta puhdistetaan harjalla, mopilla tai pölypyyhkeellä. Likaiset pinnat voidaan puhdistaa neutraalilla (pH 6-8) pesuaineella kostutetulla siivousvälineellä.

Vastuuvapauslauseke

Tuotteen käyttöön liittyvät rajoitukset: katso tarkemmat tiedot suunnittelu- ja työohjeista sekä yleisistä toimitusehdoista.

Tuotekoodit

Tuotekoodit

Värisävy EAN-koodi Pakkauskoko Pakkausyksikkö
RAL 7001 Hopeanharmaa 6415991012323 10 kg Yhdistelmäpakkaus
RAL 7023 Sementinharmaa 6415991012347 10 kg Yhdistelmäpakkaus
RAL 7032 Piikivenharmaa 6415991012309 10 kg Yhdistelmäpakkaus