Weber Saint-Gobain - Official website of the company

weber MD 16

Dispersio

weber MD 16
weber MD 16

Tuotteen edut

  • Parantaa tasoitteen tartuntaa alustaan
  • Soveltuu myös kiinnityslaastin pohjusteeksi

Tasoitteiden pohjustusaine.

Tuotetiedot

Käyttökohteet

Tasoitettavan alustan pohjustus ennen tasoitteen levitystä. Dispersiokäsittely parantaa tasoitteen tartuntaa alustaan, estää ilmakuplien syntymistä ja tasoitteessa olevan veden imeytymistä alustaan liian nopeasti. Tuotetta voidaan myös käyttää ulkotiloissa ennen tasoitusta (esim. parvekkeet, terassit). Tällöin tulee varmistua, että alustan ja ilman lämpötila on tekohetkellä vähintään +10 °C, jotta tuote toimii oikein.

Tuotehyväksynnät

  • M1
  • EC1+

Dokumentit

Ominaisuudet

Tuotekuvaus

Maalaustuoteryhmä 2012 611 Betonilattioiden vesiohenteiset pohjusteet
Säilyvyysaika n. 12 kk valmistuspäivämäärästä (avaamaton pakkaus, lämmin tila). Ei kestä jäätymistä, varastoitava ja kuljetettava lämpimässä!
Pakkaus 1, 3, 10 tai 20 litran pakkaus
Tuotehyväksynnät M1, EC1+

 

Työohjeet

Käyttökohteet

Tasoitettavan alustan pohjustus ennen tasoitteen levitystä. Soveltuu käytettäväksi weber WP Vedeneristysmassan pohjusteena erillisen työohjeen mukaisesti. Dispersiokäsittely parantaa tasoitteen tartuntaa alustaan, estää ilmakuplien syntymistä ja tasoitteessa olevan veden imeytymistä alustaan liian nopeasti. Tasoitteen tartunnan parantaminen seinissä ja katoissa esim. maalipinnoille tasoitettaessa. Seinätasoitteen kulutuskestävyyden parantaminen korvaamalla osa sekoitusvedestä MD 16 Dispersiolla. Tuotetta voidaan myös käyttää ulkotiloissa ennen tasoitusta (esim. parvekkeet, terassit). Tällöin tulee varmistua, että alustan ja ilman lämpötila on tekohetkellä vähintään +10 °C, jotta tuote toimii oikein.

Alusta

Alustan tulee olla puhdas, kiinteä ja pölytön. Rasva, sementti- ja mattoliima sekä vesiliukoiset tasoitteet on poistettava. Maalipinnalle tasoitettaessa tarkistetaan ennen tasoitusta, että vanha maalipinta on hyvin kiinni alustassaan. Mahdolliset epäpuhtaudet poistetaan esim. hiomalla, jyrsimällä tai sinkopuhalluksella. Alusta imuroidaan ennen pohjustusta. Alustan lämpötilan tulee olla vähintään +10 °C.

Sekoitus

MD 16 dispersio ohennetaan vedellä Menekki-taulukossa esitettävällä tavalla. Sekoitus suoritetaan riittävän suuressa, puhtaassa astiassa. Vesi mitataan, jonka jälkeen dispersio lisätään. Seos sekoitetaan kevyesti hämmentämällä.

Työohjeet

Seos harjataan pehmeällä harjalla tai ruiskutetaan alustaan. Ruiskulla levitetty dispersioseos tulee myös harjata alustaan. Dispersiota ei saa jättää lammikoiksi. Kalvon annetaan kuivua läpinäkyväksi (2-4 tuntia). Kuivat ja voimakkaasti imevät alustat (esim. paikallavaletut betonilattiat) käsitellään kahteen kertaan. Tasoitteen pintaan nousevat ilmakuplat ovat merkki liian vähäisestä pohjustuksesta.

Menekki

Alusta Sekoitussuhde MD 16 : vesi Menekki l/m² Huom!
Betoni 1 : 3 0,10  
Voimakkaasti imevä alusta 1 : 3 0,20 2 käsittelyä
Kevytbetoni 1 : 3 0,15  
Klinkkeri, kivi 1 : 1 0,15 *)
Homogeeninen PVC 1 : 1 0,15  
Tiivis epoksipinta 1 : 1 0,15  
Puulattiat, linoleumi 1 : 1 0,20  
Ruostesuojattu teräs 1 : - 0,30 Ei ohenneta vedellä!
Seinätasoitteeseen lisättynä 1 : 9    
Värillisten lattioiden alusta 1 : 5 (1. käsittely)
1 : 3 (2. käsittely)
 
Toinen käsittely telalla
*) Tartuntapinnan parantamiseksi märän dispersioseoksen päälle sirotellaan kuivaa lattiatasoitejauhetta säkistä

Jälkihoito

Kuivunut dispersio on vaikea poistaa. Työkalut ja -välineet puhdistetaan vedellä heti käytön jälkeen.

Vastuuvapauslauseke

Tuotteen käyttöön liittyvät rajoitukset: katso tarkemmat tiedot suunnittelu- ja työohjeista sekä yleisistä toimitusehdoista.

Tuotekoodit

Tuotekoodit

EAN-koodi Pakkauskoko Pakkausyksikkö Pakkausta/lava
6415990148832 1 l Astia 288
6415990731089 3 l Astia 108
6415990731188 10 l Astia 40
6415990155755 20 l Astia 24

Videot