Weber Saint-Gobain - Official website of the company

Comfort Pientalolattia

Ratkaisun edut

  • Erittäin nopea asennus
  • Nopeasti säätyvä energiatehokas ratkaisu
  • Sopii kaikille lämmitysjärjestelmille
  • Kiertoveden lämpötilatarve enintään +35C
  • Hyvä askelääneneristävyys
  • Suojaa mattoliimoja ja päällysteitä saippuoitumiselta (Terveellisen sisäilman edellytys)
  • Asumismukavuus paranee oleellisesti

Nopeasti reagoiva lämpölattia tuulettuviin alapohjiin ja puisiin välipohjiin

Tuotetiedot

Käyttökohteet

Pientalojen puiset tuulettuvat alapohjat ja puiset välipohjat

Palonkestävyys

Palamaton

Värivaihtoehdot

Harmaa

Suositeltava kerrospaksuus

25-50 mm

Päällystyskelpoisuus

n. 1-3 viikkoa

Dokumentit

Työohjeet

Käyttökohteet

Pientalojen puiset tuulettuvat alapohjat ja puiset välipohjat

Alusta

Kantava lattiarakenne lastulevystä tai vanerista

Työohjeet

Alustan käsittely

Alustan tulee olla tukeva, puhdas, kuiva ja pölytön. Asenna weber.floor 496 Reunanauhat kaikkia pystyrakenteita vastaan ja kaikkien läpivientien ympäri. Asenna mahdollisesti tarvittavat topparit ja tiivistä mahdolliset vuodot ennen pumppausta. Comfort-levyt ja lämpöputket asennetaan lämmityssuunnitelman mukaisesti. Asenna weber.floor 494 Erotuskangas "muotiksi". Nosta sitä noin 20 cm:n korkeudelle seinille ja teippaa tai niittaa kiinni. Limitä ja/tai teippaa kankaat ja käytä teippiä tai Vedeneristysmassaa ulkonurkissa ja läpivientien kohdalla siten, ettei tuore tasoite pääse vuotamaan muotista. Asenna weber.floor 494 Lasikuituverkko (limitys vähintään 50 mm). 

Tasoitteen levitys

Levitä weber.vetonit 130 CORE Comfort Plaano pumppaamalla. Koska lämmitysputket ovat kokonaan erillään tasoitelaatasta, lämmitys voi alla kytkettynä +15–20°C lämpötilaan jopa pumppauksen aikana tai se voidaan kytkeä päälle heti pumppauksen jälkeen. Anna tasoitteen kovettua vähintään 24 tuntia ennen lämpötilan mahdollista nostamista. Tämän jälkeen lämpöä voi nostaa 5 °C viikossa.

Lattianpäällystys

Lattiapäällyste voidaan yleensä ilman lattialämmitystä asentaa 1-3 viikon kuluttua lämpötilan ollessa +20°C ja ilman suhteellisen kosteuden RH 50 %.

Käytännön neuvoja

Sulje lattialämpö edellisenä päivänä ennen lattian laatoittamista tai eri pinnoitteiden liimaamista. Anna laattalaastin tai liimojen kovettua kunnolla ennen lattialämmityksen uudelleenkytkemistä. Lisätietoja saat tasoitteiden tuotekorteista ja lattiapäällystemateriaalien valmistajalta.

Huom!

Lattiaan ei saa tehdä kiinnityksiä poraamalla, ruuvaamalla tms. Kynnykset, kaappien sokkelit yms. kiinnitetään liimaamalla. Varmista, ettei parketinasentaja tai laatoittaja asenna pintamateriaalia putkia tai kantavia seiniä vasten.