Weber Saint-Gobain - Official website of the company

MonoRoc suunnittelijan näkökulmasta

MonoRoc – edut

  • Hyvät suunnittelun apuvälineet
  • Tasainen väri ja laaja värivalikoima
  • Hyvä kestävyys
  • Hyvä lämmön- ja ääneneristävyys
  • Yli kymmenen vuoden ja yli miljoonan julkisivuneliön kokemus

Miltä näyttää mielikuviemme kaupunki? Asfalttia, ruutukaavaa, umpikortteleita, rapattuja taloja... Niin, erityisesti niitä rapattuja taloja. Taloja, joissa halutaan asua ja jotka näyttävät ajattoman tyylikkäiltä vuosikymmenestä – ja -sadasta – toiseen.

Rapattua julkisivua pidetään yleisesti kauniina. Ei liene sattumaa, että kaupunkien halutuimpia ja arvokkaimpia osia hallitsevat juuri rapatut talot. Ne ovat talojen klassikoita: aikaa kestäviä, aina muodissa, aina ajankohtaisia. Urbaania kansallismaisemaa parhaimmillaan.

Rapattu julkisivu on ajaton: se sopii yhtä hyvin modernille asuinalueelle kuin vanhaan historialliseen miljööseen. Rappauksella on muita vaihtoehtoja helpompi toteuttaa yksinkertaisen kauniita ja selkeitä julkisivuja. Myös elementtijulkisivuihin halutaan yhä useammin yhtenäinen rappauspinta, ja eristerappauksella tämä on mahdollista toteuttaa. Lisäksi korjausrakentamisen kohdalla eristerappaus mahdollistaa esimerkiksi vanhoissa elementtitaloissa kiinteistön ulkonäköä oleellisesti parantavan saumattoman rapatun julkisivun. Samaan aikaan rakennuksen energiatehokkuus paranee. 

Kun luomme rakennettua ympäristöä, otamme samalla kantaa moniin suuriinkin kysymyksiin. Estetiikan lisäksi on kyse energiankulutuksesta ja päästöistä siinä missä viihtyvyydestä, elämänlaadusta ja koko kaupungin vetovoimasta ja kehityksestä.